Cremet svampesuppe med fløde og bacon er en skøn cremet suppe med masser af dejlig smag.
En svampesuppe af blandede svampe som karl johan, kantareller, brune markcampignon og andre er en ren umami bombe. Svampe sig selv har utrolig meget lækker smag, som passer i mange forskellige retter. Når man laver en suppe udenlukkende af svampe får man noget helt unikt. Bruges der kun champignon får man også en skøn champignonsuppe, som ligeledes har en lækker smag. Jeg vil dog klart anbefale at bruge svampe, da jeg synes smagen er bedre.
Svampesuppe med en smule bacon er en skøn suppe at serverer som forret. Grundet den fantastiske smag passer den perfekt til en middag for ens gæster. Jeg har gennem tiden lavet mange retter med svampe, men underlig nok ikke en suppe. På trods af at den er meget nem og hurtig at tilberede.
Cremet svampesuppe opskrift
I en cremet svampesuppe kan man nemt bruge blandede svampe eller en slags svampe. Nogle af de svampe jeg bruger er brune markchampignon og kantareller. Det kan også være andre slags som karl johan, portobello eller østershatte. En slags med rigtig meget smag er shitake svampen.
Jeg har i denne version på svampesuppe brugt hvidvin og sherryeddike for at bibringe noget syre og smag. Derudover har jeg brugt en hønsefond som væde. Man kan erstatte det med vand eller bruge en grøntsagsfond. Fløden i suppen giver en cremet konsistens og smag.
Når jeg serverer denne suppe topper jeg den med fint hakkede sprød bacon og svampe. Dette synes jeg giver svampesuppen det ekstra smag, og knas.
Prøv også: Bisque af hvide bønner
Cremet svampesuppe
Ingredienser
Svampesuppe
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 600 g. blandede svampe som brune markchampignon kantareller, karl johan , gem 100 g. svampe.
- 2 tsk. timian
- 1 dl. hvidvin
- 1 l hønsefond
- 2 – 3 dl. fløde
- 3 spsk. sherryeddike
- Salt og peber
Topping
- 125 g. bacon
- 100 g. svampe
Sådan gør du
Svampesuppe
- Skræl løg og hvidløg som skæres i grove tern.
- Rens svampene for jord, og skær dem i tern.
- Varm en halvstor gryde op, og sauter løg og hvidløg i lidt olie ved middelvarme indtil de er glasklare.
- Skru op for varmen og tilsæt svampene som skal stege af. Undgå at røre for rundt i dem.
- Tilsæt dernæst hvidvin og timian som skal koge lidt op, inden hønsefonden hældes ved.
- Lad det koge op og simre i omkring 30 minutter, hvorefter det blendes det grundigt til en fin suppe.
- Ønsker du en suppe helt uden svamperester kan du hælde den igennem en sigte.
- Tilsæt piskefløde, smag til med sherryeddike og salt og peber.
Topping
- Skær bacon i små tern, som steges sprøde på en pande.
- Svampene skæres i mindres stykker og steges ligeledes på en pande.
Noter
Tips til opskriften
- En cremet svampesuppe kan nemt lavet et par dage i forvejen.
- Uanset om det er champignon eller svampe skal du huske at rengøre dem for jord. Det er nemmet med en børste.
- Suppen kan sagtens fryses.
- Denne suppe af svampe kan holde sig på køl i en lille uges tid.
- Fløden kan erstattes med madlavningsfløde, eller udelades.
Vi har en del frosne Karl Johan og andre rørsvampe i fryseren, kan de bruges på samme måde som friskplukkede svampe?
Bente
Det kan de helt klart. Jeg har selv brugt frosne svampe på den måde.
Bedste hilsner
Søren