og

Ramsløg Mayonnaise

af | 19. maj 2012 | Forår, Opskrifter, Pesto-Dressing-Dip, Tilbehør

Opskrift på ramsløgs mayonnaise

Ramsløg mayonnaise eller aioli er en super lækker måde, at bruge ramsløgene på.  Brug aiolien til noget godt madbrød, i en fiskeburger, pomfritter eller tapas bordet.

Prøv også: Ramløgspesto // Ramsløgssmør

Ramsløg Mayonnaise

Ramsløg giver en dejlig let hvid- og purløgssmag til en mayonnaise.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Urter, Opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 æggeblommer.
  • 1 tsk sennep.
  • Ca. 1 dl. Neutral olie raps olie.
  • Ca. 1½ dl. Ramsløg olie.
  • 6 – 8 ramsløg blade.
  • Saften fra ¼ – ½ citron.
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes, da den ellers kan skille.
  • Kom æggeblommer og sennep i en skål, som piskes indtil massen begynder, at tykne og skumme.
  • Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i. Nu kan der hældes en tynd stråle olie i, mens der piskes.
  • Når der er hældt ca. 1 dl. neutral olie i, hældes ca. 1½ dl. ramsløg olie i til sidst. Igen en tynd stråle af gangen.
  • Smag til og kom evt. lidt mere neutral, eller ramsløg olie i for den ønskede tykkelse af mayonnaisen.
  • Smag til med citronsaften, salt og peber.
  • Til sidst kommes frisk hakket ramsløg i mayonnaisen.

Noter

Ramsløg mayonnise kan holde sig i køleskabet i ca. en uge.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Bland ramsløg med mayonnaise

Hak ramsløgbladene fint, som kommes i mayonnaisen.

Fint hakkede ramsløg

Vend de hakkede ramsløg med mayonnaisen

Mayonnaisen eller aiolien kan holde sig i køleskabet i 1 – 1½ uge. Sørg dog for, at den kommes i en beholder, der vasket og skyllet i enten atamon eller vodka.

Ramsløg Aioli

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!