Salat af spæde skud og røde ris

af | 5. jul 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Pasta/Ris, Salater, Tilbehør

En skøn sommersalat af nye feldsalat blade og små spæde spinatblade blandet med røde vilde ris, ovnbagte cherrytomater og et godt drys fetaost på toppen gør denne salat ud for et perfekt tilbehør til f.eks. kylling, lam, okse eller kalvekød.
Salaten er super flot og nem, at tilberede og man kan f.eks. bruge rester af røde ris og f.eks. Ovnbagte Cherrytomater fra dagen inden. De ovnbagte cherrytomater kan man udelade, hvis man ikke har tid til, at tilberede dem.

En super lækker sommersalat med både fyld og smag.

Ingredienser i sommer salat med ris

Salaten kan ligeledes holde sig et par dage i køleskabet og bruges til madpakken dagen efter.
Røde eller sorte ris kan man købe i flere større supermarkeder, og flere af sorterne kommer fra Italien eller Thailand. Røde ris har en dejlig nøddeagtig smag, som passer godt til mange forskellige retter.

Det rigtig skønne med denne salat er at du nemt kan lave nogle af tingene dagen inden, eller bruge rester fra dagen før. Resterne kan være ris eller fremfor ris bruge fint hakkede nødder eller kerner.

Salat af spæde krydder skud

Salat med bagte tomater

Salat af spæde skud og røde ris

En skøn og lækker salat af nye salatblade og spæde spinat blandet med røde ris, og et godt drys fetaost på toppen gør den perfekt til kylling eller lam.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 32 minutter
Samlet tid: 42 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 dl. kogte røde vilde ris kog dem som anvist på pakken
  • 1 bakke feldsalat
  • ½ bakke spæde spinatblade
  • 1 stk. gul peber
  • 100 g. fetaost
  • 150 g. Ovnbagte tomater
  • Syltede rødløg
  • Ærteskud
  • Olivenolie af en god type
  • Havsalt og peber

Sådan gør du

  • Kog risene som anvist på bakken og køl dem ned. Dette kan gøres dagen før, eller man kan bruge rester af røde ris.
  • Skyl feldsalaten og de spæde spinatblade.
  • Del peberfrugten, fjern kernerne og skær den i mindre tern.
  • Skær fetaosten i små tern.
  • Placer risene i bunden af et fad og bland den gule peber i det.
  • Bland dernæst feldsalat og spæde spinatblade rundt, og kom et par spsk. olivenolie i.
  • Kom til sidst fetaost, ovnbagte cherrytomater og syltede rødløg og ærteskud ovenpå og drys med salt og peber.

Noter

Jeg har i opskriften valgt, at bruge syltede rødløg, hvilket man kan udelade. Dog tager det ikke lang tid, at sylte et par rødløg, som allerede kan bruges næste dag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har i opskriften valgt, at bruge syltede rødløg, hvilket man kan udelade. Dog tager det ikke lang tid, at Sylte et par rødløg som du kan se HER, som allerede kan bruges næste dag.

Du kan fremfor fetaost bruge anden slags ost eller udelade det. Det er ikke alle som jeg der er vild med fetaost i en sommersalat.

Salat med fetaost og sprød salat

Server denne skønne sommer salat af spæde skud og ris i et fad.

Salat med bagte tomater

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!