BulgurSalat

af | 6. mar 2018 | Grøntsager, Hovedretter, Salater, Tilbehør

Bulgursalat er en utrolig lækker og nem måde, at lave noget skøn tilbehør til eksempelvis lamme, kalve eller kyllingeretter.
Salaten hedder oprindelig Tabouleh og stammer fra det mellemøstlige køkken, som du kan præge med sine egne krydderier og grøntsager.

Bulgursalat smager vildt skønt, og mætter i sig selv rigtig godt. Når vi laver den herhjemme bruger vi næsten altid resten til næste dags madpakker, eller som ekstra tilbehør til aftensmaden.
Retten har rigtig mange dejlige smage, der nærmest eksploderer i munden på en. Det får en til at tænke på det mellemøstlige køkkens skønne grøntsager og krydderier.

Opskrift på Bulgursalat

Salaten er utrolig nem at lave og har man en rest kogt bulgur er det perfekt at bruge i salaten.
Jeg har i denne opskrift valgt at bruge forskellige farvede peberfrugter, løg og edamame bønner som hovedingredienser.
Du kan sagtens bruge de ingredienser du selv har lyst til, eller har i sit køleskab i denne bulgursalat.

Du kan altid overveje hvad du synes der passer i en tabouleh salat som denne. Prøv eksempelvis at drysse fetaost over salaten, hvilket giver den det salte til smagen.

Bulgur

Salat af bulgur

BulgurSalat

Bulgursalat er en utrolig lækker og nem måde, at lave meget sund tilbehør. Tabouleh stammer fra mellemøsten og passer godt til mange kødretter.

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Salat, Tilbehør, Ris
Køkken: Mellemøstlig, Marokkansk, Arabisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • dl. Bulgur
  • 5 dl. Grøntsagsfond
  • 1 rød peber
  • 1 gul peber
  • 1 pose edamame bønner
  • 1 rødløg skåret i tern.
  • ½ dl. Frisk koriander eller persille
  • Ca. 2 spsk. Olivenolie
  • Saften fra ½ – 1 hel citron
  • Havsalt og peber

Sådan gør du

  • Sæt en gryde over med hønsefonden som koges op. Tilsæt bulguren og kog den i ca. 20 minutter under låg ved lav varme.
  • Si evt. den overskydende væde fra.
  • Sæt bulguren på køl.
  • Tø edamame bønnerne op, såfremt de er frosne. Evt. kan man overhælde dem med varmt varm.
  • Skær begge peber i tern.
  • Når bulguren er kølet ned kommes den i en skål, hvori løg, edamame bønner og peber vendes i den.
  • Drys olivenolie og citronsaft og vend det i bulgursalaten sammen med frisk korianderblade eller persille.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Du kan gemme salaten i ca. 4 dage i køleskabet inden den bliver kedelig.
Nogle af de retter en bulgursalat / tabouleh passer godt til er f.eks. Lammekølle, Marokkansk lammetagine, Glaseret kylling eller det man selv synes passer tid det.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvad er bulgur?

Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede hvedekerner, som oftest stammer fra durumhveden.
De er et rigtig godt alternativ til ris, kartofler og pasta, og minder om couscous eller semulje gryn, der ligeledes stammer fra durumhveden. Bulgur kan ligeledes koges og bruges i stedet for ris, pasta og kartofler til forskellige varme retter eller gryderetter.

Nogle af de retter en bulgursalat eller Tabouleh passer rigtig godt kan være Lammekølle, Marokkansk lammetagine, Glaseret kylling eller det man selv synes passer tid det.

Det super skønne med en tabouleh salat er at den er virkelig lækker som en frokostsalat eller madpakken. Lav en stor portion da den kan holde sig i køleskabet op til omkring 3 – 4 dage. Lidt afhængig af de øvrige ingredienser.

Tabouleh

Bland salaten sammen og serverer den i et fad, så ens gæster kan nyde alle de flotte farver i salaten.

Salat af bulgur

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Tanja

    Hej 🙂
    Hvordan kommer den syltet citron ind i opskriften ?
    Hilsen Tanja

    Svar
    • Søren

      Hej Tanja
      Du hakker en smule af de syltede citroner og blander det rundt i salaten.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!