Her efter nytår er vejret virkelig blevet koldere, og hvad er ikke skønnere end, at varme sig på en super skøn Asiatisk Hokkaidosuppe.
Butikkerne sælger stadig masser af store og billige hokkaidoer, som gør at du på ca. 25 minutters forberedelsetid, og 30 minutters bobletid har en fantastisk asiatisk inspireret hokkaidosuppe til flere dage.
Jeg har tidligere udgivet et indlæg om hokkaidosuppe, og vi laver det ret tit, da vi derved har suppe til mindst to dage. Denne gang er jeg blevet inspireret af det thailandske køkken, og har tilsat kokosmælk, fiskesauce, soaysauce og citrongræs for, at give suppen en anden dybde.
Prøv disse supper: Karrysuppe // Pho Ga Vietnamesisk Suppe // Kinesisk Lion Head Suppe
Asiatisk Hokkaidosuppe
Ingredienser
- 1 stor hokkaido eller to små
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- ½ knoldselleri
- 2 pebersnack
- 1 – 2 stk. birdseye chili eller 1 rød stærk chili
- 1 stk. citrongræs kan udelades
- Saften fra en citron
- 1 liter hønsefond
- ½ – 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk. fiskesauce
- 3 spsk. soyasauce
- 2 tsk. sesamolie
- Sprøde grønkålsblade
Sådan gør du
- Fjerne skallen fra løg og hvidløg og skær dem i grove tern.
- Del pebersnacken og fjern kernerne. Skær den i tern.
- Hak chilierne. Kan du lide stærk mad, tilføj evt. mere chili, da kokosmælken neutralisere styrken.
- Skræl knoldsellerien som skæres i tern.
- Vask hokkaidoen, men behold skrællen da den både har smag og er nærende.
- Skær hokkaidoen i tern.
- Hæld lidt sesamolie og neutral olie i en stor gryde.
- Varm det op til middel varme og tilsæt læg, hvidløg, pebersnack og chili. Lad det simre indtil de er glasklare.
- Tilsæt hokkaido og knoldselleri, og lad det sautere med i 5 minutter.
- Tilsæt fiskesauce og soyasauce.
- Hæld hønsefonden og citrongræs i, og lad det hele simre mør i ca. 30 minutter.
- Tag citrongræsset op.
- Blend massen til en tyk og lækker suppe med en stavblender.
- Tilsæt den ønskede mængde kokosmælk. Jo, mere kokosmælk, jo mere rund bliver den, men kan også tage lidt af de øvrige smage.
- Smag til med citron saft, og juster med salt og evt. fiske- og soyasauce.
- Server evt. med sprøde grønkålsblade, friske rejer eller tyndt skårne skiver tilberedt oksekød.
Noter
Fyldet har den ene dag bestået af Grønkålschip, sesamkerner og resterne af en skøn krogmodnet ribeyem der blev skåret ud i super tynde skiver og drysset med lidt sesamolie.
Den næste dag var fyldet rejer, som vi bare serverede til.
Fyldet eller tilbehøret kan du altid lege med, eller tage resterne fra køleskabet og stille på bordet.
I og for sig kan du lave suppen for 40 – 50 kroner maks.
0 kommentarer