Salat af spæde skud og røde ris

af | 5. jul 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Pasta/Ris, Salater, Tilbehør

En skøn sommersalat af nye feldsalat blade og små spæde spinatblade blandet med røde vilde ris, ovnbagte cherrytomater og et godt drys fetaost på toppen gør denne salat ud for et perfekt tilbehør til f.eks. kylling, lam, okse eller kalvekød.
Salaten er super flot og nem, at tilberede og man kan f.eks. bruge rester af røde ris og f.eks. ovnbagte cherrytomater fra dagen inden. De ovnbagte cherrytomater kan man udelade, hvis man ikke har tid til, at tilberede dem.
Salaten kan ligeledes holde sig et par dage i køleskabet og bruges til madpakken dagen efter.
Røde eller sorte ris kan man købe i flere større supermarkeder, og flere af sorterne kommer fra Italien eller Thailand. Røde ris har en dejlig nøddeagtig smag, som passer godt til mange forskellige retter.

Salat af spæde skud og røde ris

En skøn og lækker salat af nye salatblade og spæde spinat blandet med røde ris, og et godt drys fetaost på toppen gør den perfekt til kylling eller lam.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 32 minutter
Samlet tid: 42 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 dl. kogte røde vilde ris kog dem som anvist på pakken
  • 1 bakke feldsalat
  • ½ bakke spæde spinatblade
  • 1 gul peber
  • 100 g. fetaost
  • Ovnbagte tomater
  • Syltede rødløg
  • Olivenolie af en god type
  • Havsalt og peber

Sådan gør du

  • Kog risene som anvist på bakken og køl dem ned. Dette kan gøres dagen før, eller man kan bruge rester af røde ris.
  • Skyl feldsalaten og de spæde spinatblade.
  • Del peberfrugten, fjern kernerne og skær den i mindre tern.
  • Skær fetaosten i små tern.
  • Placer risene i bunden af et fad og bland den gule peber i det.
  • Bland dernæst feldsalat og spæde spinatblade rundt, og kom et par spsk. olivenolie i.
  • Kom til sidst fetaost, ovnbagte cherrytomater og syltede rødløg ovenpå og drys med salt og peber.

Noter

Jeg har i opskriften valgt, at bruge syltede rødløg, hvilket man kan udelade. Dog tager det ikke lang tid, at sylte et par rødløg, som allerede kan bruges næste dag.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har i opskriften valgt, at bruge syltede rødløg, hvilket man kan udelade. Dog tager det ikke lang tid, at sylte et par rødløg, som allerede kan bruges næste dag.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!