og

Cubano Sandwich Brød

af | Bagning, Frokost, Opskrifter

Cubano sandwich brød

En af de skønneste sandwich jeg har smagt er en Cubano Sandwich, med cubano sandwich brød som oprindelig stammer fra Key West syd for Florida i USA. Det vidunderlige med denne sandwich er, at man bruger en form for luftig baquette eller franskbrød lignende brød som passer perfekt til resten af tilbehøret. Dette består af pulled pork, en skøn og varm mayonnaise og sennepsdressing, knasende og syrlig drueagurker og en ost. Alt sammen får en tur på en pande eller i en grill så den er dejlig lun og osten delvis smeltet med en super skøn og sprød skorpe.
Alt sammen meget enkelt men lavet på den rigtige måde er en utrolig nem og ligeledes meget vanedannende.

Cubano Sandwich Brød som bages til de fantastiske sandwich kan man selv bage, uden at få dem fløjet ind fra Miami eller Key West.
Jeg har været i gang med, at undersøge hvad et cubano sandwich brød består af, og hvorfor det bør være lige denne slags brød. Det specielle ved selve brødet er, at der tilsættes svinefedt som gør brødet mere luftig. Selve brødet kan minde om en mellem ting mellem et almindeligt dansk franskbrød og et fransk baguette formet som et ciabatta brød.

Læs Også Om: Mørkt Manitoba Brød // Pizza på Grillen

Cubano sandwich brød

Cubano sandwich brød

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Sandwich, Brød
Køkken: Amerikansk, Cubansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 25 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 510 g. mel
  • 20 g. gær
  • 50 g. svinefedt skåret i tern
  • 2 ¾ dl. lunkent vand
  • ¼ tsk. sukker
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  • Tag svinefedtet ud af køleskabet i god tid, ca. 1 time før så det bliver meget blødt inden dejen samles.
  • Opløs gæret i den lunkne vand, som hældes i en skål sammen med sukker, salt og svinefedt.
  • Bland det godt rundt indtil fedtet er næsten opløst.
  • Begyndt dernæst at komme melet i lidt af gangen mens der røres rundt i skålen.
  • Når der mangler ca. 50 g. mel hældes dejen ud på bordet, hvor den æltes godt igennem til en smidig dej.
  • Tilsæt evt. mere mel såfremt dejen er meget klæg.
  • Smør en skål med olie, hvor dejen kommes i. Dæk skålen med husholdningsfilm.
  • Lad dejen hæve i 30 minutter, hvorefter den vendes og hæver endnu 30 minutter.
  • Tag dejen op af skålen og del den i 2 lige store dele, som rulles ud til firkantet dej af ca. 30 x 12 cm.
  • Rul dernæst dejen fra den længste side til en stor cigar, som presses sammen i hver ende. Lidt som en dansk roulade.
  • Pres dernæst rouladen en anelse flad af ca. 2 cm. i tykkelsen.
  • Læg dejene på en bageplade med bagepapir på, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1½ time eller indtil den har næsten dobbelt størrelse.
  • Varm en ovn op til 200 grader uden varmluft.
  • Skær en rille i længderetningen med en meget skarp kniv eller barberblad af hvert brød for at brødene får den rette tekstur.
  • Pensl dem dernæst med vand, som gør overfladen sprød.
  • Bag brødene i ovnen i først 10 minutter, hvorefter bradepanden vendes, og bages yderligere 10 – 15 minutter indtil de er gyldne og sprøde på overfladen.
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned på en bagerist. Ikke på en ovnplade da undersiden derved ikke bliver sprød.
  • Cubano sandwich brød skal være sprøde på overfladen og bløde inden i, lidt som et dansk franskbrød blandet med en fransk baguette.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opbevaring af Cubano Sandwich Brød?

Cubano brød kan godt fryses efter det er bagt. Jeg anbefaler du tør det langsomt op i køleskabet inden du bruger det. Da cubano sandwich brødet skal ristes gør det ikke noget, at det ikke er helt frisk når du laver sandwichen. Det bør være sprødt udvendigt og luftigt indvendigt for at få den helt rigtige konsistens.


Dej til Cubano

Dejen smøres med olie inden første hævning.

Udrullet dej til cubano brød

Dejen rulles ud ca. 12 x 30 cm.

Sammenrullet Cubano brød

Dejen rulles til en roulade og klappes lidt flad inden anden hævning.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!