og

Opskrift på stegt fasan

Grydestegt fasan smager utrolig lækkert, især når den serveres med en lækker vildtsauce til.

Kogt perlespelt vendt med blancheret grønkål passer perfekt sammen med fuglen. En ret der både kan serveres som en let hovedret eller finere gæstemad i weekenden. Begge dele er lige gode, og bør virkelig prøves.

Fasaner er ikke det mest almindelige, hvilket er virkelig synd. Dog kan du i dag nemt købe fasan i større supermarkeder og til tider i mindre kæder som Rema1000. Mange kommer fra Storbritannien og har en fin vildtsmag, som ikke er for kraftig. Derfor synes jeg at fasan er utrolig lækkert som erstatning for and.

Prøv også disse vildtretter: Elggryde // Vildtgryde med Svampe // Grydestegt Gråand

Fasan med kål

Grydestegt Fasan

En skøn opskrift på grydestegt fasan med den bedste og lækreste vildtsauce
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret, Vildt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

Grydestegt fasan

  • 2 stk. hele fasaner
  • 1 stk. æble
  • 1 dl. tørrede tranebær
  • 150 g. hel god bacon
  • 3 spsk. neutral olie
  • 3 spsk. smør
  • 1 dl. portvin
  • 4 dl. hønsefond
  • 3 dl. piskefløde
  • 2 kviste rosmarin
  • 6 hele peberkorn
  • 6 hele enebær
  • 4 hele allehånde
  • 30 g. smør
  • 30 g. mel
  • 1 spsk. blåskimmelost

Perlespelt med grønkål og svampe

  • 4 dl. perlespelt
  • 8 dl. hønsefond
  • 2 spsk. smør
  • 250 g. svampe
  • 400 g. grønkål

Sådan gør du

Grydestegt fasan

  • Skyl fasanerne både udvendig og indvendig som tørres med en klud. Fjern eventuelt fjerrester.
  • Lårene skæres fra kroppen. Begge dele saltes, og kroppen saltes indvendigt.
  • Skær æblet i tern, som sammen med tranebærerne fyldes i fasanerne.
  • Baconen skæres i tern.
  • Varm en gryde op til middelhøj varme og kom olien i hvori baconen steges sprød og tages op.
  • Tilsæt smørret som skal bruse op.
  • Brun fasankroppene på alle sider som dernæst tages op, men lad lårene blive i gryden.
  • Tilsæt portvinen som koger op og dernæst hønsefonden og halvdelen af fløden og rosmarin og krydderier.
  • Læg låg på og skru ned for varmen til middellav i 20 minutter.
  • Tilsæt resten af fløden og placer kroppene i gryden simrer med i 20 minutter under låg.
  • Tag fasankroppen og lår op som dækkes til med stanniol.
  • I en sovsegryde smeltes smørret hvori melet drysses i. Hæld fonden i melblandingen indtil du har en god sauce.
  • Smag saucen til med blåskimmel og salt og peber.

Perlespelt med grønkål og svampe

  • Kog perlespelten som anvist på pakken, omkring 20 minutter i hønsefonden.
  • Skær svampene i skiver som steges gyldne i lidt olie på en meget varm pande.
  • Pluk grønkålen af stokken, som blancheres kort i kogende vand.
  • Kom det i en sigte hvor de drypper.
  • Når perlespelten er færdig, vendes smørret, svampene og grønkålen i den.

Noter

Skær bryststykkerne af fasanerne som skæres i skiver og anrettes på et fad med lidt sauce over.
Server det med perlespelten og æbler og tranebær til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Fasanbryst med perlespelt

Fasan som er grydestegt, er ret nem at lave, og kødet dejlig mørt. Det er ikke som and eller kylling da fuglen er vild. Derfor er kødet mere fast i det, men med en dejlig let kraftig smag af vildt. Opskrift på grydestegt fasan er et skønt alternativ til and og kylling.

Opskrift på grydestegt fasan

Jeg har først brunet og dernæst tilberedt fasanen i en stor gryde. Dette tager omkring 40 minutter i alt. Først steger jeg lidt bacon sprød, udelukkende for at give fasankødet og saucen ekstra smag. Sammen med portvin, hønsefond og fløde får du en fantastisk lækker sauce, der virkelig matcher fasanbrystet perfekt.

Tilbehøret til grydestegt fasan har jeg valgt at være kogt perlespelt vendt med blancheret grønkål og stegte svampe. Perlespelten og grønkålen kan være noget fasaner spiser, og grønkålen synes jeg giver spelten ekstra smag og fylde.

Som jeg skriver, er mange fasaner skudt i naturen, og kan derfor indeholde hagl. Nogle gange kan du godt se dem i kødet eller et lille skudhul, men pas altid lidt på, da det er rigtig træls at knække en tand. Dette skal selvfølgelig ikke afholde dig fra at prøve at lave en opskrift med stegt fasan i gryde.

Fasan med kål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

11 Kommentarer

  1. Peder

    Bruger du ikke baconen efter den er taget op af gryden?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Peder
      Det gjorde jeg ikke da jeg lavede denne opskrift. MEN, baconternene kan sagtens tilsættes saucen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Claus Tychsen

        Hej Søren, koger du perlespelten i hønsefonden? Eller hvad bruger du fonden til?😀

        Svar
        • Claus

          Der var noget galt med opdateringen af kommentar sporet. Tak for svaret!

          Svar
  2. Claus Tychsen

    Bliver perlespelten kogt i hønsefonden, eller hvor kommer hønsefonden ind i billedet? 🙂

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Claus
      Det har du fuldstændig ret i, at det er perlespelten du koger i hønsefonden. Er nu tilrettet :-).
      Bedste hilsner og god fornøjelse
      Søren

      Svar
  3. Cheri

    5 stars
    Har lavet denne opskrift et par gange, og resultater er altid godt.
    Jeg har også prøvet med røde ris i stedet for perlebyg. Det fungerer også.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Cheri
      Dejligt at læse, og at røde ris også fungerer godt :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Thomas

    For hvert hagl , man finder i kødet / sovsen må man få en lille en …. Lærte jeg af min svigerfar. ,
    Vi gemte haglene og puttede i efter behov. Skide god sovs spiser fasan til jul istedet for 🦆

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Thomas
      Den regel lyder jo perfekt, og lidt farlig ;-).
      Spændende du spiser fasan til jul, men det smager jo skide godt :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!