Sprød Grønkål
Sprød grønkål er simpelthen fantastisk som tilbehør til flere forskellige retter eller i blandet salater. Smagen af grønkålen, salt og sprødheden gør, at grønkålen bliver genoplivet. Den sprøde grønkål giver desuden en ret et flot look. Jeg har længe brugt, at smide frisk grønkål i ovnen for, at gøre den sprød, men har ikke før nu tænkt på, at skrive et indlæg om det.
Men fordi det bare smager utrolig godt, og samtidig er super nemt får sprødt grønkål sit eget indlæg. Når man samtidig kan købe poser med grønkål som er skåret i mindre stykker, er der ikke nogen undskyldning for, at bruge denne skønne kål.

Sprød Grønkål
Sprød grønkål er simpelthen fantastisk som tilbehør til flere forskellige retter eller i blandet salater.
Udskriv
Pin
BedømRet: Opskrift, Salat, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Antal: 4
Ingredienser
- 250 g. grønkål for nemhedens skyld kan poser med revet grønkål bruges
- Ca. 2 - 4 spsk. Oliven- eller rapsolie
- Havsalt evt. røget havsalt
Sådan gør du
- Skyl grøntkålen og dub den tør.
- Alternativt blancheres grønkålen ved, at komme den i kogende vand i 2 minutter og dernæst i isvand. Dub den dernæst tør.
- Hvis den er i hele blade skæres stokken af og bladende rives i mindre stykker.
- Kom dem i en skål og hæld lidt olie ved af gangen, som vendes i grønkålen.
- Sørg for, at alle blade bliver vendt i lidt olie.
- Stil ovnen på 125 grader ved varmluft.
- Spred grønkålen ud på en bageplade, eller rist med bagepapir på.
- Stil den i ovnen i ca. 10 minutter, MEN hold godt øje med dem, da de hurtig kan blive for sorte.
- Når grønkålen er færdig drysses den med salt.
Noter
Når man har tilberedt grønkålen kan den holde sig ca. 4 dage i en lufttæt beholder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!