og

Vietnamesisk Pickles opskrift

Vietnamesisk pickles er en lækker og nem lynsyltet kombination af tynde gulerod og kinaradise stave.

De passer perfekt til forskellige asiatiske retter og i sandwich. Disse pickles eller syltede grøntsager kan syltes samme dag de serveres. Jeg vil personligt lade dem trække et par dage for at de får lidt mere smag af den skønne syltelage.

En pickles a la denne er som sagt super lækkert som tilbehør til flere slags asiatiske retter. De kan sagtens være fra andre steder end Vietnam, selv om de passer disse også passer godt i suppen Pho Ga. Traditionelt i Vietnam kommes vietnamesiske pickles altid i sandwichen Banh Mi. Men til en Thai Karry som denne er de også perfekte, især når der er smæk på styrken.

Andre spændende sylteopskrifter: Marokkansk syltede citroner // Mexikansk Tomatsalsa

Pickles opskrift fra vietnam

Vietnamesisk Pickles

Klassisk vietnamesisk pickles er en lækker lynsyltet kombination af tynde gulerod og kinaradise stave.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning
Køkken: Vietnamesisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Syltetid: 2 timer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 200 g. kinaradise
  • 200 g. gulerod
  • 2 tsk. Havsalt
  • 1 tsk. Sukker
  • dl. mirzin eddike eller anden eddike
  • 1 dl. vand
  • ½ dl. sukker

Sådan gør du

  • Skræl kinaradise og gulerødder, som skæres i lange tynde stængler.
  • Massér salt og sukker ind i de skårne kinaradise og gulerødder som kommes i en sigte, hvor væden afdrypper i 10 minutter.
  • Skold dit patentglas, hvori grøntsagerne kommes i.
  • Kom eddike, vand og sukker i en gryde som koges op indtil sukkeret, er opløst.
  • Lad syltelagen køle lidt inden den hældes over grøntsagerne.

Noter

De vietnamesiske pickles får mest af at stå en til flere døgn inden de bruges, men kan godt serveres samme dag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på vietnamesiske pickles

Denne opskrift på syltede gulerødder og kinaradise er noget af det nemmeste man kan lave. Snit grøntsagerne meget tynde enten med en god skarp kniv, eller ved hjælp af et mandolinjern. Husk at passe på fingrene.

Syltelagen jeg har brugt, er med en japansk eddike, der kan erstattes med en almindelig eller den du er mest til. Dernæst blandes den med lidt vand og sukker. På den måde får du vietnamesisk pickles. Opskriften er meget traditionelt, men du kan altid eksperimentere med den, hvis du vil tilsætte forskellige krydderier til den.

Holdbarheden på syltede grøntsager

Lige som mange andre syltede ingredienser er den vigtigste faktor at dit patentglas er sterilt. Husk at vaske og dernæst skolde glasset. Du kan dernæst skylle det i lidt atamon eller vodka. Men dette er ikke altid nødvendigt. En syltelage med sukker i, er i sig selv ofte konserverende.

Et glas med syltede vietnamesisk pickles kan uden problemer holde sig i flere uger i køleskabet. Husk at bruge en ren gaffel eller ske når du tager dem op af glasset.

Pickles opskrift fra vietnam

Husk at bruge rene køkkenredskaber.

syltede vietnamesisk pickles

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!