Quesadillas med Oksekød

af | 20. maj 2022 | Forår, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Quesadillas med oksekød

Lækker og nem opskrift på Quesadillas med mexikansk oksekød og masser af smeltet ost.

Quesadillas med krydret oksekød og smeltet ost er en nem og utrolig lækker mexikansk opskrift.

De laves af store tortillas hvor fyldet kommes mellem to pandekager, hvorefter de steges sprøde. Dernæst skæres de i portionsvenlige trekanter. De store tortillas anvendes ligeledes til burritos.

Mexikansk Quesadillas er en af vores yndlingsretter fra det mexikanske køkken. Retten er lige som langt de fleste andre af denne slags opskrifter med smeltet ost og krydret fyld utrolig lækkert.

Desuden er den virkelig frysevenlig til en anden gang, hvor den nemt opvarmes i mikroovnen, uden den mister smag.  En af de retter vi er rigtig glade for, når man skal finde en opskrift på en hurtig hverdagsret til aftensmaden, når man har glemt at handle ind.

Jeg serverer dem med En Hjemmelavet Mangosalsa, frisk koriander og avocado til. Alt sammen giver den helt perfekte smag til denne mexikanske ret. Lime er ligeledes en god ide at bruge pga. den dejlige syrlige smag.

Prøv andre mexikanske opskrifter: Carnitas Mexikansk pulled pork // Huevos Rancheros

Opskrift på Quesadillas

Quesadillas med oksekød

Lækker og nem opskrift på Quesadillas med mexikansk oksekød og masser af smeltet ost.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Aftensmad, Hovedret, Oksekød
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Quesadillas

  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 2 stængler bladselleri
  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 tsk. chipotle pulver
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. tabasco
  • tsk. spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 150 g. frosne majs
  • 1 stk. lille stykke mørk chokolade
  • 1 stk. kanelstang
  • Neutral olie til stegning
  • Salt og peber

Fyld

  • 1 stor pakke tortillas eller burritos
  • 1 pose cheddarost
  • 1 pose mozzarellaost
  • Frisk koriander
  • Mango salsa
  • Frisk avocado

Sådan gør du

Quesadillas

  • Fjern skallen fra løg og hvidløg som hakkes fint.
  • Skær siderne af peberfrugterne så du undgår frøene. Skær dem og bladselleri stænglerne i mindre tern.
  • Varm en stor pande op ved middel varme og hæld lidt olie.
  • Steg grøntsagerne indtil løgene er glasklare. De må ikke blive brune.
  • Hæld grøntsagerne fra, og varm panden op til høj varme hæld lidt olie på, og brun oksekødet.
  • Bland grøntsagerne med oksekødet og tilsæt chipotle, chilipulver, tabasco, spidskommen, oregano, majs, mørk chokolade og kanelstangen.
  • Bland det hele rundt og skru ned til lav varme. Læg et låg på og lad det simre i 15 – 20 minutter.
  • Tag dernæst kanelstangen op og smag retten til med salt og peber.
  • Juster styrken med eventuelt mere tabasco, chipotle og chilipulver.

Fyld

  • Varm en pande op ved middel varme med lidt olie på og placer en tortilla på panden.
  • Kom kødblandingen på tortillaen, hvorpå ostene drysses over.
  • Placer en anden tortilla over fyldet som klappes lidt for at sidder bedre fast, vend den rundt.
  • Varm Quesadillas indtil ostene er smeltet, hvor den godt kan vendes et par gange.
  • Tag den af panden og skær den ud i trekanter, som serveres med mango salsa, frisk koriander og skive skårne avocado.

Noter

I stedet for mozzarellaost kan man bruge andre oste som Vesterhavsost, lagret cheddar, gouda eller hvad du selv gerne vil.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på Quesadillas med oksekød

I min version på Quesadillas har jeg lavet en let spicy oksekøds blanding, da jeg synes det passer bedst til det autentiske mexikanske køkken. Jeg bruger peberfrugter og majs samt hakket oksekød, som bliver krydret med lidt chili og chipotle samt mørk chokolade.

Alt sammen er nemt at lave og giver en lækker krydret smag, hvor man selv kan justere styrken af chili.

Hvad er Quesadillas?

En Quesadilla er to store mexikanske fladbrød med fyld i mellem, som steges sprøde på en pande. Fyldet kan variere efter din egen smag, men det vigtigste for mig er osten man bruger i dem. Denne giver dem noget helt specielt og særligt. Jeg har både brugt en lagret cheddar og noget mozzarella.

Sprødstegt tortillas med fyld smager sindssygt godt, og kan nemt bruges som gæstemad sammen med en lækker  

Quesadillas med ost og salsa

Fyldet i sprøde tacos

I denne opskrift har jeg lavet en oksekødsret som fyld. Det kunne i stedet for have været resterne fra en chili con carne. Det superskønne med denne ret er, at man kan bruge rester fra andre måltider med oksekød, kylling og andet. Egentlig er det kun hvad du tænker du gerne vil have i din Quesadilla. Det kan eksempelvis være kyllingebryst skåret i tern eller et stykke oksekød skåret i skiver med forskellige slags grøntsager. Krydderierne kan man ligeledes nemt variere og gøre mildere eller stærkere.

Sprøde skiver af tortillas

Server de sprøde Quesadillas med frisk koriander til.

Opskrift på Quesadillas

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!