og
Opskrift på ramsløgs mayonnaise

Ramsløg mayonnaise eller aioli er en super lækker måde, at bruge ramsløgene på.  Brug aiolien til noget godt madbrød, i en fiskeburger, pomfritter eller tapas bordet.

Prøv også: Ramløgspesto // Ramsløgssmør

Hjemmelavet ramsløg mayonnaise

Ramsløg Mayonnaise

Ramsløg giver en dejlig let hvid- og purløgssmag til en mayonnaise.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Urter, Opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 æggeblommer.
  • 1 tsk sennep.
  • Ca. 1 dl. Neutral olie raps olie.
  • Ca. 1½ dl. Ramsløg olie.
  • 6 – 8 ramsløg blade.
  • Saften fra ¼ – ½ citron.
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes, da den ellers kan skille.
  • Kom æggeblommer og sennep i en skål, som piskes indtil massen begynder, at tykne og skumme.
  • Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i. Nu kan der hældes en tynd stråle olie i, mens der piskes.
  • Når der er hældt ca. 1 dl. neutral olie i, hældes ca. 1½ dl. ramsløg olie i til sidst. Igen en tynd stråle af gangen.
  • Smag til og kom evt. lidt mere neutral, eller ramsløg olie i for den ønskede tykkelse af mayonnaisen.
  • Smag til med citronsaften, salt og peber.
  • Til sidst kommes frisk hakket ramsløg i mayonnaisen.

Noter

Ramsløg mayonnise kan holde sig i køleskabet i ca. en uge.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Bland ramsløg med mayonnaise

Hak ramsløgbladene fint, som kommes i mayonnaisen.

Fint hakkede ramsløg

Vend de hakkede ramsløg med mayonnaisen

Mayonnaisen eller aiolien kan holde sig i køleskabet i 1 – 1½ uge. Sørg dog for, at den kommes i en beholder, der vasket og skyllet i enten atamon eller vodka.

Ramsløg Aioli

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!