Hjemmelavede Thai ruller får mig til, at tænke på foråret. Kalenderen siger april, men temperaturen siger noget andet. Mon et par thai ruller kunne få temperaturen til, at stige et par grader.
Thai ruller er lavet af rispapir plader, der lægges i varmt vand i ½ minut og fyldes med de ting du har lyst til, hvorefter de rulles. De skal ikke steges, men bare spises som de er. Rispapiret er utrolig nemt, at arbejde med og det tager ca. 1½ minut, at lave en rulle. Jeg har i nedenstående opskrift brugt sauterede tigerrejer, tyndt skårne grøntsager, glasnudler og en god hjemmelavet thai dip sauce. Husk, at grøntsagerne skal snittes fint, da de ikke skal tilberedes.
Rullerne kan tages med som picnic, bruges som forret eller hovedret eller til et Asiatisk inspireret bord. Rullerne kan sagtens holde sig i køleskabet et par dage. Når de ligger op af hinanden kan de klistre lidt sammen, men dette løses ved at fugte rullerne lidt vand.
Rispapir kan købes i asiatiske specialforretninger. Om supermarkeder som Bilka, Føtex eller Kvickly har dem er jeg ikke klar over. De fås i flere forskellige størrelser, disse jeg har brugt er 22 cm x 22 cm. De fås både som firkantede og runde.
Prøv også: Thai Fiskefrikadeller
Ingredienser til 1 rulle:
- 1 stk rispapir.
- 1 tigerreje, der er sauteret på panden, og skåret på langs.
- Frisk hakket koriander.
- Tyndt skårne gulerods stænger.
- Tyndt skårne squash stænger.
- Tyndt skårne pebersnacks i stænger.
- Friske spinat blade.
- Tilberedte risnudler. (Disse koges i vand til al dente og stilles på køl).
- Tangsalat. (Kan købes ved forskellige fiskehandlere).
- Enoki svampe.
Fremgangsmåde:
Læg rispapiret i blød i 30 sekunder i varmt vand. Læg det efterfølgende på en overflade de ikke klistrer sig fast til. Læg de ønskede ingredienser ca. 1/3 fra bunden af rispapiret. Hæld til sidst lidt thai sauce over og rul dem ved, at folde den ene side over, dernæst den anden og rul fra bunden af som vist nedenunder.
Thai Dip Sauce:
- ½ dl soyasauce.
- Saften fra 1 lime.
- ½ tsk revet ingefær.
- 1/4 birdseye chili skåret i skiver med kerner.
- 1 tsk fishsauce.
- 1 tsk oystersauce.
- 1/4 dl sød soya sauce fra Thailand (kan købes i asiatiske forretninger).
Fremgangsmåde:
Bland det hele sammen og lad det stå og trække i en times tid.
Thairulle med Thai Dip Sauce
Nøj det ser lækkert ud.
Pudsigt at vi var nede og handle igår og også lige har købt rispapir til selv at lave selvsamme ruller 🙂 dog med kylling.
Tak Kristian. Mums, kylling i thairuller er også gode :-).
/Søren
Super lækkert,det vil jeg afprøve.Mon ikke rispapir kan købes i Thaibutikken på Gl.Vardevej i Esbjerg?
Tak :-).
Jeg vil mene du kan købe dem i den Thailandske. Jeg har købt i den vietnamesiske i Strandbygade, der hvor der lå en genbrugsforretning, ellers ligger der en Asiatisk i Jernbanegade.
Elsker friske forårsruller. Prøv at dyppe dine rispapirplader kort i koldt vand, så de bare får fugten. Læg derefter dine ingredienser på, og så er pladen blevet blød nok til at rulle. På den måde er pladen nemmere at arbejde med, og der er knap så meget vand på din tallerken.
Tak skal du have for tippet. Det vil jeg prøve næste gang.
/Søren
Rigtig spændende opskrift. Vi bestiller altid disse friske ruller, når vi køber vietnamesisk take away – måske var det på tide at prøve ay alve dem selv. Jeg studser lidt ved dipsaucen: Hvilken smag giver/har thaisoyasaucen i forhold til almindelig soyasauce? Og når du skriver, at man skal bruge 1/4, er det så ud af en deciliter?
Hej Irene
Du har helt ret i det er i forhold til dl, hvilket er rettet. Jeg har ydermere tilrettet den thailandske soyasauce, som hedder Sweet Soya Sauce, men er fra Thailand. Den er meget tyk og knap så salt, som en almindelig, men sød synes jeg ikke den er, men den har en anden soya smag.
/Søren
Hej Søren, tænkte nok, det var 1/4 dl 😉 og tak for input om soyasaucen, mon ikke den er at finde i et Vesterbros kinesiske eller thailandske supermarkeder.
Jeg vil gætte på du næsten kan falde over den på Vesterbro :-0.
Det er en af mine yndlings-hverdagsretter – så hurtigt at lave og superlækkert. Jeg bruger ofte en lun peanutsauce til 🙂
Ja, retten er lækker og nem, at lave. Jeg har brugt peanutsauce når jeg har haft svinekød eller kylling. Jeg laver den ud af almindelig peanutbutter. Hvordan laver du din?
Enten ud af peanutbutter – eller hvis det skal gå rigtig stærkt, så kan jeg godt finde på at købe en peanutsauce i supermarkedet. Har fundet en, som jeg godt kan lide, selvom det er et færdigprodukt 🙂
Ok :-).