Ramsløg mayonnaise eller aioli er en super lækker måde, at bruge ramsløgene på. Brug aiolien til noget godt madbrød, i en fiskeburger, pomfritter eller tapas bordet.
Prøv også: Ramløgspesto // Ramsløgssmør
Ramsløg Mayonnaise
Ramsløg giver en dejlig let hvid- og purløgssmag til en mayonnaise.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Tilbehør, Urter, Opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Antal: 4
Ingredienser
- 2 æggeblommer.
- 1 tsk sennep.
- Ca. 1 dl. Neutral olie raps olie.
- Ca. 1½ dl. Ramsløg olie.
- 6 – 8 ramsløg blade.
- Saften fra ¼ – ½ citron.
- Salt og peber.
Sådan gør du
- Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes, da den ellers kan skille.
- Kom æggeblommer og sennep i en skål, som piskes indtil massen begynder, at tykne og skumme.
- Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i. Nu kan der hældes en tynd stråle olie i, mens der piskes.
- Når der er hældt ca. 1 dl. neutral olie i, hældes ca. 1½ dl. ramsløg olie i til sidst. Igen en tynd stråle af gangen.
- Smag til og kom evt. lidt mere neutral, eller ramsløg olie i for den ønskede tykkelse af mayonnaisen.
- Smag til med citronsaften, salt og peber.
- Til sidst kommes frisk hakket ramsløg i mayonnaisen.
Noter
Ramsløg mayonnise kan holde sig i køleskabet i ca. en uge.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Hak ramsløgbladene fint, som kommes i mayonnaisen.
Mayonnaisen eller aiolien kan holde sig i køleskabet i 1 – 1½ uge. Sørg dog for, at den kommes i en beholder, der vasket og skyllet i enten atamon eller vodka.
0 kommentarer