Pho Ga er en lækker traditionel vietnamesisk nudel suppe som serveres med kylling.
Pho Ga suppe er fantastisk og fuld af den skønneste smag fra det vietnamesiske køkken med dens vidunderlige krydderier og krydderurter.
Samtidig er opskriften til en vietnamesisk pho ga suppe meget nem og tager ikke lang tid at lave, hvilket gør at jeg anbefaler du prøver den.
I suppen bruges de klare risnudler som er utrolig skønne til denne suppe med smage fra hoisin sauce, chili og krydderurterne får du en vietnamesisk supper der smager fantastisk skønt.
Pho ga opskrift.
I denne opskrift på pho ga vietnamesisk suppe har jeg som tilbehør til suppen brugt kyllingebryst.
Man kan ligeledes bruge svinemørbrad eller oksekød skåret i ultra tynde skiver.
Basen til suppen har jeg valgt skulle være fra hønsefond, som jeg selv har lavet på forhånd. Hønsefonden synes jeg giver en større dybde og smag i suppen. Men er tiden ikke til det kan man i stedet bruge en købe hønsefond.
Prøv disse dejlige supper: Tom Yum Goong Suppe // Muslingesuppe // Gullashsuppe
Pho Ga – Vietnamesisk suppe med kylling
Ingredienser
Pho Ga Suppe
- 1-1½ l hønsefond
- 2 stk. rødløg
- 5 fed hvidløg
- 1 stk. ingefær af 70 g
- 3 – 5 spsk. neutralolie som rapsolie
- 1 spsk. sesamolie
- 3 stk. stjerneanis
- 6 stk. kryddernelliker
- 2 tsk. korianderfrø
- 1 hel kanel
- 8 peberkorn
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. hoisin sauce
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
Tilbehør
- 1 pakke risnudler gerne lidt tykke
- 400 g. kylling bryst
- 350 g blandede svampe. shitake enoki, østershatte
- 2 – 3 bok choy
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 bundt koriander
- 1 bundt forårsløg
- 2-3 stk. lime
- 1 smule frisk chili
- 1 bæger hoi sin sauce
- 1 bæger chili sauce
Sådan gør du
Pho Ga Suppe
- Del rødløgene på langs skære i ringe.
- Hak hvidløgsfedene fint.
- Skræl ingefæren som rives på et rivejern.
- Varm en stor gryde op ved middel varme og hæld olierne i.
- Sauter rødløg, hvidløg og ingefær i et par minutter.
- Hæld hønsefonden ved og kom krydderier, fiskesauce, hoisin sauce, sukker og salt i.
- Lad det simre i 35 minutter, hvorefter det hældes gennem en sigte.
- Smag dernæst suppen til med fiskesauce, hoisinsauce og salt.
Tilbehør
- Læg risnudlerne i kogende vand i, tjek kogeanvisning på pakken. Skyl dem dernæst og lad dem ligge i koldt vand i 5 minutter. Derved klistrer de ikke.
- Skær kyllingebrysterne i meget tynde skiver, som kommes i suppen.
- Svampene, forårsløgene og bok choy skæres i mundrette stykker som ligeledes kommes i suppen.
Noter
Pho Ga kan tilberedes som ren vegetar suppe, hvis man fremfor hønsefond bruger grøntsagsfond og udelader kødet i suppen.
Noget af den perfekte smag i pho ga suppen stammer den ret store mængde af blandede svampe som shitake, enoki og østershatte. En typisk og klassisk råvare i mange asiatiske supper, da svampe giver både supper og andre retter en form for umami smag.
Udover svampe er der brugt hoisin sauce og fiske sauce som giver suppen den helt rigtige og karakteristiske smag.
Vi er blevet utrolig vilde med den vietnamesiske suppe Pho Ga som strakte sig over 2 dage og der var endda på tredje dagen en lille skålfuld til en frokost.
Som så ofte når jeg skriver om supper og simreretter bliver de altid bedre af at stå natten over, da smagen udvikler sig retten, og trækker mere smag ud af ingredienserne.
Det samme gør sig gældende for denne vietnamesiske suppe.
Laver du den vietnamesiske suppe dagen, inden kan man vente med at komme kylling og bok choy i til den dag den serveres for, at det ikke koges ud.
Til min version af Pho Ga serverede jeg meget traditionelt hoisin sauce og måske lidt utraditionelt chili sauce. Man kan selv finde ud af om der skal stilles lidt ekstra saucer frem til suppen.
Server den skønne suppe med hosinsauce og chiliesauce til.
Krydderierne til en pho ga suppe består af kanel, stjerneanis, nelliker, korianderfrø og peberkorn. Derudover kommes fiskesauce og hoisin sauce i.
Brug rødløg, hvidløg og revet ingefær som base sammen med krydderierne i suppen.
Rødløg, hvidløg og ingefær svitses et par minutter.
Krydderier og grønt koges sammen med en hønsefond i 35 minutter.
Hæld det dernæst gennem en sigte og smag til med yderligere fiskesauce og hoisin sauce.
Server Pho Ga med frisk koriander og basilikumblade til.
0 kommentarer