og

Bao Opskrift på Lækre Dampede Asiatiske boller

af | Bagning, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Bao opskrift

Dampede Bao er skønne bløde kinesiske boller fyldt med lækre asiatiske grøntsager og marineret kød.

Bao er asiatisk dampede boller til fyld. Baobollerne er utrolig lækre, bløde og svampede der kan minde om pita brød, uden den sprøde skorpe. Fyldet kan varieres efter ens helt eget smag.

Disse kinesisk asiatiske Bao kan spises som en lille nem forret eller fyldig hovedret med flere ingredienser i. I denne opskrift på bao boller har jeg brugt and. Bo med kylling er også en mulighed. Jeg marinerede et par andebryster i en vidunderlig asiatisk marinade. Fyldet kunne være alle mulige slags rester som pulled pork og sprøde grøntsager.

Bao opskrift

Hjemmelavet bao dej laves som en almindelig dej, der har godt af at hæve natten over. Du kan godt lade den hæve i to timer og dernæst tilberede bollerne. Forskellen på disse og andre brød er at de laves ved at de bages i en bambuskoger. Her varmes bao ved at de dampes og hæver op og bliver dejlig bløde og svampede. Man skærer dem ikke op, men folder dem så de nemt åbnes, hvor man lægger det skønne fyld i.

Fyld til baoboller

Fyldet i bao kan varieres efter hvad du lige har i dit køleskab eller har lyst til. Jeg marinerede et par andebryster i en kinesisk inspireret mørk marinade med masser af smag. Jeg kunne i stedet have brugt en nakkekam med marinaden som tilberedes ligesom pulled pork. Men det utrolig nemme med dem er at du kan bruge rester af oksekød eller kylling eller bare grøntsager i bollerne.  

Udover grøntsager og kød smager en bao utrolig lækkert med syltede ingredienser som disse Syltede Rødløg eller Vietnamesisk Pickles. En anden lækker ingrediens er chilisauce eller en chili mayonnaise.

Prøv også: Bánh Mì Vietnameisk Sandwich // Asiatiske Kødboller

Fyldte Bao boller

Bao Dampede Kinesiske Boller

Dampede Bao er skønne bløde kinesiske boller fyldt med lækre asiatiske grøntsager og marineret kød.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagværk, Forret, Hovedret
Køkken: Kinesisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hævetid: 1 day
Samlet tid: 1 day 50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Dej til Bao

  • 325 g. hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • dl. fingerlunt mælk
  • 10 g. gær
  • 2 tsk. sukker
  • 25 g. smør smeltet
  • 1 tsk. salt
  • Neutral olie

Marinerede Andebryster

  • 2 stk. andebryster
  • 3 spsk. hoisin sauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. takari mirin eddike
  • 1 spsk mørk farin
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 fed revet hvidløg
  • 1 tsk. Chili sauce
  • Peber

Tilbehør til Bao

  • Tynd strimlede gulerødder.
  • Forårsløg skåret i tynde skiver.
  • Tyndt skåret rødt spidskål
  • Frisk koriander
  • Chili sauce
  • Soya sauce
  • Syltede rødløg

Sådan gør du

Dej til Bao

  • Bland mel og bagepulver sammen.
  • Opløs sukker og gær i den fingerlune mælk.
  • Tilsæt dernæst det smeltede smør og rør det sammen.
  • Hæld melet i lidt ad gangen, når halvdelen er kommet i tilsættes saltet og resten af melet hældes i.
  • Ælt det godt sammen. Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning i minimum 2 timer et lunt sted, eller endnu bedre natten over på køl. Placer et viskestykke over skålen.
  • Del dejen i 8 – 10 lige store stykker som formes til kugler.
  • Disse rulles ud i ovale flade forme af ½ centimeter i tykkelsen.
  • Pensl den ene side neutral olie, og fold dem halvt over som placeres på tilskåret bagepapir.
  • Lad bao bollerne efterhæve i 30 minutter med et klæde over.
  • Sæt en pande eller gryde over som passer til en bambuskoger enten med et eller flere lag.
  • Placer 3 – 4 stk. bao i bambuskogeren, som sættes over gryden eller panden og lad dem dampe i omkring 15 – 20 minutter.

Marinerede Andebryster

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
  • Rids andebrysternes skind som kommes i en frostpose sammen med marinaden.
  • Lad andebrysterne marinere i mindst 2 – 3 timer men helst natten over.
  • Tag andebrysterne ud af posen og placer dem i et ildfast fad og hæld den resterende marinade over.
  • Steg dem i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.
  • Skær andebrysterne i tynde skiver.

Tilbehør til Bao

  • Skil de dampede bao ad og kom grøntsager og det stegte andekød i en bollen.
  • Hæld lidt sauce over og pynt med masser af frisk koriander.

Noter

Bao kan godt gemmes til næste dag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv også disse asiatiske opskrifter: Thailandsk Karry med rejer // Forårsruller af Rispapir

Retten med dampede bao buns er skøn som ægte familie hygge, hvor bollerne sammen med de forskellige grøntsager og andre ingredienser stilles på bordet. På den måde får man hver især lige de ting til sin bao man helst vil have.

De dampede bao boller kan holde sig til næste dag og kan godt varmes op igen. Blødheden og luftigheden i dem forsvinder lidt når de gemmes til næste dag, men jeg synes personligt ikke at det gør noget, hvis der er nogen tilovers.

Hjemmelavet dampede bao

Lækre baoboller kan serveres med mange forskellige ting til.

Sådan laver man dampede Bao buns

Nedenstående kan du se i billeder hvordan bollerne laves.

Baodej rullet ud
Rul baodejen ud i ovale cirkler.

Baodej smurt med olie
Placer dem på noget tilskåret bagepapir hvor den øverst halvdel pensles med olie.

Dej til bao foldet
Fold den anden halvdel indover inden de efterhæves og dampes.

Fyldte Bao boller

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Thomas Korgaard

    Forholdet af væde til mel (2,5DL til 225g) virketør helt ved siden af? På andre sider skrives der ca dobbelt mængde mel. Står med en flydende dej aktuelt.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Thomas
      Jeg kan se at jeg har skrevet forkert i opskriften. Der skulle have stået 325 g.
      Det beklager jeg nu du står med en våd dej 😌.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Rikke Wolf

        Hej, jeg har en risdamper fra Ikea med flere lag. Jeg vil høre, om man kan dampe i flere lag, eller om de bliver bedst, hvis man kun damper i et enkelt lag ad gangen? Mvh

        Svar
        • Søren Willadsen

          Hej Rikke
          Jeg damper selv i to lag, hvor de bliver super gode. Så det kan du godt :-).
          Rigtig godt nytår
          Søren

          Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!