Cubano Sandwich
I sommers rejste vi 25 dage rundt i USA, hvor vi ud af mange ting fik smagt en af de bedste sandwich der laves i USA. I Key West syd for Florida laver man Cubano Sandwich, som består af det specielle Cubano Brød, Pulled Pork, en Mayo– og sennepsdressing, gouda ost, lækker smagfuld skinke og Drueagurker, der varmes op så osten smelter.
Langt de fleste steder vi fik dem var de eminent gode. Men især et af stederne var på stranden ved Key West, hvor en frokost med en lækker cubano sandwich, en iskold mexikansk øl, med udsigt over det azur blå Atlanterhav var som at være i drømmeland.
En fantastisk dag på vores ca. 25 dages lange tur fra Midtvestens South Dakota ned til Nashville, Memphis, New Orleans, Key West, Miami og Orlando inden vi igen vendte næsen hjem til Danmark. Gennem de sydlige USA fik vi smagt rigtig meget af de traditionelle retter, og især Cubano Sandwich og Barbeque var nogle af vores favoritterne.
Efter vi kom hjem måtte jeg kaste mig ud i denne vidunderlige sandwich, hvor jeg efter noget søgen kom frem til, at for at den blev ægte skulle jeg bage mit eget cubano brød. Brødet er en slags fransk baguette og så alligevel ikke, hvilket gør det specielt. Har man ikke tid eller lyst til, at bage sit eget cubano brød kan det erstattes med et købt ciabattabrød.
Jeg brugte resterne fra en pullet pork sammen med de øvrige ingredienser og varmede sandwichen op på en pande som blev trykket ned af en anden pande.
Cubano sandwichen blev lige som den skulle og det eneste der manglede var en hvid sandstrand.
Sandwichen kan serveres til frokost eller som snach sammen med pommes frites til.
Cubano sandwichen skulle man tro stammer fra Cuba, men forskellige net kilder mener at den startede som en cubansk ham and cheese version for cubanske arbejdere i Key West og Tampa i Florida, hvorefter den har spredt sig til flere dele af det sydlige USA og Cuba.

Cubano Sandwich
Ingredienser
- 400 – 600 g. pulled pork
- 1 dl. mayonnaise
- 1 dl. gul amerikansk sennep
- 1 tsk. chipotle eller cayennepeber
- 20 skiver gauda ost
- 12 skiver store skiver god skinke
- 1 glas drueagurker
- 1 – 2 cubano brød eller f.eks. ciabatta eller lignende brød
- 2 spsk. smør
- To pander en stor og mellemstor.
Sådan gør du
- Placer en stor pande på varmen ved middelhøj varme.
- Bland mayonnaise, sennep, chipotle med hinanden. Smag det til og tilsæt evt. mere sennep og salt.
- Del brødene i halve og skær dem horisontalt igennem som et rundstykke (se billederne under opskriften).
- Smør hver over- og underdel med mayo- og sennep blandingen.
- Skær drueagurkerne i lange skiver.
- Kom ost oven på hvert over- og underdel.
- Læg drueagurk skiver på hver underdel.
- Dernæst placeres skinke skiver ovenpå drueagurker.
- Til sidste placeres pulled porken ovenpå skinke skiverne.
- Læg overdelen ovenpå underdelen.
- Tryk dem lidt flad.
- Kom lidt smør på den varme pande.
- Placer cubano sandwicherne på panden og den anden pande ovenpå cubano sandwicherne for, at trykke dem ned så de bliver flade.
- Lad sandwicherne stege i et par minutter hvorefter de vendes.
- Det er vigtigt, at osten smelter inden de tages af panden.
- PS. Har du en indendørs bordgrill kan den i stedet bruges.
Noter
Selve cubano sandwich brødet er specielt, da det har en sprød skorpe og luftig kerne. Dog kan brødet erstattes af et ciabatta brød som erstatning fremfor, at bage et selv. Meeen, hvorfor ikke selv bage brødet :-).
Læs Også Om: Ægte Baked Beans // Ribbensteg // Radicchio med Gorgonzola
Brødene gøres klar til, at blive smurt.
Brøddene smørres mayo- og sennepsblandingen.
Først ost på alle over- og underdele, og dernæst drueagurker på underdelene.
Et par gode skiver skinke ovenpå drueagurkerne.
Til sidste pulled pork ovenpå skinken inden overdelen lægges på og sandwicherne kan smides på panden eller i bord grillen.