Huevos Rancheros Lækker Mexikansk Morgenmad

af | 4. apr 2017 | Frokost, Morgenmad & Brunch, Okse/Kalvekød, Opskrifter

 

Huevos rancheros er en nem og skøn mexikanske farmer morgenmad bestående af spejlæg, majs tortillas og tomat chili sovs over. Jeg har i min version brugt resterne af en chili con carne, hvor jeg varmede det op på en pande, lavede et par fordybninger i retten, og spejlede et par æg i fordybningen.
Og så havde jeg super skøn comfort mexikansk morgenmad, som sagtens kan serveres til brunch eller aftensmad.
Tilbehøret til huevos rancheros variere alt efter temperament, men kan være soft tortillas, avocado skåret i skiver eller guacamole. Avocado synes jeg hører til det mexikanske køkken sammen med lime. Når jeg ser ægte mexikanske opskrifter hører lime og avocado meget ofte til dem.
Jeg har fået en variation af retten i Brooklyn, New York til morgenmad som virkelig var et super boost og mættende indtil aftensmaden.

 

 

 

Ligger du ikke lige inde med en rest af chili con carne kan du i denne opskrift læse om en nem og hurtig måde, at lave en version, som kan bruges til huevos rancheros. Resultatet på denne morgenmad bliver lige så god, som hvis du bruger resterende af en Chili con Carne. Jeg elsker når jeg kan bruge noget brød eller til denne ret hjemmelavede tortillas til at dyppe i retten, og da jeg har købt min egen tortillas presser lå det lige for, at bruge dem til en gang  huevos rancheros.

Hvis du selv vil lave dine Tortillas har jeg en fantastisk nem opskrift, hvor det ikke tager ikke lang tid lave dem.

Har du prøvet denne lækre morgen, eller lavet dine egne tortillas?

 

Huevos Rancheros Mexikansk Morgenmad

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Mexikansk
Køkken: Morgenmad / Brunch
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 1 stærk chili
  • 1 ds. kidney beans butter beans el.lign.
  • 1 ds. flåede tomater
  • Tabasco sauce
  • 1 tsk. Chili pulver
  • ½ tsk. Chipotle eller erstattes med ½ tsk cayenne peber og 1 tsk. røget paprika
  • 1 lime
  • 4 æg
  • 4 stk. soft burritos
  • 1 hel lime skåret i kvarte

Sådan gør du

  • Skær hvidløg, løg, chili og peberfrugt i tern.
  • Varm en pande op til næsten på fuld skrue og brun oksekødet.
  • Skru ned for panden til mellem middel, og sauter hvidløg, løg og peberfrugter.
  • Tilsæt de flåede tomater og bønner.
  • Smag til med tabasco, chilipulver, chipotle, limesaft og salt og peber.
  • Lad det simre i mindst 30 minutter gerne mere.
  • Inden servering laves der 4 fordybninger i chili massen, hvori et æg i hvert slås i. Læg låget på panden og lad æggede færdigstege.
  • Server med, limestykker, soft burritos og evt. guacamole til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!