Bulgursalat er en utrolig lækker og nem måde, at lave noget skøn tilbehør til eksempelvis lamme, kalve eller kyllingeretter.
Salaten hedder oprindelig Tabouleh og stammer fra det mellemøstlige køkken, som du kan præge med sine egne krydderier og grøntsager.
Bulgur salat smager vildt skønt, og mætter i sig selv rigtig godt. Når vi laver bulgursalat herhjemme bruger vi næsten altid resten til næste dags madpakker, eller som ekstra tilbehør til aftensmaden.
Lækker bulgursalat har rigtig mange dejlige smage, der nærmest eksploderer i munden på en. Det får en til at tænke på det mellemøstlige køkkens skønne grøntsager og krydderier.
Bulgursalat opskrift
Bulgursalat er utrolig nem at lave og har man en rest kogt bulgur er det perfekt at bruge i salaten.
Jeg har i denne opskrift på bulgursalat valgt at bruge forskellige farvede peberfrugter, løg og edamame bønner som hovedingredienser.
Du kan sagtens bruge de ingredienser du selv har lyst til, eller har i sit køleskab i denne bulgursalat.
Du kan altid overveje hvad du synes der passer i en bulgursalat som denne. Prøv eksempelvis bulgursalat med fetaost eller kylling, hvilket giver den det salte til smagen.
Prøv også disse: Linsesalat // Tomatsalat // Bønnesalat med kartofler og fetaost
BulgurSalat
Ingredienser
- 2½ dl. Bulgur
- 5 dl. Grøntsagsfond
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- 1 pose edamame bønner
- 1 rødløg skåret i tern.
- ½ dl. Frisk koriander eller persille
- Ca. 2 spsk. Olivenolie
- Saften fra ½ – 1 hel citron
- Havsalt og peber
Sådan gør du
- Sæt en gryde over med hønsefonden som koges op. Tilsæt bulguren og kog den i ca. 20 minutter under låg ved lav varme.
- Si evt. den overskydende væde fra.
- Sæt bulguren på køl.
- Tø edamame bønnerne op, såfremt de er frosne. Evt. kan man overhælde dem med varmt varm.
- Skær begge peber i tern.
- Når bulguren er kølet ned kommes den i en skål, hvori løg, edamame bønner og peber vendes i den.
- Drys olivenolie og citronsaft og vend det i bulgursalaten sammen med frisk korianderblade eller persille.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Nogle af de retter en bulgursalat eller Tabouleh passer rigtig godt kan være Lammekølle, Marokkansk lammetagine, Glaseret kylling eller det man selv synes passer tid det.
Hvad er bulgur?
Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede hvedekerner, som oftest stammer fra durumhveden.
De er et rigtig godt alternativ til ris, kartofler og pasta, og minder om couscous eller semulje gryn, der ligeledes stammer fra durumhveden. Bulgur kan ligeledes koges og bruges i stedet for ris, pasta og kartofler til forskellige varme retter eller gryderetter.
Det super skønne med en tabouleh salat som denne med bulgur er at den er virkelig lækker som en frokostsalat eller madpakken. Lav en stor portion da den kan holde sig i køleskabet op til omkring 3 – 4 dage. Lidt afhængig af de øvrige ingredienser.
Bland salaten sammen og serverer den i et fad, så ens gæster kan nyde alle de flotte farver i salaten.
Hej 🙂
Hvordan kommer den syltet citron ind i opskriften ?
Hilsen Tanja
Hej Tanja
Du hakker en smule af de syltede citroner og blander det rundt i salaten.
Bedste hilsner
Søren