Ovnstegte vagtler er en dejlig og nem måde, at tilberede disse små velsmagende fugle på.
Vagtler er nogle af de mindste vildtfugle som er i familie med fasanen. Dens kød minder derfor om fasankød. Vagtel kødets smag er mild og mere raffineret end andre vildtfugle. De passer rigtig godt som en stor forret eller hovedret. Når det er til hovedret kan det være en god ide, at serverer mere end en vagtel per person.
Vagtler kan ovnsteges som i min opskrift, men ligeledes steges og braiseret i en gryde. Som grydestegt fasan eller due.
Vagtler Opskrift
Opskriften på ovnstegte vagtler er meget enkel og nem at gå til. Både vagtler og noget af tilbehøret tilbereder jeg i ovnen. Selve vagtlerne smører jeg lidt smør ovenpå skindet. Dette gør at skindet bliver sprød og giver kødet en lækker smag. Jeg valgte at placerer blancherede rosenkål, lidt godt krydret bacon og perløg i bunden af et ildfast fad.
Vagtlerne placerede jeg ovenpå, hvor noget af væden fra dem drypper ned over grøntsagerne. En dejlig nem måde at lave fjerkræ på.
Udover grøntsagerne serverede jeg en Sauce Blanquette af estragon til vagtlerne. En virkelig god sauce til ovnstegte vagtler, da estragonen giver saucen noget ekstra smag. Derudover havde jeg lidt kartofler som jeg råstegte i airfryeren, nu da ovnen var optaget.
Alt sammen en skøn og let hovedret på vildfuglen vagtel.
Læs Om: Grydestegt Fasan
Ovnstegte vagtler med estragon sauce og perleløg
Ingredienser
- 4 stk. vagtler
- Smør
- 200 g. rosenkål
- 100 g. god bacon
- 100 g. perleløg helst fra glas
- 200 g. ærter
- Sprøde kartofler
- Sauce Blanquette
- Salt og peber
Sådan gør du
- Smør vagtlernes skind med smør.
- Drys vagtlerne med salt og peber udvendig og indvendig.
- Opvarm en gryde med saltet vand til kogepunktet.
- I mellem tiden klargøres rosenkålene ved at skylle og skære stokken af. Del dem i halve.
- Blancher dem i det kogende vand i 1 minut, hvorefter vandet hældes fra og de skyldes med koldt vand.
- Damp dem dernæst.
- Skær baconen i mindre stykker.
- Kom rosenkål, perleløg og bacon i bunden af et ildfast fad.
- Placer vagtlerne ovenpå ved brystet ned af.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i omkring 20 minutter. Efter 10 minutter vendes vagtlerne med brystet op.
- Tjek om vagtlerne skal have lidt mere efter 20 minutter. Brystkødet skal være omkring 75 grader.
- I mellem tiden laves en Sauce Blanquette og Sprøde kartofler.
Noter
Tips til Opskriften
- I stedet for vagtler kan man bruge poussiner eller fasaner. Spørg eventuelt din slagter efter dem.
- Vagtlerne kan som jeg nævner også fyldes med lidt finskårne æbler, løg, brødkrummer, krydderier og lidt piskefløde.
- Ovnstegte vagtler kan godt gemmes efter tilberedning i nogle dage i køleskabet.
- En sauce blanquette kan godt varmes forsigtig op, efter den er lavet. Skiller brug en stavblender til at samle den.
Ser godt ud
Hejsa
Tak 🙂
Bedste hilsner
Søren