Philly Cheese Steak Sandwich

af | 22. sep 2017 | Frokost, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Philly Cheese Steak Sandwich eller bare Philladelphia Cheesesteak er en ærkeamerikansk sandwich, som består af tyndtskårne stykker fra eksempelvis ribeye eller lignende stykke, bløde løg og peberfrugter og en god ost ovenpå. Alt sammen er lagt i et blødt stykke aflangt brød. Det er ikke flutes, men nærmere store hotdog brød.


Sandwichen smager virkelig forrygende og er en måde at bruge sine steak rester på fremfor at smide dem ud. Udover den fantastiske smag er den så ægte amerikansk, det er svært at undgå at fedt og lidt ost drypper ned på ens fingre når man sætter tænderne i den.

Opskrift på philly cheese sandwich

Hvad er en Philly Steak Sandwich?

Ifølge historien er Philly Cheese Steak Sandwich tilfældigt opfundet af parret Pat og Harry Olivieri, som havde et HotDog bod i Philladelphia. Oprindeligt var det hakket kød blandet med løg, som de kom i et italiensk brød. Skiveskåret steak kød synes jeg passer bedre i en Philly sandwich end hakket oksekød.
Jeg har forsøgt, at opdrive de rigtige brød som hedder Amoroso eller Vilotti-Pisanelli rolls i mit område uden held, hvilket jeg tror er svær at finde i Danmark.
Jeg fandt i stedet et blødt flute eller lang brød hos en af bagerne i byen, som passede perfekt til denne super lækre sandwich.

Skiveskåret højreb til philly cheese sandwich

Kødet fra steaken skal skæres i meget tynde skiver.

Stegte løg til philly sandwich

Løg og peberfrugter sauteres bløde på panden. Kødet skal have lidt ekstra varme.

Ost på stegte løg

Peberfrugter og løg kommes på kødet og sluttes af med osten, som skal smelte ned i løg og peberfrugter. Osten som jeg har brugt i opskriften er en god dansk modnet skiveost med masser af smag. Man kan i stedet bruge den ost man selv bedst kan lide.

Pak philly steak sanewich ind i madpapir

Philly Cheese Steak Sandwich

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Frokost
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 200 – 300 g. Ribeye Højreb eller anden god kvalitetskød
  • 2 stk. løg
  • 2 stk. peberfrugter gul og rød
  • 4 – 6 skiver god ost evt. cheddar, Vesterhavsost eller andet
  • 1 – 2 spsk. Worcestershire sauce
  • Salt og peber
  • 2 stk. aflange bløde flutes hotdogbrød eller lignende
  • Amerikansk sennep som f.eks. French´s

Sådan gør du

  • Skær kødet i meget tynde aflange skiver.
  • Skræl løget som deles i to og skæres i skiver.
  • Peberfrugterne deles, kernerne fjernes. Skær peberfrugterne i strimler.
  • Varm en pande op til ved middel varme.
  • Kom olie på og steg løg og peberfrugter til de er bløde og løgene let brune. Det tager ca. 10 – 15 minutter. Vend dem undervejs.
  • Tag løg og peberfrugter af, men hold dem lune, eller skub dem til den ene side af panden.
  • Skru lidt op for varmen, over middel.
  • Læg de tyndt skårne steakstrimler på panden i to aflange rækker, som steger i ca. 5 – 10 minutter. De må gerne få lidt farve. Vend dem evt.
  • Dryp kødet med Worcestershire sauce.
  • Lun brødet, som dernæst flækkes på langs, uden at skære helt igennem.
  • Læg nu blandingen af løg og peberfrugter ovenpå hver stykke aflang kødrække og dernæst osten, som skal smelte ned i løg og peberfrugter.
  • Man kan evt. stille panden i en varm ovn.
  • Kom sennept på brødet.
  • Nu kommer det svære del.
  • Med en stor eller lang palet tages hver kød, løg og peberfrugt og ost op, og lægges i brødet.
  • Pak evt. sandwichen i noget madpapir, så den er nemmere at spise.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv også disse skønne opskrifter: Cubano Sandwich // Flæskestegs Sandwich

Smør sennep på sandwich roll

Amerikansk sennep kommes på begge sider er brødet.

Pak philly steak sanewich ind i madpapir

Pak sandwichen ind i madpapir, og nyd at det ind i mellem drypper ned mellem fingrene.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Uha, det ser godt ud 🙂

    Svar
    • Søren

      Mange tak. Hvis du ikke har begivet dig ud i den, så kan det anbefales.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!