Sprød Grønkål

af | 16. feb 2016 | Grøntsager, Opskrifter, Salater, Tilbehør

Sprød grønkål er simpelthen fantastisk som tilbehør til flere forskellige retter eller i blandet salater. Smagen af grønkålen, salt og sprødheden gør, at grønkålen bliver genoplivet. Den sprøde grønkål giver desuden en ret et flot look. Jeg har længe brugt, at smide frisk grønkål i ovnen for, at gøre den sprød, men har ikke før nu tænkt på, at skrive et indlæg om det.

Sprødt grønkål

Men fordi det bare smager utrolig godt, og samtidig er super nemt får sprødt grønkål sit eget indlæg. Når man samtidig kan købe poser med grønkål som er skåret i mindre stykker, er der ikke nogen undskyldning for, at bruge denne skønne kål.

Grønkål

Sprød Grønkål

Sprød grønkål er simpelthen fantastisk som tilbehør til flere forskellige retter eller i blandet salater.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 250 g. grønkål for nemhedens skyld kan poser med revet grønkål bruges
  • Ca. 2 - 4 spsk. Oliven- eller rapsolie
  • Havsalt evt. røget havsalt

Sådan gør du

  • Skyl grøntkålen og dub den tør.
  • Alternativt blancheres grønkålen ved, at komme den i kogende vand i 2 minutter og dernæst i isvand. Dub den dernæst tør.
  • Hvis den er i hele blade skæres stokken af og bladende rives i mindre stykker.
  • Kom dem i en skål og hæld lidt olie ved af gangen, som vendes i grønkålen.
  • Sørg for, at alle blade bliver vendt i lidt olie.
  • Stil ovnen på 125 grader ved varmluft.
  • Spred grønkålen ud på en bageplade, eller rist med bagepapir på.
  • Stil den i ovnen i ca. 10 minutter, MEN hold godt øje med dem, da de hurtig kan blive for sorte.
  • Når grønkålen er færdig drysses den med salt.

Noter

Når man har tilberedt grønkålen kan den holde sig ca. 4 dage i en lufttæt beholder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Grønkål

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Kirsten Pedersen

    Er 125 grader i ovnen virkelig nok?

    Svar
    • Søren

      Hej Kirsten
      Det plejer, at være nok med 125 grader på varmluft. Nogle gange har de måske skullet have lidt mere end 10 minutter 🙂
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Maja Line Amhøj

    5 stars
    Så lækkert;) og tiden passede perfekt. Jeg tilberedte desværre for lidt.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Maja
      Super dejligt at vide at tiden for de sprøde grønkål var rigtig.
      Du må i gang igen 😊.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!