og

Mangosalsa – Perfekt mexicansk tilbehør til tacos

af | Opskrifter, Tilbehør

Mangosalsa

Prøv en mexicansk mangosalsa med dens både søde smag fra mangoen og er styrken fra chilien gør den utrolig lækker i en taco. Hjemmelavet salsa med mango.

Når du laver din egen salsa som denne mangosalsa får du en helt autentisk sauce fra det mexicanske køkken. I en taco handler det om at saucen både er frisk og skarp. Den skal desuden gerne have lidt styrke fra chilien. I denne opskrift på en mangosalsa har jeg brugt en jalapeño som har mellemstyrken, da jeg ikke ønsker at overdøve saucen med chili.

En mangosalsa er perfekt til en fiske taco eller bare som sauce til nachoes. Den kan selvfølgelig bruges i andre former for tacos.

Opskrift på hjemmelavet mangosalsa

En mangosalsa er utrolig nem at lave, og kræver ikke mange ingredienser. De kan som regel købes i et helt almindeligt supermarked. Jeg har små blommetomater og selvfølgelig en moden mango, hvilket jeg anbefaler du også køber. En umoden er hård og uden den lækre sødlige smag fra mangokødet. Derudover brugte jeg peberfrugt og forårsløg, hvilket giver en skøn friskhed salsaen.

Prøv også: Salsa Verde

Opskrift på mango salsa

Mangosalsa – Perfekt mexicansk tilbehør til tacos

Prøv en mexicansk mangosalsa med dens både søde smag fra mangoen og er styrken fra chilien gør den utrolig lækker i en taco.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Saucer, Tilbehør
Køkken: Mexicansk
Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 200 g. små blommetomater
  • 1 stk. mango
  • 1 stk. salatløg
  • 1 stk. lille gul peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 stk. jalapeño
  • 1 bundt bundt frisk koriander
  • 1 stk. lime
  • Havsalt

Udstyr

Sådan gør du

  • Skyl alle grøntsagerne.
  • Skær blommetomaterne i små tern. Fjerne eventuelt øjet hvis den er stor.
  • Mangoen skæres ligeledes i tern. Nemmest er at skære finde kernen og skære forbi denne. Dernæst kan du skære mere af kødet fri.
  • Fjern skallen fra salatløget som skæres i tern.
  • Forårsløgene skæres i tynde skiver.
  • Jalapeñoen deles, hvor kernerne fjernes, hvis ens mangosalsa ikke skal være for stærk. Skær chilien i stænger og dernæst i små tern.
  • Hak korianderen groft.
  • Bland alle de hakkede ingredienser i en skål og pres limesaft og hvorefter det vendes. Smag til med havsalt.
  • Hæld mangosalsaen på et sylteglas eller lignende som er skoldet grundigt.

Noter

En mangosalsa kan holde sig i køleskabet i omkring 1 – 2 uger. Vær dog varsom når du tager af det. Ved at bruge en ske der er ikke er helt ren kan du risikere at mangosalsaen danner skimmel.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Frisk koriander i salsa?

Selvfølgelig skal der frisk hakket koriander i en mangosalsa. Ellers er det efter min mening ikke en salsa. Krydderurten koriander kan dele vandene, da nogle mennesker oplever den smager af sæbe. For mange år siden havde jeg samme fornemmelse indtil min først tur til Mexico, hvor jeg smagte koriander i en salsa sammen med en Ægte Mexikansk Burrito. Dernæst var jeg solgt.

Du kan også bruge mangosalsaen til den mexicanske Brunch Huevos Rancheros

Holdbarhed på en mangosalsa

En hjemmelavet mangosalsa kan holde sig i 1 til 2 uger i køleskabet. Husk at glasset den skal være helt rengjort og skoldet. En god ide kan være at skylle den i lidt vodka eller atamon for at salsaen ikke går til. Jeg har selv et par gange oplevet at mangosalsaen efter kort tid blev smidt ud, hvilket er utrolig ærgerlig. Især når vi er helt vilde med salsa.

Vi spiser den til meget andet end mexicanske retter, og min hustru Nina elsker at der altid er frisk lavet glas i køleskabet. Hun bruger den eksempelvis til stegte grøntsager eller friske grøntsager. En mangosalsa giver utrolig meget smag til andre ting.

Opskrift på mango salsa

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!