Carnitas

af | 13. feb 2019 | Hovedretter, Opskrifter, Simremad, Svinekød, Teknik

Carnitas er det perfekte kød til mexikanske tortillas, hvor man virkelig kan smage hvordan en ægte mexikansk tortillas kan smage.
Kødet er braiseret eller confiteret svinekød, hvor jeg har været lidt ekstravagant og brugt svinekæber, som jeg confiterede i andefedt i små 3 timer med masser af gode mexicanske sager.
Når man enten braiserer eller confiterer kød som svinekæber bliver det utrolig mørt og kan trækkes fra hinanden som pulled pork.
Carnitas bruges oprindeligt i tortillas, og nogle steder i Mexico bruges lammekød i stedet for svinekød.
I denne version har jeg som i mange af de oprindelige brugt skal og saft fra en appelsin der giver svinekæberne en fantastisk god smag, der harmonerer rigtig god med de øvrige krydderier og tørrede chilier.
Jeg har brugt tre forskellige slags mexikanske tørrede chilier, guajillo, ancho og pasilla i andefedtet. Har man ikke mulighed for at skaffe dem over nettet kan man bruge tørret chipotle og evt. friske chilier. Pas dog på styrken i dem.

 

Når kødet er confiteret og trukket fra hinanden dryppede jeg det med den lune andefedt inden det kom i ovnen for, at få en sprød overflade. Til sidst blev de brugt i tortillas med avocado og tomatsalsa.

Carnitas

Carnitas er det perfekte kød til mexikanske tortillas, hvor man virkelig kan smage hvordan en ægte mexikansk tortillas kan smage.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, simreret, svinekød
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 5 timer 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • Ca. 1 kg. svinekæber
  • Skallen og saften fra en økologisk appelsin
  • Skallen og saften fra en økologisk limefrugt
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 tsk. oregano
  • 3 tsk. spidskommen frø
  • 2 tsk. koriander frø
  • 1 kanelstang
  • 2 tørrede guajillo chili
  • 2 tørrede ancho chili
  • 2 tørrede pasilla chili
  • 3 laurbærblade
  • Andefedt eller svinefedt

Sådan gør du

  • Start med at riste spidskommen- og korianderfrø og kanelstangen på en medium varm pande indtil det dufter skønt af krydderier i ca. 10 minutter mens ind i mellem vender krydderierne. Pas på, at de ikke bliver sorte. Dette er for, at smagen bliver mere intenst.
  • Varm andefedtet eller svinefedtet op i en gryde, hvor alt kan være i den.
  • Kom dernæst svinekæberne i andefedtet og alle de øvrige ingredienser også de ristede krydderier.
  • Sæt et låg på gryden og skru ned for varmen, hvorefter svinekæberne confiterer i 2½ - 3 timer.
  • Tag dernæst svinekæberne op af andefedtet som dernæst hældes igennem en sigte.
  • Træk dernæst svinekæberne fra hinanden med et par gafler til pulled pork.
  • Hæld en anelse af den sigtede andefedt i den pulled pork og smag til med salt og peber, og sæt det i ovnen ved 190 grader så det får en sprød overfalde.

Noter

Server dernæst carnitas sammen med tortillas og tomatsalsa.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Prøv Også: Pulled Pork // Hjemmelavede Burger Boller // Havkat med Sauce Nage

 

Ingredienserne til confiteringsfedtet.

Svinekæber

Andefedtet med krydderier, chilier og andefedt, hvor svinekæberne confiterer i.

Svinekæberne tages op af andefedtet efter ca. 3 timer.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Bergthora Gudmundsdottir

    Denne opskrift vil jeg gerne prøve, men tænker lige hvor jeg køber det fedt eks andefedt, og hvis det er svine fedt er det så de 500 g stykke jeg finder i alle butikker. Og hvor meget fedt skal det være.

    Svar
    • Søren

      Hej Bergthora
      Kødet skal dækkes af fedt, hvilket er grunden til at jeg ikke har skrevet det i opskriften, da det varierer.
      Men jeg tænker, at til 1 kg. svinekæber burde det svarer til ca. 5 – 7½ dl. fedt. Jeg må indrømme at jeg ikke ved hvor meget 500 g. svinefedt er i dl. Sorry :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!