Sprøde løgringe er super skønne, at bruge som snacks for sig selv, eller som tilbehør til forskellige retter som burgere, sandwich, tacos eller til mange andre retter. Løgringene er meget nemme, at tilberede og det må næsten være en af de nemmeste opskrifter der findes. De kan også bruges i en burger, som giver den noget ekstra sprødhed og smag.
De sprøde løgringe kan serveres varme eller lune, og med en skøn Hvidløgs Mayonnaise af ramsløg eller aioli til har man verdens bedste snack, som alle vil elske.
Opskrift på løgringe
Langt de fleste har ingredienserne til hjemmelavede løgringe i køkkenet, så ingen undskyldning for ikke, at følge opskriften.
Jeg har valgt, at vende løgringene i mel, dernæst æg og til sidst pankorasp, som er en mere luftig rasp, end den almindelig danske rasp. Løgringene bliver ikke nær så tunge i det, når de efter denne opskrift vendes i panko. Kan man ikke skaffe pankorasp bruger man selvfølgelig almindelig rasp. Jeg har i denne opskrift på løgringe brugt almindelig fritureolie. Man kan nemt bruge en solsikkeolie til at stege dem i.
Prøv også disse opskrifter: Bagte Løg // Hjemmelavet Pommes Frites
Løgringe Lækre sprøde løg ringe
Ingredienser
- 4 stk. løg af zittauerløg som er de almindelige
- 1½ dl. Hvedemel
- 2 hele æg
- 2 dl. Pankorasp eller almindelig rasp
- Neutral olie eller friture olie
Sådan gør du
- Fjern skallen fra løgene.
- Skær løgene i skiver, og del hver skive i ringe.
- Kom løgringene i en skål vand, og lad den stå i en halv time.
- Brug tallerkner, hvor i den første kommes melet i, den næste piskede æg og den sidste panko raspen.
- Tør løgringene i et viskestykke.
- Vend først løgringene i melet, dernæst i piskede æg og til sidst i panko raspen.
- Varm en pande, eller gryde op med et par cm olie i.
- Stik en tændstik i olien. Hvis den syder er olien klar.
- Steg løgringene i olien i ca. 2 – 4 minutter. Kom kun nogle få i af gangen.
- Tag dem dernæst op, og læg dem på noget køkkenrulle for, at suge det resterende fedt.
Noter
Hvor stammer løgringe fra?
I USA serverer de sprøde løgringe på mange Diners, og restauranter som forret eller snack eller som tilbehør til burgere. Vi har fået dem både på de mere billige kæde restauranter og rigtig gode BBQ restauranter og Diners. Langt de fleste steder smager de super skønt, da de selv laver dem på stedet. Der er virkelig stor forskel på frosne løgringe som varmes op i ovnen, og hjemmelavede. Dem man selv laver er altid super sprøde.
Server løgringene til en burger eller bare som snack med en hjemmelavet mayonnaise til.
Kan de laves dage i forvejen, uden at blive kedelige (bløde).
Hej Kati
Jeg har ikke selv forsøgt mig, men du kan forsøge dig på denne måde. Opbevar dem i køleskabet til den dag du skal serverer dem.
Inden servering opvarmes de i ovnen ved varmluft ved 200 grader i 5 minutter.
Bedste hilsner
Søren