Saltede mandler er en let og nem snack man selv kan lave. Jeg har lavet denne opskrift på saltede mandler på to måder.
En version med fransk havsalt og en anden version med salt og spansk røget paprika. Den røgede version af saltede mandler giver en ekstra røget smag til mandlerne. De er utrolig nemme selv at lave og som i min opskrift kan varieres på forskellige måder. Når jeg laver mine saltede mandler er det rigtig svært at holde fingrene fra dem, da de smager utrolig godt.
Saltede mandler er en super lækker snack du kan bruge når du får gæster eller bare når det skal hygges lidt. Saltede mandler kan holde sig i op til 2 uger, selv om jeg tvivler på at det kan lade sig gøre.
Som sagt er det super nemt at lave sine egne saltede mandler, som udover de smager skønt også er langt langt billigere selv at lave end købte. Det tager i omkring 40 minutter i alt at lave mandlerne, hvorefter de skal køle af inden de er helt perfekte.
Saltede mandler
Ingredienser
Saltede mandler
- 200 g. mandler med skind
- 3½ spsk fransk havsalt eller groft salt
- 2 dl. vand
Mandler med røget paprika
- 200 g. mandler med skind
- 3½ spsk fransk havsalt eller groft salt
- 2 dl. vand
- 1½ spsk spansk røget paprika kan købet i specialbutikker
Sådan gør du
- Kog vandet med saltet i til saltet er opløst.
- Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen.
- Hvis det er paprika mandler tilsættes paprikaen efter, at saltet er opløst.
- Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter.
- Si derefter vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade.
- Sæt dem i ovnen i 20 minutter ved 150 grader.
- Tjek dem undervejs.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden du begynder at spise af dem.
Noter
Lad mandlerne køle helt af inden de kommes i en beholder.
Mmmm, virkelig gode !!!
Takker :-).
Virker det også med andre nødder?
Cashew, para, hassel?
Hej Lars
Jeg har ikke prøvet med andet end mandler. Måske kan du bruge cashew, da man kan købe saltede cashew nødder. Hvis du prøver dig frem, må du meget gerne fortæller om resultatet.
/Søren
Jeg prøver. Jeg har lige været i Indien og har hjembragt flere kilo usaltede cahews. Derude har jeg fået dem serveret med honning og salt, men når jeg selv prøver at lave det, ender jeg med en bunke klistrede cashews. Smagen fejler dog ikke noget.
Det med honning og salt har jeg ikke selv forsøgt med, men lyder som en lækker snack.
Fantastisk opskrift, de bliver lige som de skal. Jeg var lidt nervøs lige da de kom ud, da de stadig var seje. Men så tørrede de og blev helt perfekte.
Ps. Hvilke par hvidvine kan du forslå til saltede mandler?
/Søren
Tak for rosen. Jeg har prøvet det samme, at de i starten virker enten som om de ikke har gået nok, eller er for seje. Som regel skal de lige køle ned inden de er klar.
/Søren
Super lækre!! Er nu i gang med anden portion. Denne gang med røget paprika.
Din version af saltede mandler er HELT sikkert og uden tvivl de bedste jeg har fået.
Tusinde TAK Tine. Altid skønt med ros :-).
/Søren
Har netop sat en bageplade saltmandler i ovnen, glæder mig til at smage resultatet.
Mums, glæder mig til at høre, hvordan de blev 🙂
/Søren
De blev rigtig gode, fik komplimenter fra mine gæster og sidder og guffer resten i mig nu. Det er ikke sidste gang, jeg laver dem. God søndag!
Super :-). Og i lige måde.
Jeg skal prøve opskriften, har forsøgt et par gange før med en anden opskrift, syntes ikke mandlerne var saltede nok. Håber det bliver bedre med denne her opskrift. Jeg har lige købt baconsalt kunne godt tænke mig at prøve det af også.
Hej Ulla
Indtil videre har jeg kun fået gode tilbagemeldinger på opskriften.
Baconsalt lyder interessant. Hvor har du købt det henne?
Mange hilsner
Søren
Hej Søren
Hvordan anbefaler du at de opbevares, hvis de laves nogle dage før de skal spises?
Venlige hilsner
Birgitte
Hej Birgitte
Jeg opbevarer dem i en lufttæt beholder uden direkte sollys. De kan holde sig et par uger, hvis det kan lade sig gøre :-).
Venlige hilsner
Søren
Har du en opskrift på mandler med lakridspulver. Kan kun finde nogen med chokolade…
Hej Gitte
Jeg har desværre ingen med lakridspulver og mandler.
Uden jeg ved det ville jeg prøve mig frem, f.eks. når mandlerne har været i ovnen uden salt, at hælde dem i en pose med lakridspulver og blande det godt.
Mange hilsner
Søren
Kan de laves med alm paprika????
Det kan de sagtens :-).
Prøv at tilsætte 1 stang frisk rosmarin og 1 chili. Det giver dem lige lidt “kant”
Tak for tippet, hvilket skal prøves :-).
/Søren
Har brugt opskriften på afskallede hasselnødder – meget fint resultat
Lyder super, at opskriften kan bruges til andet end mandler.
Glædelig jul og godt nytår.
Søren
Muuums de er gode!! ?
Mange tak Mia :-).
Bedste sommer hilsner
Søren
Opskriften er ubrugelig. Nu har jeg spildt 600 gram mandler på at følge den. Først bagte jeg i 17 minutter. Totalt ødelagte mandler. Så i 11 minutter. Samme resultat. Spild af ressourcer og tid. Øv.
Hej Nit
Det er rigtig ærgerlig. Du er den første hvor det er mislykkedes for. Øv Øv. Har du fulgt opskriften? Mandlerne skal desuden være kølet ned før de er sprøde.
Bedste hilsner
Søren
Hej, kan man godt anvende fint salt i stedet for groft? Hvis ja, er det så den samme mængde?
Hej Sofie
Du kan godt anvende fint salt, og bare brug samme mængde som jeg har skrevet :-).
Bedste hilsner
Søren
Virker hver gang og knægten herhjemme synes også de er fantastiske 👍
Hej John
Rigtig dejligt at vide :-).
Bedste hilsner
Søren
Cashew-nødder virker også fint med opskriften. Jeg fandt ud af jeg var en saltgris, så brugte lige en smule mere 😀 tak for en god opskrift
Hej Thomas
Mange tak for tippet og rosen. Elsker selv cashew nødder og gerne med masser af salt :-).
Bedste hilsner
Søren
Har lavet din variation i flere år – med og uden røget paprika – og jeg laver altid for lidt 🙄
Hej Kia
Det er jeg glad for at læse, næste gang må du lave triple portion af saltede mandler.
Bedste hilsner og godt nytår
Søren
De er da alt alt alt for salte. måtte skylle dem før de var spiselige. Skulle de være tsk i stedet for spiseske? men så var de da også gode!
Hej Bent
Nej, det er spiseske, og de skal være salte. Jeg har selv for nyligt, lavet to portioner af min egen opskrift, uden problemer.
Bedste hilsner
Søren