og

Ramsløg den nordiske hvidløgsplante

af | Urter og krydderier

Ramsløg mark

Husk, at det er fortsat Ramsløg sæson og du kan plukke dem helt gratis. Lige nu her i juni står den i blomst, og de steder den findes er bunddækkenet som et snelandskab. Du kan kende ramsløg på de lange grønne blade og den tydelige hvidløgsduft i skoven. Er du i tvivl pres et blad mellem fingrene og du får en duft af frisk presset hvidløg.

I februar eller marts begynder de første ramsløg blade, at komme frem og omkring juni/juli vokser der små frøkapsler frem, som kan bruges som kapers. Når den er afblomstret sidst i juli, først i august bliver bladene bitre i smagen.

Ramsløg er lidt mildere i smag end hvidløg, men har en kraftigere purløg smag. Du kan bruge bladene i salater, pestoer, olier, marinader, frisk hakket i en asiatisk supper, ovenpå forskellige retter eller sammen med andre friske grøntsager eller bare frys dem til vinter. Alt på planten kan spises, blomsterne har en noget kraftigere hvidløgssmag end bladene, og er super flotte som pynt. Jeg opbevarer bladene i en beholder, hvor der i bunden ligger et fugtigt stykke køkkenpapir og et over bladene. På den måde kan de holde sig et par uger og fortsat være lækre.

Hvor findes denne vilde og skønne plante som ramsløg? Den er udbredt i Østjylland, på Bornholm, steder i København eller i fugtige løvskove. Den er ikke særlig udbredt i Vadehavsområdet og ved Vestkysten, men kan findes nogle få steder, hvor der er anlagte parker. Planten har et meget højt indhold af c-vitamin og antioxidanter. Kan du ikke opdrive den i naturen har jeg set, at Superbrugsen har solgt et stort bundt for rimelige penge.

Du kan godt plante ramsløg af løgene i din egen have, men skal være opmærksom på at den breder sig hurtig og meget som ukrudt.

Nu gælder det om at få plukket og tilberedt lækre retter med ramsløg, ramsløgolier, ramsløgpesto og ramsløgmajonæser.

LÆS OM: Salturt

Friske ramsløgblade

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Anne Dorte Rosenstand

    Hold da så helt op hvor du bare gir den gas – sikken en flot blog du har – man blir jo helt væk i madoplevelser :))

    Mange tak
    A.D.

    Svar
    • wp-admin

      Tusinde tak for de flotte roser. Altid rart med ros. Håber du kan bruge noget af det.

      /Søren

      Svar
  2. Søren A Hansen

    har lige hentet ramsløg på Bornholm, og nu er pestoen klar.
    Rigtig god blog!
    /Søren A H

    Svar
    • Søren

      Hej Søren
      Lyder godt og takker for rosen.
      Rigtig god påske
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Annie Berg Kristensen

    Har du måske en opskrift på ramsløg Mayo

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ramsløgspesto | GASTROmad - [...] Ramsløg [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!