Bánh Mì er en traditionel vietnamesisk sandwich som smager fantastisk lækkert.
Med den sprødeste flutes, asiatisk marineret svinekød og råsyltede grøntsager får man en smagseksplosion. En kombination af klassisk vietnamesisk og fransk kogekunst, der stammer tilbage fra den franske kolonitid.
Banh Mi sandwich kan købes hos mange vietnamesiske restauranter og take away flere steder i landet. Udover den fransk inspireret brød Bánh Mì findes der mange andre skønne retter fra Vietnam som suppen Pho Ga du kan se HER.
Heldigvis er Bánh Mì nem selv at lave. Lad være med at blive forskrækket over at du skal bruge flere forskellige ingredienser, som har det bedst med at trække. Du kan forberede dig dagen inden, eller klargøre det marinerede kød og de vietnamesiske pickles tidligt på dagen.
Begge dele tager ikke lang tid for at få en skøn Banh Mi.
Prøv også disse sandwich: Bao Dampede asiatiske boller // Cubano Sandwich // Philly Cheese Steak Sandwich
Bánh Mì
Ingredienser
Marineret svinekød
- 400 g. nakkefilet eller nakkekoteletter skåret i meget tynde skiver
- 3 fed hvidløg
- 1 citrongræs
- 2½ spsk. fiskesauce
- 2 spsk. soyasauce
- 1 tsk. sesamolie
- 1 spsk. neutral olie
- 2 spsk. sukker eventuelt mørk sukker
- 1 tsk. peber
- Saften fra 1 lime
Chili mayonnaise
- 5 spsk. Mayonnaise
- 1 spsk. Hoisin sauce
- 2 spsk. Sriracha chili sauce
Bánh Mì Sandwich
- Marineret svinekød
- 2 spsk. Neutral stegeolie
- 1 Agurk
- 4 stk. Flutes
- Vietnamesisk Pickles
- 1 bundt Koriander
Sådan gør du
Marineret svinekød
- Dagen inden eller mindst 5 timer inden marineres kødet.
- Skær kødet i ret tynde mindre skiver eller stykker som er nemme at stege.
- Hak hvidløgsfed og citrongræs meget fint.
- Bland det hele sammen med de øvrige ingredienser.
- Kom kødet i en frostpose eller plastikbøtte og hæld marinaden ved.
- Massér det hele godt rundt, og lad det trække i mindst 5 timer helst natten over.
Chili mayonnaise
- Bland mayonnaise, hoisin sauce og sriracha sauce sammen.
Bánh Mì Sandwich
- Tag kødet ud af køleskabet mindst 1 time før tilberedning.
- Varm en pande op ved høj varme, og steg kødet på panden indtil stykkerne er brunet.
- Skær agurken i skiver på skrå.
- Varm eventuelt flutene op så de bliver sprøde inden de skæres næsten helt igennem på langs.
- Fjern eventuelt lidt af krummen på den øverste del så der er mere plads til kød og andet.
- Smør over og under flutes med rigeligt chili mayonnaise.
- Dæk underdelen med agurkeskiver.
- Kom dernæst kød ovenpå agurkeskiverne.
- Top med syltede vietnamesisk pickles og koriander blade.
Noter
Ingredienser til Bahn Mi
Marinaden svinekødet skal trække i, giver det noget af den bedste smag du kan forestille dig til en Banh Mi. Sammensætningen af ægte asiatiske ingredienser passer så godt sammen. Jeg har brugt en nakkefilet, som er skåret ud i ret tynde stykker. Grunden er at de marinere hurtigere og samtidig steges hurtigere. Lidt som når man bruger en wok, hvilke du godt kan.
De vietnamesiske pickles som du kan se HER, kan lynsyltes eller trække over et eller flere døgn. I min opskrift bruger en del sukker, som giver dem en sødme. Er du mere til syrligheden komme du mindre sukker i.
Jeg har selv lavet mine Flutes som HER til denne Banh Mi, men et par fra bageren eller supermarkedet er lige så gode. Det mest vigtige med brødet er at skorpen er supersprød.
Som du kan læse i opskriften at blander jeg en chili mayonnaise bestående af Sriracha chili sauce og hoisin sauce. Du kan udelade begge dele, hvis du mangler det i dit køkken og bare bruge en mayonnaise. Selvfølgelig synes jeg du bør prøve den og begge dele kan bruges til så mange andre ting.
Kødet var skuffende og ødelagde sandwichen. Spild af tid.
Hej Martin
Det er ærgerligt at læse du ikke kan lide marineret svinekød.
Bedste hilsner
Søren