BulgurSalat
Bulgursalat er en utrolig lækker og nem måde, at lave tilbehør til f.eks. lam, kalve eller kyllingeretter. Salaten hedder oprindelig tabouleh og stammer fra det mellemøstlige køkken, som man kan præge med sine egne krydderier og grøntsager.
Bulgursalat smager vildt skønt, og mætter i sig selv rigtig godt. Når vi laver den herhjemme bruger vi næsten altid resten til næste dags madpakker, eller som ekstra tilbehør til aftensmaden.
Retten har rigtig mange dejlige smage, der nærmest eksploderer i munden på en og får en til at tænke på det mellemøstlige køkken.

BulgurSalat
Ingredienser
- 2½ dl. Bulgur
- 5 dl. Grøntsagsfond
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- 1 pose edamame bønner
- 1 rødløg skåret i tern.
- ½ dl. Frisk koriander eller persille
- Ca. 2 spsk. Olivenolie
- Saften fra ½ - 1 hel citron
- Havsalt og peber
Sådan gør du
- Sæt en gryde over med hønsefonden som koges op. Tilsæt bulguren og kog den i ca. 20 minutter under låg ved lav varme.
- Si evt. den overskydende væde fra.
- Sæt bulguren på køl.
- Tø edamame bønnerne op, såfremt de er frosne. Evt. kan man overhælde dem med varmt varm.
- Skær begge peber i tern.
- Når bulguren er kølet ned kommes den i en skål, hvori løg, edamame bønner og peber vendes i den.
- Drys olivenolie og citronsaft og vend det i bulgursalaten sammen med frisk korianderblade eller persille.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Hvad er bulgur for noget?
Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede hvedekerner, som oftest stammer fra durumhveden.
De er et rigtig godt alternativ til ris, kartofler og pasta, og minder om couscous eller semulje gryn, der ligeledes stammer fra durumhveden.
Bulgur kan også koges og bruges varme i stedet for ris, pasta og kartofler til forskellige gryderetter.
Nogle af de retter en bulgursalat / tabouleh passer godt til er f.eks. Lammekølle, Marokkansk lammetagine, Glaseret kylling eller det man selv synes passer tid det.
Kommentarer
BulgurSalat — Ingen kommentarer