En fyldig bønnesalat med kartofler og smuldret fetaost er en lækker salat. Server den som en ret af flere eller som tilbehør til grillet kød.
Denne bønnesalat med kartofler smager forrygende lækker når den drysses med en let syrlig dressing. Sammen med fetaost, små tomater og kikærter er det en sikker vinder til både frokost og aftensmaden. Den kan både bruges sammen med noget brød til eller sammen med kød, kylling eller fisk. Derfor er en salat af flere fyldige ingredienser en nem løsning, som også smager rigtig godt.
Opskrift på bønnesalat med kartofler
Opskriften på denne bønnesalat med kartofler er utrolig nem. Jeg synes personligt at små kartofler som er kogte og skåret i kvarte er bedst. Men det betyder ikke at større ikke kan anvendes. I sommermånederne er ny opgravede kartofler helt perfekte i denne slags salat.
Jeg har brugt friske bønner, men kun fordi de var til at købe. Ellers havde jeg brugt frosne som også er rigtig gode i bønnesalaten med kartofler.
Udover bønner og kartofler bruger jeg cocktailtomater, da de har knap så meget væde i sig, som større tomater. Kikærterne i salaten giver et lækkert bid og ekstra fylde.
En af de vigtige ingredienser er fetaosten, da dens salte smag passer utrolig godt sammen med de øvrige ingredienser.
Dressingen som er en klassisk vinaigrette lavet af olivenolie, citronsaft, sennep og honning gør, at bønnesalat med kartofler piftes op.
Prøv også: Varm kartoffelsalat
Du kan her se en video om Bønnesalat med kartofler og fetaost.
Bønnesalat med kartofler og fetaost
Ingredienser
Bønnesalat
- 600 g. små kartofler
- 400 g. grønne bønner
- 200 g. cocktail tomater
- 1 stk. rødløg
- 1 ds. kikærter
- 150 g. fetaost
- Salt og peber
Dressing
- Saften fra ¼ citron
- 1 spsk. mild dijonsennep
- 1 spsk. flydende honning
- ½ – 1 dl. olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Bønnesalat
- Kog kartoflerne al dente omkring 15 minutter i godt saltet vand. Lad dem dernæst køle af. Når de er køles af skæres de kvarte.
- Skær enderne af bønnerne hvis de er friske. Kog dem i saltet vand i ca. 3 – 5 minutter. Si vandet fra og hæld koldt vand over dem.
- Skær cocktailtomaterne i halve.
- Rødløget skæres i fine tern.
- Hæld væden fra kikærterne.
- Skær fetaosten i tern.
Dressing
- Sørg for at ingredienserne har stuetemperatur inden de blandes sammen.
- Kom citronsaft, sennep og honning i en skål.
- Hæld langsomt olivenolien imens der piskes.
- Bliv ved med at hælde olivenolie i indtil du har en halvtyk dressing.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Du kan nemt drysse en gang groft hakkede krydderurter over som purløg, persille eller dild. Husk at give salaten en tur med peberkværnen og lidt havsalt til slut.
En salat som denne bønnesalat med kartofler kan nemt holde sig i flere dage i køleskabet uden at blive kedelig. Den er ligeledes supergod til frokost og madpakken næste dag. Vi gør ofte det at lave en stor portion til flere dage, og frokost.
Du kan som jeg nævner serverer salaten til eksempelvis Grillet Kyllingebryst eller Langtidsstegt Kalveculotte.
Personligt synes jeg at en bønnesalat med kartofler og fetaost er utrolig flot når den præsenteres i et stort fad midt på bordet.
0 kommentarer