og

Cubano Sandwich

af | 26. okt 2018 | Frokost, Grill - BBQ, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød

Opskrift på Cubano sandwich

Ægte Cubano Sandwich med den skønne smeltede ost og pulled pork skal man ikke underkende.

I sommeren 2018 rejste vi 25 dage rundt i USA, hvor vi ud af mange ting fik smagt en af de bedste sandwich der laves i USA. I Key West syd for Florida laver man Cubano Sandwich også kaldet Cubanos, som består af det specielle Cubano Brød, Pulled Pork, en Mayonnaise og sennepsdressing, gouda ost, lækker smagfuld skinke og Drueagurker, der varmes op så osten smelter.
Langt de fleste steder vi fik dem var de eminent gode. Men især et af stederne var på stranden ved Key West, hvor en frokost med en lækker cubano sandwich, en iskold mexikansk øl, med udsigt over det azur blå Atlanterhav var som at være i drømmeland.


En fantastisk dag på vores ca. 25 dages lange tur fra Midtvestens South Dakota ned til Nashville, Memphis, New Orleans, Key West, Miami og Orlando inden vi igen vendte næsen hjem til Danmark. Gennem de sydlige USA fik vi smagt rigtig meget af de traditionelle retter, og især Cubano Sandwich og  Barbeque var nogle af vores favoritterne.

Efter vi kom hjem måtte jeg kaste mig ud i denne vidunderlige cubano sandwich, hvor jeg efter noget søgen kom frem til, at for at den blev ægte skulle jeg bage mit eget cubano brød. Brødet er en slags fransk baguette og så alligevel ikke, hvilket gør det specielt. Har man ikke tid eller lyst til, at bage sit eget cubano brød kan det erstattes med et købt ciabattabrød.

Læs Også Om: Philly Cheese Steak Sandwich // Ribbenstegssandwich // Bánh Mì Sandwich

Opskrift på Cubano sandwich

Cubano Sandwich

Cubano Sandwich har en lækker kombination af pulled pork, sprød og luftig brød og syrlige agurker.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Svinekød, Sandwich, Frokost, Hovedret
Køkken: Amerikansk, Cuba
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Sådan gør du

  • Placer en stor pande på varmen ved middelhøj varme.
  • Bland mayonnaise, sennep, chipotle med hinanden. Smag det til og tilsæt evt. mere sennep og salt.
  • Del brødene i halve og skær dem horisontalt igennem som et rundstykke (se billederne under opskriften).
  • Smør hver over- og underdel med mayo- og sennep blandingen.
  • Skær drueagurkerne i lange skiver.
  • Kom ost oven på hvert over- og underdel.
  • Læg drueagurk skiver på hver underdel.
  • Dernæst placeres skinke skiver ovenpå drueagurker.
  • Til sidste placeres pulled porken ovenpå skinke skiverne.
  • Læg overdelen ovenpå underdelen.
  • Tryk dem lidt flad.
  • Kom lidt smør på den varme pande.
  • Placer cubano sandwicherne på panden og den anden pande ovenpå cubano sandwicherne for, at trykke dem ned så de bliver flade.
  • Lad sandwicherne stege i et par minutter hvorefter de vendes.
  • Det er vigtigt, at osten smelter inden de tages af panden.
  • PS. Har du en indendørs bordgrill kan den i stedet bruges.

Noter

Server f.eks. cubano sandwicherne med pommes frites, og en kold øl til.
Man kan tilberede sin pulled pork i enten ovnen, på grillen eller ved sous vide metoden. Alt afhængig af ens temperament.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Pulled pork i Cubano Sandwich

Jeg brugte resterne fra en pullet pork sammen med de øvrige ingredienser og varmede sandwichen op på en pande som blev trykket ned af en anden pande.
Cubano sandwichen blev lige som den skulle og det eneste der manglede var en hvid sandstrand.

Sandwichen kan serveres til frokost eller som snach sammen med pommes frites til.

Cubano sandwichen skulle man tro stammer fra Cuba, men forskellige net kilder mener at den startede som en cubansk ham and cheese version for cubanske arbejdere i Key West og Tampa i Florida, hvorefter den har spredt sig til flere dele af det sydlige USA og Cuba.

cubano sandwich med skinke og ost.

Selve cubano sandwich brødet er specielt, da det har en sprød skorpe og luftig kerne. Dog kan brødet erstattes af et ciabatta brød fremfor, at bage et selv. Men, hvorfor ikke selv bage brødet.


cubano sandwich skåret i gennem

Skær cubano sandwich i lidt mindre stykker inden den serveres.

Cubano brød

Skær cubano brødene i gennem inden de smørres med mayonnaise og senneps dressingen.

Dressing af mayonnaise og sennep til en cubano

Brødene smørres mayonnaise og senneps blandingen som giver en karakteristisk smag.

Skive skårne drukeagruker i en cubano sandwich

Først placeres ost på alle overdele og underdele af brødene, hvorefter de skive skårne drueagurker lægges underdelen ovenpå osten.

Skinke stykker på ost i en cubano sandwich

Læg at par gode skiver velsmagende skinke ovenpå drueagurkerne.

Pulled pork i en cubano sandwich

Til sidst kommes pulled pork ovenpå skinken inden overdelen lægges på og sandwicherne som kan smides på panden eller i bord grillen.

Opskrift på Cubanos

For at holde sandwichen nede på en pande er det en god ide, at lægge en anden pande ovenpå cubanoen.

Cubano sandwich med pulled pork

Denne amerikansk eller cubanske sandwich er noget af det bedste jeg har smagt.

Cubano Sandwich

Cubano sandwich med syltede agurker.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. LaustBJ

    Det ser godt ud! Dejligt med lidt inspiration til frokosten på sådan en grå onsdag.

    Svar
    • Søren

      Hej Laust
      Super, at du bliver inspireret til din frokost :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Johan

    Ej hvor sjovt! Jeg var i Florida med min kæreste i 2019, og vi var også o Key West. Vi har lige siddet og snakket om en fantastisk cubansk sandwich som vi fik i Key West. Og vi snakkede om at prøve en sandwich magen til, og så fandt jeg din historie som det første jeg søgte på 😀

    Svar
    • Søren

      Hej Johan
      Det er pudsigt :-).
      Jeg kan huske, da vi kom hjem at jeg bare skulle lave den til bloggen, og gik igang med, at undersøge det med brødet, som heldigvis godt kan lade sig gøre.
      Du kan derfor selv lave din Cubano Sandwich.
      God fornøjelse :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!