Philly Cheese Steak Sandwich

af | 22. sep 2017 | Frokost, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Philly Cheese Steak Sandwich eller bare Philladelphia Cheesesteak er en ærkeamerikansk sandwich, som består af tyndtskårne stykker fra f.eks. ribeye eller lignende stykke, bløde løg og peberfrugter og en god ost ovenpå, som alt sammen er lagt i et blødt stykke aflangt brød. Det er ikke flutes, men nærmere store hotdog brød.
Sandwichen smager virkelig forrygende og er en måde at bruge sine steak rester på fremfor at smide dem ud. Udover den fantastiske smag er den så ægte amerikansk, det er svært at undgå at fedt og lidt ost drypper ned på ens fingre når man sætter tænderne i den.

Ifølge historien er Philly Cheese Steak Sandwich tilfældigt opfundet af parret Pat og Harry Olivieri, som havde et HotDog bod i Philladelphia. Oprindeligt var det hakket kød blandet med løg, som de kom i et italiensk brød.
Jeg har forsøgt, at opdrive de rigtige brød som hedder Amoroso eller Vilotti-Pisanelli rolls, i mit område uden held.
Jeg fandt et blødt flute eller langbrød hos en af bagerne i byen, som passede perfekt til denne super lækre sandwich.

Kødet fra steaken skal skæres i meget tynde skiver.

Løg og peberfrugter sauteres bløde på panden. Kødet skal have lidt ekstra varme.

Peberfrugter og løg kommes på kødet og sluttes af med osten, som skal smelte ned i løg og peberfrugter.

 

Philly Cheese Steak Sandwich

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Amerikansk
Køkken: Sandwich
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 200 – 300 g. Ribeye Højreb eller anden god kvalitetskød
  • 2 løg
  • 2 peberfrugter gul og rød
  • 4 – 6 skiver god ost evt. cheddar, Vesterhavsost eller andet
  • 1 – 2 spsk. Worcestershire sauce
  • Salt og peber
  • 2 aflange bløde flutes hotdogbrød eller lignende
  • Amerikansk sennep som f.eks. French´s

Sådan gør du

  • Skær kødet i meget tynde aflange skiver.
  • Skræl løget som deles i to og skæres i skiver.
  • Peberfrugterne deles, kernerne fjernes. Skær peberfrugterne i strimler.
  • Varm en pande op til ved middel varme.
  • Kom olie på og steg løg og peberfrugter til de er bløde og løgene let brune. Det tager ca. 10 – 15 minutter. Vend dem undervejs.
  • Tag løg og peberfrugter af, men hold dem lune, eller skub dem til den ene side af panden.
  • Skru lidt op for varmen, over middel.
  • Læg de tyndt skårne steakstrimler på panden i to aflange rækker, som steger i ca. 5 – 10 minutter. De må gerne få lidt farve. Vend dem evt.
  • Dryp kødet med Worcestershire sauce.
  • Lun brødet, som dernæst flækkes på langs, uden at skære helt igennem.
  • Læg nu blandingen af løg og peberfrugter ovenpå hver stykke aflang kødrække og dernæst osten, som skal smelte ned i løg og peberfrugter.
  • Man kan evt. stille panden i en varm ovn.
  • Kom sennept på brødet.
  • Nu kommer det svære del.
  • Med en stor eller lang palet tages hver kød, løg og peberfrugt og ost op, og lægges i brødet.
  • Pak evt. sandwichen i noget madpapir, så den er nemmere at spise.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Amerikansk sennep kommes på begge sider er brødet.

Pak sandwichen ind i madpapir, og nyd at det ind i mellem drypper ned mellem fingrene.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Uha, det ser godt ud 🙂

    Svar
    • Søren

      Mange tak. Hvis du ikke har begivet dig ud i den, så kan det anbefales.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.