Philly Cheese Steak Sandwich eller bare Philladelphia Cheesesteak er en ærkeamerikansk sandwich, som består af tyndtskårne stykker fra eksempelvis ribeye eller lignende stykke, bløde løg og peberfrugter og en god ost ovenpå. Alt sammen er lagt i et blødt stykke aflangt brød. Det er ikke flutes, men nærmere store hotdog brød.
Sandwichen smager virkelig forrygende og er en måde at bruge sine steak rester på fremfor at smide dem ud. Udover den fantastiske smag er den så ægte amerikansk, det er svært at undgå at fedt og lidt ost drypper ned på ens fingre når man sætter tænderne i den.
Hvad er en Philly Steak Sandwich?
Ifølge historien er Philly Cheese Steak Sandwich tilfældigt opfundet af parret Pat og Harry Olivieri, som havde et HotDog bod i Philladelphia. Oprindeligt var det hakket kød blandet med løg, som de kom i et italiensk brød. Skiveskåret steak kød synes jeg passer bedre i en Philly sandwich end hakket oksekød.
Jeg har forsøgt, at opdrive de rigtige brød som hedder Amoroso eller Vilotti-Pisanelli rolls i mit område uden held, hvilket jeg tror er svær at finde i Danmark.
Jeg fandt i stedet et blødt flute eller lang brød hos en af bagerne i byen, som passede perfekt til denne super lækre philly cheese steak sandwich.
Prøv også disse skønne opskrifter: Cubano Sandwich // Flæskestegs Sandwich // Bao Asiatiske boller
Philly Cheese Steak Sandwich
Udskriv Pin BedømIngredienser
- 200 – 300 g. Ribeye Højreb eller anden god kvalitetskød
- 2 stk. løg
- 2 stk. peberfrugter gul og rød
- 4 – 6 skiver god ost evt. cheddar, Vesterhavsost eller andet
- 1 – 2 spsk. Worcestershire sauce
- Salt og peber
- 2 stk. aflange bløde flutes hotdogbrød eller lignende
- Amerikansk sennep som f.eks. French´s
Sådan gør du
- Skær kødet i meget tynde aflange skiver.
- Skræl løget som deles i to og skæres i skiver.
- Peberfrugterne deles, kernerne fjernes. Skær peberfrugterne i strimler.
- Varm en pande op til ved middel varme.
- Kom olie på og steg løg og peberfrugter til de er bløde og løgene let brune. Det tager ca. 10 – 15 minutter. Vend dem undervejs.
- Tag løg og peberfrugter af, men hold dem lune, eller skub dem til den ene side af panden.
- Skru lidt op for varmen, over middel.
- Læg de tyndt skårne steakstrimler på panden i to aflange rækker, som steger i ca. 5 – 10 minutter. De må gerne få lidt farve. Vend dem evt.
- Dryp kødet med Worcestershire sauce.
- Lun brødet, som dernæst flækkes på langs, uden at skære helt igennem.
- Læg nu blandingen af løg og peberfrugter ovenpå hver stykke aflang kødrække og dernæst osten, som skal smelte ned i løg og peberfrugter.
- Man kan evt. stille panden i en varm ovn.
- Kom sennept på brødet.
- Nu kommer det svære del.
- Med en stor eller lang palet tages hver kød, løg og peberfrugt og ost op, og lægges i brødet.
- Pak evt. sandwichen i noget madpapir, så den er nemmere at spise.
Kødet fra steaken skal skæres i meget tynde skiver.
Løg og peberfrugter sauteres bløde på panden. Kødet skal have lidt ekstra varme.
Peberfrugter og løg kommes på kødet og sluttes af med osten, som skal smelte ned i løg og peberfrugter. Osten som jeg har brugt i opskriften er en god dansk modnet skiveost med masser af smag. Man kan i stedet bruge den ost man selv bedst kan lide.
Amerikansk sennep kommes på begge sider er brødet.
Pak sandwichen ind i madpapir, og nyd at det ind i mellem drypper ned mellem fingrene.
Uha, det ser godt ud 🙂
Mange tak. Hvis du ikke har begivet dig ud i den, så kan det anbefales.
Bedste hilsner
Søren