Salat med sprødstegt kyllingelever og quinoa er en lækker sund og alsidig aftensmad. Prøv retten som hovedret.
Salater som denne der er både sund og mættende er nemme at lave. Samtidig kan den bruges som tilbehør, hovedret og frokost. Kyllingelever har en helt anden smag end kalve- eller svinelever. Serverede jeg den for andre, tror jeg ikke de vil kunne smage det var lever. Hvilket er en af grundene til at jeg synes lever i det hele taget er en overset ingrediens.
Opskrift på salat med stegt kyllingelever
I opskrift på denne fyldige salat kombinerer jeg stegt kyllingelever med kogt quinoa, grønne bønner og salatblade. Selve leveren steger jeg på en pande og tilsætter løg, hvidløg og rosmarin ved. Det giver en utrolig lækker smag i sig selv. Udover salatblade af hjertesalat har jeg tilsat rucola og friske figner. Begge dele giver resten af ingredienserne den helt rigtige smag. Quinoaen er en super food som jeg synes smager skønt af nødder, og samtidig mætter utrolig godt.
Dressing til denne slags salat kan være af flere ting. Jeg har blandet en af creme fraiche, spidskommen, citronsaft og tahin, der giver en mellemøstlig smag. Men du kan uden videre bruge den dressing du er mest til.
Prøv også: Bønnesalat med kartofler og fetaost
Sund salat med stegt kyllingelever og quinoa
Ingredienser
Stegt kyllingelever
- 400 g kyllingelever
- 1 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. fint hakket frisk rosmarin
- ½ citron
Quinoa
- 125 g blandet quinoa
- 250 g vand eller fond
- 1 spsk. salt
Salat
- 300 g grønne bønner
- 1 – 2 stk. hjertesalat
- 1 lille pose rucola
- 4 – 6 stk. friske eller tørrede figner
Dressing
- 1½ dl. creme fraiche
- 2 – 3 spsk. Tahin
- 1 tsk. spidskommen
- 1 stk. citron
- Salt og peber
Sådan gør du
Stegt kyllingelever
- Skyl leveren under rindende vand. Som dubbes tørt.
- Del leverne på langs.
- Skær løg og hvidløg i mindre tern.
- Varm en pande op ved middelhøj varme, hvor der hældes lidt olivenolie på.
- Steg kyllingeleverne i omkring 10 minutter, eller indtil de ikke afgiver blod.
- Kom skalotteløg, hvidløg og rosmarin ved som vendes i omkring 5 minutter, indtil løgene er glasklare.
- Pres saften fra citronen over som vendes rundt.
- Tag panden af varmen og stil det til side.
Quinoa
- Mens kyllingeleveren steges, koges quinoaen.
- Skyld quinoafrøene i rindende vand, som dernæst kommes i en gryde med vand og salt.
- Kog quinoaen i 15 minutter, hvorefter den skal stå i 15 minutter under låg.
- Rør rundt i den færdige med en gaffel for at skille frøene fra hinanden.
Dressing
- Bland creme fraiche tahin og spidskommen sammen i en skål.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
Salat
- Kog bønnerne i kogene saltet vand i 3 – 4 minutter, hvorefter de skylles under koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
- Skyl hjertesalat bladene som duppes tørres. Skær dem i mundrette stykker.
- Del fignerne på langs i 4 – 8 stykker.
- Placer lidt hjertesalat, rucola, bønner på et fad. Drys noget quinoa over og kom lidt kyllingelever stykker over.
- Fortsæt igen med en nyt lag som afsluttes med fignerne.
- Hæld lidt dressing over salaten.
Noter
Tips til opskriften
- Kyllingeleveren kan udskiftes med kyllingekød, kalvekød eller oksekød. Husk at skære det tyndt ud.
- I stedet for quinoa kan man bruge bulgur, cous cous eller vilde ris. Husk en ingrediens som er fylder.
- Salaten kan holde sig i køleskabet i omkring 3 – 4 dage.
Når det drejer sig om kyllingelever kan alle være med. Derved mener jeg smagen af lever, som ved kyllingelever næsten ikke er til stede. Svinelever som jeg fik som barn med stegte løg til var dengang ikke min favorit spise. Kalvelever til gengæld er som kyllingelever super velsmagende, hvilket mange glemmer. Især når det kombineres med krydderurter, hvidløg og andet.
0 kommentarer