En dejlig linsesalat opskrift med bagte hokkaido tern og stegte portobello svampe er en skøn sund salat, som samtidig er nem at lave. Med solsikkekerner og forårsløg får du en lækker fyldig salat af linser.
Salaten kan både serveres som tilbehør til andre ting som Ovnbagt laks som HER. Linsesalat kan ligeledes bruges til madpakken dagen efter, og holder sig perfekt flere dage i køleskabet. Du kan samtidig bruge andre ingredienser du har liggende i dit køleskab end det som står i opskriften.
Opskrift på Linsesalat
Linsesalat er en populær og meget sund salat som kan laves med grønne linser eller sorte beluga linser. Begge linse typer kan købes på dåse, og du er derved fri for at koge dem forinden.
I opskriften på denne vegetariske salat af linser har jeg brugt et Hokkaido græskar og portobello svampe. Begge dele er forinden tilberedte. Hokkaido græskaren blev skåret i tern og bagt. Portobello svampene skåret i skiver og stegt. Linsesalaten har desuden fået selskab af friske forårsløg og solsikkekerner for at den bliver frisk og sprød i smagen.
Som jeg skriver, kan du selvfølgelig supplere eller ændrer i opskriften på linsesalat med de ingredienser du har liggende. Jeg synes personligt at du skal holde fast i hokkaidoen, da grønne linser eller beluga linser smager super lækkert sammen med græskaren. Svampene kan godt erstattes med champignon eller for den sags skyld udelades.
Prøv disse skønne salater: Palmekålsalat // Bulgursalat // Quinoasalat
Linsesalat
Ingredienser
- 1 stk. hokkaido
- ½ dl. æbleeddike
- ¼ dl. olivenolie
- 5 stk. portobello svampe
- 1 dåse grønne eller sorte beluga linser
- 6 stk. forårsløg
- 1 dl. solsikkekerner
- Havsalt
- Olie til stegning
Udstyr
- 1 Fad
Sådan gør du
- Del Hokkaido græskaren og fjern kernerne med en ske.
- Skær den dernæst i tern af omkring 1½ x 1½ centimeter.
- Placer dem i et fad og vend dem hvidvinseddiken og olivenolien. Spred dem ud i fadet og drys Hokkaido ternene med havsalt.
- Bag dem møre men med bid i ovnen på 190 grader i omkring 15 – 20 minutter. Mærk til dem om de er færdige.
- Rens portobello svampene med et stykke køkkenrulle for jord.
- Del dem og skære dem i skiver.
- Varm en pande op ved høj varme og kom lidt olie på. Steg portobello svampene omkring 5 – 10 minutter indtil de falder sammen.
- Hæld indholdet af linsedåsen i en sigte for at væden kan løbe af.
- Vask forårsløgene som skæres i forholdsvis tynde skiver.
- Kom de bagte Hokkaido tern i et fad eller lad dem være i fadet i de er bagt i.
- Kom linserne ved og bland det lidt rundt, inden portobello svampene hældes ved.
- Drys forårsløg og solsikkekerne over det hele.
- Smag til med havsalt.
Noter
Fordelen ved Linser
Vidste du at linser både er fedtfattige og fiberrige og mætter derfor både meget og i lang tid og derfor skønne i en linsesalat. Linser indeholder flere proteiner end andre bælgfrugter som bønner og kirkærter. Desuden har de et klimaaftryk der er næsten 50 gange lavere end oksekød. I min opskrift på Den indiske linseret Dhal se den HER bruger jeg linser på grund af mæthedsfølelsen. Samtidig er de et betydeligt billigere alternativ til kød.
Jeg holder rigtig meget af kød, men finder flere og flere vegetariske retter, hvor jeg ikke ville ane de var uden kød, hvis jeg fik dem serveret. En ting som skyldes eksempelvis linser og bælgfrugter.
0 kommentarer