Ovnbagte Tomater perfekt tilbehør
Ovnbagte tomater er utroligt lækkert tilbehør som passer til nærmest alt, lige fra kalve- og oksekød til kylling og lam. De kan ligeledes blandes i en salat med f.eks. fetaost, eller bruges i en burger, hvor det igen giver en fantastisk smag til kødet. Når man bager tomater i ovnen får de både en syrlig og sødmefuld smag der nærmest eksploderer i munden på en. Tomaterne er utrolige nemme, at tilberede og tager i denne opskrift ca. 45 minutter ved 160 grader, men skruer man op for temperaturen til 200 grader tager de ca. 25 minutter. I en håndevending har man noget af det lækreste tilbehør til sin middag.

Ovnbagte tomater perfekt tilbehør
Ingredienser
- 300 – 400 g. små tomater
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Æbleeddike eller hvidvinseddike
- 1 spsk. Honning
- 1 – 2 spsk. Frisk eller tørret timian
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl tomaterne, som deles på langs.
- Placer dem i et ildfast fad med et stykke bagepapir i bunden.
- Pisk æbleeddike, honning og olivenolie sammen.
- Smør alle de halverede tomater med dressingen.
- Drys dem med timian, salt og peber.
- Bag dem i ovnen ved 160 grader uden varmluft i ca. 45 – 60, eller indtil de er faldet halvt sammen.
- Tag dem ud af ovnen.
Noter
Når jeg tilbereder tomaterne bruger jeg som regel små cocktail tomater i forskellige farver, hvilket er utrolig flot og noget til øjnene.
Har man almindelige størrelses tomater kan man også bruge dem i opskriften, men man skal dog sørge for, at de får længere tid ca. 30 minutter eller mere.
Pensl dem med dressingen.
Drys dem med salt og peber og timian.
Kommentarer
Ovnbagte Tomater perfekt tilbehør — Ingen kommentarer