Vinter salat af sprøde flowersprouts kål og skønne bagte hokkaido og sprøde æbler er en perfekt måde at bruge denne kåltype på.
Hvad er Flowersprouts Kål?
Flowersprouts er en forholdsvis ny kåltype, som er en krydsning mellem grønkål og rosenkål. Kålen har den skønne smag af både grønkål og rosenkål, men uden rosenkålens bitterhed.
Størrelsen på flowersprouts er omkring det samme som en rosenkål der er sprunget ud, og gror på stokke som rosenkål.
Kåltypen er fantastisk velsmagende og har som nævnt ingen bitterhed i sig, hvilket gør den utrolig god i salater. Samtidig er den afsindig flot med sine lilla stok, som også kommer frem når den deles.
Jeg elsker kål og især om vinteren bruger vi grøntsagen i både gryderetter eller salater.
Flowersprouts er en meget nem kåltype at arbejde med, da den egentlig bare skal skylles, hvorefter man enten kan koge den, stege den sprød på en pande eller bruge den som den er.
Personligt er jeg mest til at stege flowersprouts kål delvis sprøde, og med tiden er jeg kommet frem til, de smager lige så godt kolde som varme.
Derfor er de perfekte dagen efter eller til ens madpakke.
Hvilke ingredienser skal der i en god kål salat?
Man kan altid nøjes med nogle få ingredienser som i denne opskrift på flowersprouts med bagt hokkaido.
Disse to råvarer giver en fantastisk lækker kål salat, der tilmed er mættende da hokkaido græskaren giver en del fylde.
Samtidig passer hokkaidoens søde smag perfekt til denne kål, og æbler eller pære er ligeledes super gode i en salat.
Andre dejlige salater: Salat af spæde skud og røde ris // Rosenkålsalat
Flowersprouts Kål med bagt hokkaido
Ingredienser
- 1 hokkaido
- ¼ dl. olivenolie
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. tørret timian
- Havsalt
- 1 bk. flowersprouts
- 1 æble
- 4 spsk. sprøde græskarkerner
- Sprød grønkål kan udelades
- Æbleeddike
- Olie til stegning
- Havsalt og peber
Sådan gør du
- Del hokkaidoen og fjern kernerne med en ske.
- Skær hokkaidoen i skiver som dernæst skæres i længder af 4 – 5 cm.
- Bland olivenolie, honning, æbleeddike i en skål.
- Kom hokkaido stænglerne i et ildfast fad som smørres med dressingen.
- Drys dem dernæst med tørret timian og havsalt.
- Tilbered dem i ovnen ved 180 grader i omkring 20 minutter eller indtil de er al dente, dvs. med bid.
- Skyl flowersprouts og tør dem dernæst.
- Varm en pande op med middelhøj varme.
- Kom olie på panden og steg flowersprouts i omkring 5 minutter mens de vendes.
- Del æblet i kvarte som dernæst skæres i små skiver.
- Kom de tilberedte flowersprouts i et fad og placer de bagte hokkaido stængler og æbleskriverne ovenpå.
- Drys det med sprøde græskarkerne.
- Kom en smule æbleeddike på salaten og drys med havsalt og peber.
Noter
Ofte stillede spørgsmål
Jeg valgte udover de råvarer som jeg har nævnt at drysse sprøde græskarkerner over flowersprout salaten og lidt sprøde grønkål, som jeg havde i forvejen.
Dressingen bestod af en smule æbleeddike og den olie kålene er stegt i.
Meget mere behøves ikke i en skøn kål salat med flowersprouts eller andre kål. Kan man ikke købe dem i ens supermarked kan man i stedet bruge grønkål eller spidskål, som også skal steges sprød på panden. Jeg vil personligt foretrække grønkålen til denne opskrift, da spidskål falder mere sammen end den bliver sprød.
Steg flowersprouts kålene sprøde på en middelhøj varm pande i lidt olie.
Del hokkaidoen og fjern kernerne med en ske.
Skær hver halvdel af hokkaidoen skiver, som dernæst skæres i mindre stænger.
Pensl hokkaido stængerne med dressingen, inden de bages i ovnen.
0 kommentarer