Blomkålssalat

af | 23. apr 2014 | Opskrifter, Salater, Tilbehør

Denne lækre sommeropskrift af nye blomskål så jeg en morgen på tv, hvor Hannah Grant tryllede med sunde retter. Jeg har efterfølgende leget lidt med den, og vi er nu blevet meget bidt af den og deler den derfor på bloggen.

Blomkaalsalat

Ingredienser:

  • ½ blomkål delt i små buketter.
  • 1 dl. mandler, evt. saltede mandler.
  • 1 dl. Blåbær.
  • 2 spsk. god Dijon sennep.
  • 2 spsk. akacie honning.
  • 2 – 3 spsk. æblecidereddike eller citron.
  • 1½ dl. olivenolie.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Skær blomkålen i små buketter, som sauteres ved middel varme på en pande. Blomkålene må gerne få lidt farve, da de derved karamelliseres. Dette kan godt tage lidt tid, da de samtidig skal være møre.

I mellem tiden blandes Dijon sennep, honning, æblecidereddike og olivenolie. Pisk det til en vinaigrette og smag til med salt og peber.

Rist mandlerne i ca. 5 minutter på en pande eller brug evt. saltede mandler. Hak dem derefter groft.

Skold blåbærerne ved, at hælde kogende vand over dem i ca. 5 sekunder.

Kom blomkålsbuketterne i et fad, hæld blåbær og de hakkede mandler over. Vend det hele med vinaigretten.

Blomkaalsalat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!