Ramsløg Olie
Nu er det igen tid på året for, at høste friske ramsløg. Jeg har i år valgt, at lave min egen ramsløg olie ud af de blade jeg har samlet. En nem måde, at få en flot olie med en let hvidløgssmag.
Olien kan bruges som pynt ved forskellige retter, ved tilberedning af retter, i supper, til et brød, en lækker mayonniase eller hvad man nu ønsker.

Ramsløg Olie
Ramsløgolie giver en dejlig smag af hvidløg og purløg.
Udskriv
Pin
BedømRet: Olier, Konservering, Syltning, Urter, Tilbehør
Køkken: Dansk
Ingredienser
- 100 g ramsløg blade.
- ½ l raps olie eller anden smags neutral, undlad olivenolie
Sådan gør du
- Hak bladene groft, som kommes i en gryde med olien i.
- Opvarm olien til maksimum 50 grader for, at dræbe bakterierne.
- Blend blade og olie.
- Lad det trække et par døgn i køleskabet før det sies gennem et klæde.
Noter
Ramsløgolien kan holde sig på køl i ca. 6 - 9 måneder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Her på vestkysten har jeg fundet flere steder med vilde ramsløg.
På nedenstående links er der mere om ramsløg: