Spaghetti alla Marinara

af | 27. okt 2020 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris

 

Spaghetti alla Marinara som betyder spaghetti med tomatsauce. Sammen med skaldyr er det en lækker måde at, servere en frisk spaghetti ret på, hvor den skønne tomatsauce får masser af smag fra tomater og skaldyr.

Jeg elsker disse spaghetti retter, hvor jeg tilsætter en hel række af forskellige skønne skaldyr som blåmuslinger, store flotte rejer, tiarmede blæksprutter og lidt hvid fisk som kulmule til en perfekt tyk tomatsauce.

Denne fantastiske friske pasta ret af solmodne cherry tomater og smagen af skaldyr får mig til at mindes en kør selv ferie til Italien vi havde med vores familie en sommer.
Vi købte friske skaldyr som blæksprutter, som drengene var med til klargør, og siden da har de begge været helt vild med blæksprutter. I forvejen elsker de begge blåmuslinger.

Opskriften er meget nem og hvis man vil gøre det endnu mere super enkelt kan man købe en pose frossen skaldyrs miks i supermarkedet.
Jeg har denne opskrift valgt at lave tomatsaucen altså marinara af en portion meget lækre små tomater og en 1/3 dåse hakkede tomater for at gøre tomatsaucen mere tyk.

Personligt foretrækker jeg friske skaldyr til denne spaghetti ret, da tomatsaucen Marinara får mere smag fra skaldyrene.
Jeg valgte at købe et net blåmuslinger som jeg dampede i en gryde for sig, da jeg ønskede at bruge væden fra muslingerne i tomatsaucen.
Jeg pillede de fleste muslinger ud af skallerne, hvilket er utrolig nemt da de nærmest selv falder ud af skallerne.

Blæksprutter eller blæksprutteringe kan man købe i flere større supermarkeder eller i ved ens etniske købmand. De kan selvfølgelig også bestilles over nettet. Flere mindre byer får ofte besøg af en fiskebil, og jeg kan forestille mig at blæksprutter og andet kan bestilles ved ens kørende fiskemand.
Smagen synes jeg er bedre når blæksprutterne er hele og man selv klargør dem, hvilket ikke tager lang tid.

Fisken i retten var kulmule men man kan problemfrit bruge kuller, torsk, mørksej eller anden hvid fisk.

 

Spaghetti alla Marinara spaghetti med tomater

Spaghetti alla Marinara som betyder spaghetti med tomatsauce er en lækker måde at, servere en frisk spaghetti ret på. Tomatsauceen får den perfekte smag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Pasta, Fisk, Skaldyr
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 40 minutter
1 time
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Tomatsauce

  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
  • 2 stk. gulerødder
  • 300 g. små velsmagende tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dl. hvidvin
  • ½ ds. hakkede tomater
  • dl. af muslingevæden
  • Salt og peber

Spaghetti alla Marinara

  • 500 g. blåmuslinger
  • dl. hvidvin
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 150 g. tiarmede blæksprutter
  • 150 g. hvid fisk som kulmule kuller el.lign.
  • 150 g. store rejer eksempelvis tigerrejer
  • 500 g. blåmuslinger
  • Olivenolie og smør
  • ½ dl. persille
  • Spaghetti

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Fjern skallen fra løg og hvidløg, som skæres i små tern.
  • Chilien skæres ligeledes i små tern.
  • Skræl gulerødderne som skæres på langs og dernæst i tern.
  • Tomaterne skylles og skæres i mindre stykker.
  • Varm en gryde op ved middel varme og hæld olivenolien i.
  • Sauter løg, hvidløg, chili og gulerødder indtil løgene er gennemsigtige, de skal ikke tage farve.
  • Skru op for varmen og hæld hvidvinen i og lade det koge et minuts tid.
  • Kom dernæst tomater og ½ af dåsen med de hakkede tomater i.
  • Når blåmuslingerne er kogt kommes væden derfra i saucen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skru ned for varmen til lav og sæt låg på gryden.
  • Lad det simre i mindst 30 minutter, bedst i 60 minutter indtil saucen er ret tyk.

Spaghetti alla Marinara

  • Rens blåmuslingerne under rindende vand.
  • De blåmuslinger der er åbne bankes på en kant. Lukker de ikke i efter 30 sekunder kasseres de.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg som hakkes i tern.
  • Varm en stor gryde op ved middelhøj varme, hvori løg og hvidløg sauternes i et par minutter.
  • Skru mere op for varmen og kom muslingerne i, og dernæst hvidvinen.
  • Sæt låg på gryden og lad blåmuslingerne dampe i 5 minutter, hvorefter væden hældes i tomatsaucen.
  • Tag muslingerne op og stil dem på køl indtil 5 minutter inden servering.
  • Er blæksprutterne hele renses de ved at man først tager hovedet af ved at rykke det forsigtigt af kroppen.
  • Skær fangarmene af hovedet, som kasseres.
  • Træk forsigtig den gennemsigtige brusk plade ud af kroppen.
  • Skyl blækspruttekroppen og tag indvoldene ud af kroppen og gnub den yderste hinde af. Finnerne kan trækkes af.
  • Skær dernæst blækspruttekroppene i ringe.
  • Skær fisken i mindre stykker.
  • Pil rejerne.
  • Skyl og hak persillen.
  • 5 minutter inden servering kommes blåmuslingerne i tomatsaucen, hvor de varmes op.
  • Varm en pande op med lidt olie på, og kom dernæst lidt smør på panden hvori blæksprutte ringene, fisken og rejerne sauteres i omkring 2 minutter, hvorefter de kommes i tomatsaucen.
  • Drys retten med den hakkede persille.

Noter

Server retten med spaghetti og eventuelt noget ciabatta brød til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Skal man bruge spaghetti til retten?
Man kan bruge den pasta man selv ønsker, om det er frisk pasta eller tørret pasta bestemmer man selv.
Udover spaghetti tænker jeg at linguini vil være perfekt til denne tomatsauce med skaldyr i.

Man kan ligeledes godt servere noget italiensk Ciabatta brød til retten.

Andre Pasta Retter: Hjemmelavet frisk Pasta // Pasta med Laks // Ægte Bolognese

 

Skær grøntsagerne i mindre tern. Chilien jeg bruger er en Rawet, hvor jeg har beholdt kernerne i, hvilket gør retten lidt stærk.

 

Skær tomaterne i mindre stykker.

 

Pil rejerne ved at tage hoved af, og dernæst skallen.

 

Blæksprutterne klargøres ved at hive hovedet af kroppen, tage bruskpladen ud og rense dem under rindende vand for hinden og indvoldene.

 

Blåmuslingerne skrubbes og de som ikke lukker sig kasseres.

 

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Tina @madformadelskere

    Mmm Søren, det ser virkelig lækkert ud! Super gode billeder du har taget 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Tina
      Retten er en virkelig god spaghetti ret, og tusinde tak for roserne :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Jen

    Du ved godt, at mariana intet har med skaldyr? Men at det var sømænd der bragte hvidløg og tomat til Italien.

    Svar
    • Søren

      Hej Jen
      Det ved jeg godt, og som jeg skriver betyder det spaghetti med tomatsauce :-). Det er næsten min egen version at tilsætte skaldyr.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!