Bao Opskrift på Lækre Dampede Asiatiske boller

af | 15. apr 2022 | Bagning, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Bao med fyld af and

Dampede Bao er skønne bløde kinesiske boller fyldt med lækre asiatiske grøntsager og marineret kød.

Bao brødet er utrolig lækkert, blødt og svampet der kan minde om pita brød, uden den sprøde skorpe. Bao fyld kan varieres efter ens helt eget smag.

Disse kinesiske Bao kan spises som en lille nem forret eller fyldig hovedret med flere ingredienser i. I denne bao opskrift har jeg brugt andebryst som er marineret i en vidunderlig asiatisk marinade. Fyldet kunne være alle mulige slags rester og grøntsager.

Opskrift på Bao

Hjemmelavet bao dej laves som en almindelig dej, der har godt af at hæve natten over. Du kan godt lade den hæve i to timer og dernæst tilberede bollerne. Forskellen på bao og andre brød er at disse bages i en bambuskoger, hvor de dampes og hævder op og bliver dejlig bløde og svampede. Man skærer dem ikke op, men folder dem så de nemt åbnes, hvor man lægger det skønne fyld i.

Fyld til Bao

Fyldet i bao kan varieres efter hvad du lige har i dit køleskab eller har lyst til. Jeg marinerede et par andebryster i en kinesisk inspireret mørk marinade med masser af smag. Jeg kunne i stedet have brugt en nakkekam med marinaden som tilberedes ligesom pulled pork. Men det utrolig nemme med bao er at du kan bruge rester af oksekød eller kylling eller bare grøntsager i bollerne.  

Udover grøntsager og kød smager en bao utrolig lækkert med syltede ingredienser som disse Syltede Rødløg. En anden lækker ingrediens er chilisauce eller en chili mayonnaise.

Fyldte Bao boller

Bao Dampede Kinesiske Boller

Dampede Bao er skønne bløde kinesiske boller fyldt med lækre asiatiske grøntsager og marineret kød.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagværk, Forret, Hovedret
Køkken: Kinesisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hævetid: 1 day
Samlet tid: 1 day 50 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Dej til Bao

  • 325 g. hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • dl. fingerlunt mælk
  • 10 g. gær
  • 2 tsk. sukker
  • 25 g. smør smeltet
  • 1 tsk. salt
  • Neutral olie

Marinerede Andebryster

  • 2 – 2 stk. andebryster
  • 3 spsk. hoisin sauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. takari mirin eddike
  • 1 spsk mørk farin
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 fed revet hvidløg
  • 1 tsk. Chili sauce
  • Peber

Tilbehør til Bao

  • Tynd strimlede gulerødder.
  • Forårsløg skåret i tynde skiver.
  • Tyndt skåret rødt spidskål
  • Frisk koriander
  • Chili sauce
  • Soya sauce
  • Syltede rødløg

Udstyr

  • Bambuskoger

Sådan gør du

Dej til Bao

  • Bland mel og bagepulver sammen.
  • Opløs sukker og gær i den fingerlune mælk.
  • Tilsæt dernæst det smeltede smør og rør det sammen.
  • Hæld melet i lidt ad gangen, når halvdelen er kommet i tilsættes saltet og resten af melet hældes i.
  • Ælt det godt sammen. Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning i minimum 2 timer et lunt sted, eller endnu bedre natten over på køl. Placer et viskestykke over skålen.
  • Del dejen i 8 – 10 lige store stykker som formes til kugler.
  • Disse rulles ud i ovale flade forme af ½ centimeter i tykkelsen.
  • Pensl den ene side neutral olie, og fold dem halvt over som placeres på tilskåret bagepapir.
  • Lad bao bollerne efterhæve i 30 minutter med et klæde over.
  • Sæt en pande eller gryde over som passer til en bambuskoger enten med et eller flere lag.
  • Placer 3 – 4 stk. bao i bambuskogeren, som sættes over gryden eller panden og lad dem dampe i omkring 15 – 20 minutter.

Marinerede Andebryster

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
  • Rids andebrysternes skind som kommes i en frostpose sammen med marinaden.
  • Lad andebrysterne marinere i mindst 2 – 3 timer men helst natten over.
  • Tag andebrysterne ud af posen og placer dem i et ildfast fad og hæld den resterende marinade over.
  • Steg dem i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.
  • Skær andebrysterne i tynde skiver.

Tilbehør til Bao

  • Skil de dampede bao ad og kom grøntsager og det stegte andekød i en bollen.
  • Hæld lidt sauce over og pynt med masser af frisk koriander.

Noter

Bao kan godt gemmes til næste dag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv også disse asiatiske opskrifter: Thailandsk Karry med rejer // Forårsruller af Rispapir

Retten er skøn som ægte familie hygge, hvor bollerne sammen med de forskellige grøntsager og andre ingredienser stilles på bordet. På den måde får man hver især lige de ting til sin bao man helst vil have.

De dampede bao boller kan holde sig til næste dag og kan godt varmes op igen. Blødheden og luftigheden i dem forsvinder lidt når de gemmes til næste dag, men jeg synes personligt ikke at det gør noget, hvis der er nogen tilovers.

Stegt and i bao

Lækre bao kan serveres med mange forskellige ting til.

Baodej rullet ud
Rul baodejen ud i ovale cirkler.

Baodej smurt med olie
Placer dem på noget tilskåret bagepapir hvor den øverst halvdel pensles med olie.

Dej til bao foldet
Fold den anden halvdel indover inden de efterhæves og dampes.

Fyldte Bao boller

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Thomas Korgaard

    Forholdet af væde til mel (2,5DL til 225g) virketør helt ved siden af? På andre sider skrives der ca dobbelt mængde mel. Står med en flydende dej aktuelt.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Thomas
      Jeg kan se at jeg har skrevet forkert i opskriften. Der skulle have stået 325 g.
      Det beklager jeg nu du står med en våd dej 😌.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!