Enchiladas med kylling og sauce er en lækker opskrift på mexicanske tortillas fyldt med kylling, enchiladas sauce, fetaost og cheddar. En enchiladas opskrift som er perfekt til aftensmad og varieres med meget andet fyld.
Rullede hvede tortillas som enchiladas med fyld af kylling, bønner eller andet er en oprindelig mexicansk ret. Kendetegnet ved opskriften er den smagfulde enchiladas sauce, som dækker de rullede pandekager og toppes med revet cheddarost inden de bages i ovnen. Der er mange variationer af retten, både den mexicanske og selvfølgelig amerikanske tex-mex versioner.
Enchiladas opskrift
Opskriften består af flere elementer som nemt kan laves dagen inden de skønne enchiladas med kylling serveres. Jeg har i denne opskrift på enchiladas brugt kogt kyllingebrystfilet, men det kunne også være af oksekød. Når de har kogt, trækkes kødet fra hinanden som pulled kylling. Det som virkelig bringer smagen frem er enchiladas saucen. Den består af tørrede ancho chilier, som giver saucen en helt bestemt og lækker smag.
Når man har rullet tortillaerne, kommer de i et fad som bages i ovnen, hvor den toppede ost smelter sammen med saucen.
Prøv også disse mexicanske retter: Burrito med oksekød og bønner // Pollo Asado Tacos
Enchiladas med kylling
Ingredienser
Kylling
- 4 stk. kyllingebryst fileter
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. laurbærblade
- 1 stk. hel tørret chili som ancho chipotle eller pulver
- 6 stk. Timianstængler
Enchiladas Sauce
- 2 – 3 stk. tørrede ancho chili kan erstattes med 1 – 2 spsk. ancho chilipulver
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. zittauerløg
- 3 dl. Tomat passata
- 1 – 2 dl. hønsefond
- 1 stk. hel kanelstang
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. tørret oregano
- Eventuelt maizena blanding
Chipotle sauce
- 2 stk. tørrede chipotle chili
- 150 g. tomater
- 1 fed hvidløg
- ¼ stk. løg
- 2 dl. vand
- Salt
Enchilada
- 8 stk. hvede tortillas
- Refried beans
- Fetaost
- Revet cheddarost
Sådan gør du
Kylling
- Varm en gryde op med vand.
- Skær gulerødder, løg og hvidløg i mindre stykker som kommes i gryden sammen med kyllingebrystfileter og krydderier.
- Lad det simre ved svag varme under låg i omkring 30 – 40 indtil kødet er mørt.
- Tag kyllingebrystfileterne op og træk kødet fra hinanden med en gaffel.
- Stil det til side.
Enchiladas Sauce
- Læg de tørrede chilier i blød i varmt vand i 30 – 60 minutter indtil de er helt bløde.
- Fjern dernæst kernerne.
- Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
- Kom alle ingredienser i en gryde som varmes op og simrer under låg i ca. 30 minutter.
- Fjern kanelstangen og blend det øvrige med en stavblender.
Chipotle sauce
- Læg chilierne i blød i varmt vand i ca. 30 minutter.
- Rist tomaterne hele på en meget varm pande indtil de får farve og smider lidt af væden.
- Del dem dernæst, og skær hvidløg og løg i tern.
- Blend alle ingredienser og smag til med salt.
Enchiladas med kylling
- Opvarm ovnen til 180 grader uden varmluft.
- Varm hvede tortillas op som beskrevet på pakken.
- Smør en spsk. refried beans ud som vist på videoen.
- Dernæst placeres lidt kylling, fetaost og revet ost og chipotle sauce ovenpå.
- Rul tortillaen stramt og placer den i et fad med bagepapir under.
- Gør det samme med de øvrige tortillas.
- Fordel enchiladas saucen over de rullede tortillas og slut af med ost.
- Sæt fadet i ovnen i omkring 20 minutter indtil osten er smeltet.
- Server eventuelt med frisk koriander og nachos.
Noter
Tips til enchiladas
- Ancho chili kan i dag købes på nettet og findes ofte i større supermarkeder i stødt. Du kan nemlig i stedet for tørrede ancho chili bruge stødt eller i pasta.
- Retten kan nemt gemmes når den er tilberedt og opvarmes igen i enten ovnen eller mikroovnen.
- Brug gerne forskelligt til at komme ovenpå som Guacamole, Frisk Koriander og selvfølgelig en chili dip.
- Du kan ligeledes lave en lækker MangoSalsa til retten, og serverer nachos til.
Sørg for ikke at fylde din pandekage helt op, da de ikke skal være lige så tykke som burritos.
Rul din enchiladas stå stramt som muligt, og placer dem med sammenrulningen ned ad.
Retter som denne enchilliadas med kylling og sauce, er ægte mexicansk komfort mad. Jeg er utrolig glad for det mexicanske køkken. Det er både nemt, men ligeledes noget med masser af gastronomisk smag. Samtidig laver vi det altid så vi har til flere dag og ind i mellem til fryseren. Smagene i tortillas varierer selvfølgelig med indholdet. Uanset om det er små tacos med forskelligt fyld, eller store hvede tortillas.
Kom et godt lag sauce over de rullede og fyldte tortillas.
Top det hele med revet cheddarost.
0 kommentarer