og

Tom Yum Goong Suppe

af | 9. apr 2021 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter, Supper, Vinter

Tom Yum Goong suppe

Tom Yum Goong suppe er en utrolig lækker thai suppe med tigerrejer med og en skøn smag, som tilmed er fantastisk nem at lave i en travl hverdag.

Suppen Tom Yum Goong er en traditionel stærk thaisuppe der som regel tilberedes med rejer. Tom Yum eller Tom Yam er betegnelsen på sure og stærke smage i det thailandske køkken.
Goong betyder rejer, derfor er denne version med rejer.
Suppen koges på skønne ingredienser som citrongræs, kaffir limeblade, fiskesauce og den vigtige Tom Yum Pasta som giver både den ægte smag og ekstra styrke til suppen.

Sørg for at have rigeligt med frisk koriander og thaibasilikum eller almindelig basilikum til at drysse over den færdige supper, da det giver en thai suppe den helt ægte smag.

Prøv disse skønne thairetter: Pho Ga Vietnamesisk Suppe // Asiatisk Hokkaido Suppe

Tom Yum Goong suppe

Tom Yum Goong Suppe Lækker thai suppe

Tom Yum Goong suppe er en utrolig lækker thai suppe med tigerrejer med og en skøn smag, som tilmed er fantastisk nem at lave i en travl hverdag.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Hovedret, Supper
Køkken: Thailandsk
Forb. tid: 15 minutter
25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 300 g. Tigerrejer
  • 1 – 1½ hønsefond eller grøntsagsfond
  • 200 g. shiitake svampe eller markchampignon
  • 150 g. østershatte
  • 4 stk. skalotteløg
  • Koriander
  • 2 – 3 stk. birds eye chilier
  • 2 tsk. Tom Yum Paste
  • spsk. Fish sauce
  • 2 stk. stængler citrongræs
  • spsk. frisk revet ingefær
  • 5 stk. kaffir lime blade
  • 1 spsk. rørsukker
  • 2 hele lime
  • Frisk koriander
  • Frisk thai basilikum eller almindelig basilikum

Sådan gør du

  • Fjern skallerne fra tigerrejerne og tag tarmen ud. Alternativ kan man købe afskallede rejer uden tarmstreng. Gem skallerne til kogning af fonden.
  • Rens de forskellige svampe som skæres i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
  • Pil skalotteløgene som skæres i tynde ringe.
  • Citrongræs stænglerne bankes hårdt med bagsiden af en kniv, da de derved afgiver smag. Skær dem dernæst i mindre stykker.
  • Kog hønsefonden eller grøntsagsfonden op sammen med rejeskallerne i, som simrer i 20 minutter.
  • Si rejeskallerne fra og hæld fonden tilbage i gryden.
  • Rør tom yum pastaen i og tilsæt de forskellige svampe og citrongræs stykker som simrer med i 10 minutter.
  • Smag til med limesaft, fishsauce og tom yum pasta og salt.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser på nær koriander og basilikum og lade suppen koge op i et par minutter.
  • Inden servering kommes rejerne som koger med i 2 – 3 minutter indtil de tilberedte.

Noter

Hæld suppen op i skåle og drys den med frisk koriander og basilikum blade.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Traditionelt er suppen Tom Yum Goong forskellig for hver region i Thailand, da selve suppefonden er laves forskelligt hvor i Thailand man befinder sig.

Jeg har brugt en kraftig hønsefond i min version, men man kan nemt bruge en grøntsagsfond, hvis man ikke ønsker rejer i sin Tom Yum suppe.

Thailansk Tom Yum Goong suppe kan man lave så den får tårerne frem eller i en mildere version alt efter hvor meget chilistyrke man kan klare.
Suppen er utrolig nem at lave og kan gøres færdig indenfor omkring 30 til 40 minutter, og kan sagtens
tilberedes på en travl hverdag.
Hvis man ønsker mere fylde i suppen tilsættes flere grøntsager og rejer.

Tom Yum Goong suppe med rejer

Når man læser opskriften på Tom yum goong suppe indeholder den, flere forskellige thailandske ingredienser.

Heldigvis findes de i langt de fleste supermarkeder enten de store eller lidt mindre.
Bor man i en by med en etnisk butik er jeg sikker at denne har de fleste af ingredienserne til Tom Yum Goong suppen.

Jeg har selv de fleste af de forskellige saucer og pastaer som jeg opbevarer i køleskabet og bruge i mange forskellige retter. Både thairetter og andre asiatisk inspirerede opskrifter.

Et af mine yndlingskøkkener er det thailandske med alle dens skønne smage af de mest fantastiske krydderier og friskhed som findes i Tom yum goong suppe.

Noget jeg ofte vender tilbage til, da en suppe som Tom Yum ikke kun behøves at blive serveret om vinteren, men er ligeledes en skøn forårs- eller sommersuppe.
Dette skyldes dens dejlige friskhed og så er den ikke tung som en efterårssuppe med rodfrugter.

Du kan bruge min opskrift på Tom Yum Goong som inspiration til din egen version.

Ingredienser til en tom yum goong

Ingredienser til en Tom Yum Goong suppe.

Thailansk tom yum goong suppe

Server suppen med store lækre tigerrejer i.

Tom Yum Goong suppe bliver kun bedre af at drysse frisk koriander og thaibasilikum på ved servering.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!