Tigerrejer i sennepssauce af grappa
I sommers var vi i Norditalien, hvor jeg kom hjem med en rygsæk fyldt med lækre italienske specialiteter. En af dagene stødte vi på en Italiensk gourmet butik, hvor jeg ikke kunne styre mig. Det resulterede i, at jeg måtte slæbe på en fyldt rygsæk tilbage til hotellet. Jeg fandt disse spinatpastaer, der er formet som blade i butikken. Da vi kom hjem valgte jeg, at lave en ret af tigerrejer i sennepssauce af Grappa og fløde til spinatpastaen. Grappaen er også købt dernede.
Retten tager ikke meget længere end 20 minutter at lave og kan serveres som forret eller hovedret.
Ingredienser 2 personer:
- 10 – 16 tigerrejer. (Afhængig af hvor stor retten skal være).
- Evt. mini blæksprutter.
- 1/4 l piskefløde.
- 3 spsk. dijonsennep.
- 1 – 2 fint hakkede skalotteløg.
- 1 hakket fed hvidløg.
- 3 spsk. grappa.
- 50 g smør.
- Frisk hakket persille.
- Saften af en ½ citron.
Fremgangsmåde: Sørg for, at fjerne tarmen fra tigerrejerne inden tilberedning. Man kan godt købe pillede tigerrejer, hvor tarmen er fjernet. Den nemmeste måde, at fjerne tarmen på, som ligner en tynd sort sytråd, er at lægge en snit langs undersiden af rejen, hvor tarmen kan fjernes.
Pastaen: Sæt pastaen over mens retten tilberedes.
Retten: Skær mini blæksprutterne i mindre stykker. Smelt smørret på en pande ved middel varme. Kom hvidløg og løg på og lad det simre i 1 minut, hvorefter blæksprutter og tigerrejer kommes på. Lad det stå i ca. 1 minutter. I mellem tiden varmes Grappaen op og hældes derefter på panden og antændes. HUSK, at slukke for emhætten. Tilsæt fløde, sennep og salt og peber og lad det simre i 3 minutter.
Server med ex. hakket persille og et lidt presset citron saft over. Jeg har brugt blomster af oregano og salvie, som giver en let smag til retten.
Relaterede indlæg: