Ovnbagte Tomater perfekt tilbehør

af | 17. sep 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

Ovnbagte tomater er utroligt lækkert tilbehør som passer til nærmest alt, lige fra kalve- og oksekød til kylling og lam. De kan ligeledes blandes i en salat med f.eks. fetaost som løfter salaten med tomaterne utrolig lækre smag. Brug dem også i en burger i stedet for friske tomater , hvor det igen giver en fantastisk smag til kødet.
Ovnbagte tomater kan også gemmes på glas ved at overhælde dem med eksempelvis olivenolie og med hvidløg, skallen fra en citron og timianstilke får man nogle virkelig skønne tomater på glas.

Når man bager tomater i ovnen får de både den skønneste syrlige og sødmefuld smag der nærmest eksploderer i munden på en.
Tomaterne er utrolige nemme, at tilberede og tager i denne opskrift omkring 45 minutter ved 160 grader, men skruer man op for temperaturen til 200 grader tager de omkring 25 minutter.
I en håndevending har man noget af det bedste og lækreste tilbehør til sin middag.

 

Ovnbagte tomater perfekt tilbehør

Ovnbagte tomater er utroligt lækkert som perfekt tilbehør der passer til nærmest alt, lige fra kalve- og oksekød til kylling og lam. Brug dem også i salater.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, grøntsager, tilbehør, konservering
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 300 - 400 g. små tomater
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Æbleeddike eller hvidvinseddike
  • 1 spsk. Honning
  • 1 - 2 spsk. Frisk eller tørret timian
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne, som deles på langs.
  • Placer dem i et ildfast fad med et stykke bagepapir i bunden.
  • Pisk æbleeddike, honning og olivenolie sammen.
  • Smør alle de halverede tomater med dressingen.
  • Drys dem med timian, salt og peber.
  • Bag dem i ovnen ved 160 grader uden varmluft i ca. 45 – 60, eller indtil de er faldet halvt sammen.
  • Tag dem ud af ovnen.

Noter

Man kan enten serverer dem varme når de lige er kommet ud af ovnen, eller lade dem køle ned og bruge dem i en salat eller sandwich.
De kan ligeledes overhældes med olie sammen med hvidløg, skallen fra en citron og timianstilke, hvor de kan gemmes i længere tid i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Ovnbagte tomater er som skrevet perfekte til mange forskellige retter, hvor jeg eksempelvis har brugt i dem i eller til disse: Salat af Tomater med fetaost // Salat af spæde skud og ris // Ribeye med Asparges // Grillet Kylling

Bagte tomater kan også serveres sammen med noget lækkert hjemmelavet Focaccia brød, fetaost og hele oliven, hvor ens gæster selv kan komme tomaterne på brødet sammen med fetaost og olivenolie. Man får en utrolig lækker og enkel forret ud af nemme ingredienser.

 

 

Når jeg tilbereder tomaterne bruger jeg som regel små cocktail tomater i forskellige farver, hvilket er utrolig flot og giver samtidig noget til øjnene. Jeg vælger desuden at bruge de tomater med meget smag i, da smagen fortsat vil være i tomaterne selv om de er bagte.

Har man almindelige størrelses tomater kan man uden problemer også bruge dem i opskriften.
Man skal dog sørge for, at de får længere tid end de små tomater, hvilket vil sige omkring 35 minutter eller mere ved 200 grader eller omkring 60 minutter ved 160 grader.

 

Pensl tomaterne med dressingen, som man kan variere efter behov og smag.

 

Drys dem med salt og peber og timian som giver dem ekstra god smag. Man kan sagtens bruge andre krydderurter eller krydderier efter ens egen smag.

 

Server tomaterne til mange forskellige slags kød, fjerkræ, fisk eller grøntsager.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.