Ramsløgssmør er et ufatteligt skønt kryddersmør af disse vidunderlige og smagfulde ramsløgsblade, der har denne dejlige smag af både hvidløg og purløg.
Opskriften er virkelig nem og det tager ikke lang tid selv, at lave sin helt egen grønne og flotte kryddersmør.
Det eneste man skal bruge til denne skønne kryddersmør er smør, ramsløg og lidt citronsaft, og eventuelt en blender eller minihakker.
Jeg laver hvert år min egen ramsløgssmør og ligeledes Ramsløgspesto og Ramsløgsolie, hvor jeg i det næste lille års tid har min egen ramsløg på forskellige måder. En tredje sikker vinder hvad angår brug af ramsløg er selvfølgelig Ramsløgssalt.
Hvad kan man bruge en ramsløgssmør til?
Ramsløgssmør kan selvfølgelig bruges til noget hjemmelavet madbrød, men man kan ligeledes komme en skive smør ovenpå en lækker steak når denne skal serveres.
Hvorfor ikke vende ny opgravede kartofler med lidt ramsløgssmør, eller vend smørret med hvide eller grønne dampede asparges.
Man kan også bruge ramsløgssmør når man steger enten noget kød, fisk eller grøntsager, eller bruge en smule når man blancherer sine grøntsager.
Jeg synes at mulighederne er rigtig mange, da ramsløgssmør ikke er overdøvende i hvidløgssmagen men mere fin i smagen sammen med en skøn smag af purløg.
Ramsløgssmør Den nemmeste og bedste kryddersmør med ramsløg
Ingredienser
- 250 smør
- 30 – 40 stk. ramsløgsblade
- Saften fra ¼ citron
Udstyr
- Husholdningsfilm
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet så det bliver en anelse blødt.
- Hak ramsløgsbladene groft.
- Kom begge dele i en minihakker eller blender og blend det til en ens formet masse.
- Tilsæt citronsaften.
- Riv et større stykke af husholdningsfilmen
- Tag ramsløgssmørret op af minihakkeren med en dejskraber, som placeres i midten af husholdningsfilmen.
- Rul filmen sammen så man får en pølse af smør.
- Læg smørret i fryseren til senere brug.
Noter
Hvor finder man ramsløg?
Ramsløg er en krydderurt man selv kan plukke i perioden omkring februar til april – maj måned i mange skove eller haver.
Østkysten af Jylland og Fyn og Sjælland findes de i massevis, hvorimod det tynder ud jo længere man nærmer sig Vestjyske i Jylland. Skal man kun bruge til lidt ramsløgssmør sælger flere forskellige supermarkeder dem enten plukket eller i potter.
Hvordan opbevarer man bedste kryddersmør?
Når jeg laver en omgang ramsløgssmør rulles den til en pølse som kommes i fryseren, hvor jeg på den måde har kryddersmør i en længere periode uden, at den bliver dårlig i smagen.
Jeg synes at det er nemt at skære en frossen kryddersmør i mindre skiver når den er frossen. Ellers kan man inden den fryses skæres i skiver, så de lige er til at bruge.
Den kan holde sig i fryseren i omkring 6 – 9 måneder eller mere.
Skær ramsløgsbladene i grove stykker inden de blendes med smørret.
Når det hele er blendet til en ensartet masse placeres det på et stykke film.
Rul det til en rulle er ramsløgssmør.
0 kommentarer