Denne lækre sommeropskrift af nye blomskål så jeg en morgen på tv, hvor Hannah Grant tryllede med sunde retter. Jeg har efterfølgende leget lidt med den, og vi er nu blevet meget bidt af den og deler den derfor på bloggen.
Ingredienser:
- ½ blomkål delt i små buketter.
- 1 dl. mandler, evt. saltede mandler.
- 1 dl. Blåbær.
- 2 spsk. god Dijon sennep.
- 2 spsk. akacie honning.
- 2 – 3 spsk. æblecidereddike eller citron.
- 1½ dl. olivenolie.
- Salt og peber.
Fremgangsmåde:
Skær blomkålen i små buketter, som sauteres ved middel varme på en pande. Blomkålene må gerne få lidt farve, da de derved karamelliseres. Dette kan godt tage lidt tid, da de samtidig skal være møre.
I mellem tiden blandes Dijon sennep, honning, æblecidereddike og olivenolie. Pisk det til en vinaigrette og smag til med salt og peber.
Rist mandlerne i ca. 5 minutter på en pande eller brug evt. saltede mandler. Hak dem derefter groft.
Skold blåbærerne ved, at hælde kogende vand over dem i ca. 5 sekunder.
Kom blomkålsbuketterne i et fad, hæld blåbær og de hakkede mandler over. Vend det hele med vinaigretten.
0 kommentarer