og
Opskrift på ciabatta brød

Ciabatta brød er det klassiske skønne italiensk brød med store luftige huller og lækker sprød skorpe. Ciabatta brød smager skønt med pesto og andet italiensk mad.
Jeg kan kun anbefale at du prøver denne ciabatta opskrift, som gør brødet luftig indeni.

Ægte italiensk ciabatta brød smager fantastisk til forskellige retter, eller hvor man serverer forskellige pestoer som Basilikum Pesto eller Ramsløgs Pesto. Man kan også vælge en kraftigere Salsa Verde eller den franske oliven Tapenade.

Prøv eksempelvis at lave et bord med forskellige pølser, oste, Syltede Rødløg som alle smager godt sammen med ciabatta brødet.
Man kan nemt skære et par lækre smagfulde tomater i tern vende dem med olivenolie, balsamico eddike og lidt salatløg og putte det ovenpå skiver af brødet.
En perfekt lille og nem bruschetta, som er en traditionel antipasti.
Man kan også bare gnide skiver af ciabatta med et overskåret hvidløgsfed og dryppe det med olivenolie.
Nemmere kan det næsten ikke være.

Opskrift på Ciabatta Brød

Opskriften er opdelt i to dele, hvor man starter med en dej der hæver i et døgn. Dette gør selve brødet specielt ved at lade en del af dejen forhæve.
Næste dag æltes den forhævede dej sammen med de øvrige ingredienser, hvor man hurtig opnår en dej der æltes med fingrene.
Måske kan opskriften lyde lidt besværlig, men resultatet er i sidste ende rigtig godt og brødet får den karakteristiske lette og luftige struktur.

Andre skønne bage opskrifter: Flutes // Cubano Sandwich Brød

Opskrift på ciabatta brød

Ciabatta Klassisk Italiensk Brød

Ciabatta er det klassiske skønne italiensk brød med store luftige huller og lækker sprød skorpe. Ciabatta brød smager skønt med pesto og andet italiensk mad.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagværk, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet Hævetid: 1 day 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 1 day 2 timer 50 minutter
Antal: 2 Brød
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Forhævet dej

  • 175 g hvedemel tipo 00
  • 90 g vand
  • 1 g frisk gær

Ciabata brødet

  • 225 g hvedemel tipo 00
  • 5 g gær
  • Al den for hævede dej
  • 180 g vand
  • 25 g olivenolie
  • 8 g salt

Sådan gør du

Forhævet dej

  • Kom vand, gær og dernæst mel i en skål, hvor det blandes sammen til en dej.
  • Smør skålens sider med olivenolie.
  • Læg film over skålen som stilles et lunt sted i 24 timer.

Ciabata brødet

  • Hæld melet i en skål eller røre skål og smulder gæret i.
  • Tilsæt den forhævede dej og dernæst vand, olivenolie og salt.
  • Ælt det hele sammen og vend det dernæst ud på bordet.
  • Bearbejd dejen ved at sætte fingrene ind under dejen og løfte den op, vende den rundt og lade falde ned på bordet igen.
  • Tag nu fat i dejen nærmest dig selv og træk den i retningen mod dig selv og løft den tilbage igen. Stræk samtidig siderne og ind under dejen.
  • Blev med dette 15 gange. Vær tålmodig da dejen i starten er meget klistret.
  • Efter omkring 15 minutter begynder dejen at blive mere glat.
  • Smør igen skålen med olie, og kom dejen i skålen.
  • Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve i 1½ – 2 timer.
  • Drys derefter bordet med hvedemel og tip dejen ud på melet.
  • Drys dejens overflade.
  • Pres dejen forsigtig ud med fingrene til en rektangel.
  • Skær dejen i 2 – 3 lige store baner.
  • Fold hver bane ved at folde den ene ende ind mod midten og dernæst den anden ende. Tryk enderne ned så kanterne lukkes.
  • Rul dernæst dejstykkerne så folden vender nedad og de bliver en anelse ovale og tykke.
  • Placer stykkerne med folden opad på en bageplade og drys mel over dem.
  • Læg et visketykke og lad dem hæve i 60 minutter.
  • Varm en ovn op til fuldt blus med en bageplade i.
  • Tag et stykke bagepapir og tip hver dejstykke over på med folden nedad.
  • Når ovnen er varmet op, sprøjtes den med vand fra en forstøver.
  • Tag bagepladen ud og lad bagepapiret med dejstykkerne glide over på den varme bageplade som sættes i ovnen.
  • Skru ned for varmen til 220 uden varmluft og lad ciabatta brødene bage i omkring 20 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist.

Noter

Et ciabatte brød kan holde sig omkring 3 dage inden de bliver tørt.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvor lang tid kan et ciabatta brød holde sig?

Ciabatta brød kan holde sig 3 – 5 dage i en lufttæt pose inden de bliver tørre.
Dog kan man nemt riste brødet hvis det begynde at blive tørt.

Et ægte ciabatta brød har lidt den samme form som de franske baquette brød, men er lidt mere flade i formen. Men brødet stammer oprindeligt fra Veneto regionen, hvor Venedig ligger. Ciabatta brødet er som det franske baquette en vigtig del til mange af de italienske måltider, som salater, forretter og hovedretter.
Når man eksempelvis besøger en restaurant i Italien stilles der meget en brødkurv frem med ciabatta brød i. Nogle gange betaler man ekstra for det og andre gange ikke.

bagt ciabatte brød

Dej til italiensk brød

Lav en grov dej af noget af melet, som hæver til næste dag.

Italiensk dej i melblanding

Ælt den forhævede dej med de øvrige ingredienser, hvilket gør ciabatta brødet luftigt.

Ælt ciabatta dejen

Hæld dejen ud på et meldryssede bord som ligeledes drysses med mel.

Ciabatte dejen formes til en rektangel

Pres forsigtig dejen ud i en rektangel.

Del ciabatta formen i tre

Skær rektanglen ud i 2 eller 3 strimler, som foldes fra hver ende ind mod midten.

Lad dejen efterhæve

Placer strimlerne på en bageplade hvor de efterhæver i 60 minutter inden de bages.

Bag ciabatta dejen

Lad de bagte ciabatta brød køle ned på en bagerist.

Frisk bagt ciabatta brød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!