Linsesalat

af | 29. mar 2022 | Grøntsager, Opskrifter, Salater

Linsesalat

En dejlig linsesalat opskrift med bagte hokkaido tern og stegte portobello svampe er en skøn sund salat, som samtidig er nem at lave. Med solsikkekerner og forårsløg får du en lækker fyldig salat af linser.

Salaten kan både serveres som tilbehør til andre ting som Ovnbagt laks som HER. Den kan ligeledes bruges til madpakken dagen efter, og holder sig perfekt flere dage i køleskabet. Du kan samtidig bruge andre ingredienser du har liggende i dit køleskab end det som står i opskriften.

Opskrift på Linsesalat

Linsesalat er en populær og meget sund salat som kan laves med grønne linser eller sorte beluga linser. Begge linse typer kan købes på dåse, og du er derved fri for at koge dem forinden.

I opskriften på denne vegetariske salat af linser har jeg brugt et Hokkaido græskar og portobello svampe. Begge dele er forinden tilberedte. Hokkaido græskaren blev skåret i tern og bagt. Portobello svampene skåret i skiver og stegt. Linsesalaten har desuden fået selskab af friske forårsløg og solsikkekerner for at den bliver frisk og sprød i smagen.

Som jeg skriver, kan du selvfølgelig supplere eller ændrer i opskriften med de ingredienser du har liggende. Jeg synes personligt at du skal holde fast i hokkaidoen, da grønne linser eller beluga linser smager super lækkert sammen med græskar. Svampene kan godt erstattes med champignon eller for den sags skyld udelades.

Linsesalat af beluga linser og forårsløg

Linsesalat

En dejlig linsesalat opskrift med bagte hokkaido tern og stegte portobello svampe.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 timer
Samlet tid: 20 timer 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaido
  • ½ dl. æbleeddike
  • ¼ dl. olivenolie
  • 5 stk. portobello svampe
  • 1 dåse grønne eller sorte beluga linser
  • 6 stk. forårsløg
  • 1 dl. solsikkekerner
  • Havsalt
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Del Hokkaido græskaren og fjern kernerne med en ske.
  • Skær den dernæst i tern af omkring 1½ x 1½ centimeter.
  • Placer dem i et fad og vend dem hvidvinseddiken og olivenolien. Spred dem ud i fadet og drys Hokkaido ternene med havsalt.
  • Bag dem møre men med bid i ovnen på 190 grader i omkring 15 – 20 minutter. Mærk til dem om de er færdige.
  • Rens portobello svampene med et stykke køkkenrulle for jord.
  • Del dem og skære dem i skiver.
  • Varm en pande op ved høj varme og kom lidt olie på. Steg portobello svampene omkring 5 – 10 minutter indtil de falder sammen.
  • Hæld indholdet af linsedåsen i en sigte for at væden kan løbe af.
  • Vask forårsløgene som skæres i forholdsvis tynde skiver.
  • Kom de bagte Hokkaido tern i et fad eller lad dem være i fadet i de er bagt i.
  • Kom linserne ved og bland det lidt rundt, inden portobello svampene hældes ved.
  • Drys forårsløg og solsikkekerne over det hele.
  • Smag til med havsalt.

Noter

Ønsker du mere smag kan du hakke noget persille eller purløg som drysses over, og drysse lidt mere æbleeddike ved.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Salat af grønne linser

Fordelen ved Linser

Vidste du at linser både er fedtfattige og fiberrige og mætter derfor både meget og i lang tid. Linser indeholder flere proteiner end andre bælgfrugter som bønner og kirkærter. Desuden har de et klimaaftryk der er næsten 50 gange lavere end oksekød. I min opskrift på Den indiske linseret Dhal se den HER bruger jeg linser på grund af mæthedsfølelsen. Samtidig er de et betydeligt billigere alternativ til kød.

Jeg holder rigtig meget af kød, men finder flere og flere vegetariske retter, hvor jeg ikke ville ane de var uden kød, hvis jeg fik dem serveret. En ting som skyldes eksempelvis linser og bælgfrugter.

Linsesalat af beluga linser og forårsløg

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!