og

Grillet Dorade

af | 18. aug 2017 | Fisk og Skaldyr, Grill - BBQ, Hovedretter, Opskrifter

Grillet Dorade

Grillet dorade er en utrolig nem og lækker måde at grille og serverer hel fisk på.

Dorade er en meget delikat og lækker fisk, der i Sydeuropa betragtes som en delikatesse. Det forstår jeg udmærket godt, efter jeg for første gang fik købt et par ved en af de lokale fiskepushere.
Doradens smag overraskede virkelig meget, da dens kød af magert. Den havde en meget genkendelig smag af grillet makrel, og kødet var meget saftigt og mørt.
Absolut ikke sidste gang jeg skal prøve, at tilberede et par dorader.

Opskrift på Grillet Dorade

Ved at lave et snit i Doraderne kan man fylde det med frisk og lækker bronzefennikel, dild og citronskiver. Krydderurterne giver fisken noget ekstra lækkert. Når en fisk som dorade grilles får den en enestående god grill smag, hvor skindet ofte bliver dejlig sprødt. Når du griller en hel fisk er det altid en god ide, at smøre både fiske skinde og grill risten med en neutral olie. På den måde undgår du at skindet sætter sig fast på risten. Sørg også for at risten er varmet op, inden du placere doraden på den. Grillet og serveret med et par fyldte runde squash.
Utrolig nemt fiskeret med dorade på en fredag aften i august.

Prøv også disse fiske opskrifter: Dampet Pighvar // Skindstegt Kulmule // Stegt Torsk med Asparges

Grillet Dorade

Grillet Dorade

Dorade er en meget delikat og lækker fisk, der i Sydeuropa betragtes som en delikatesse.
4.34 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Grill, Fisk
Køkken: Middelhavskøkkenet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 hele dorader
  • ½ økologisk citron
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt bronzefennikel kan udelades, da det kan være vanskelig, at skaffe
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens doraderne indvendig i rindende vand for evt. blodrester.
  • Med en kniv skrabes resterne af skællerne af doraderne.
  • Skyl dem og tør dem dernæst grundigt.
  • Salt dem ind- og udvendig.
  • Skær 3 lommer i skindet på hver side af doraden.
  • Kom så meget dild og bronzefennikel i lommen.
  • Skær citronen i meget tynde skiver, som halveres og kommes i lommen.
  • Smør doraderne med neutral olie. Smør ligeledes grillristen.
  • Grill dem direkte (over kullene eller brænderen) i ca. 1 – 2 minutter på hver side.
  • Læg dem dernæst indirekte (ikke over kullene eller brænderen) i ca. 5 minutter.
  • Med en kødnål tjekkes de om de er klar. Stik en kødnål ned i kødet, og læg den dernæst på læben. Er kødnålen varm er de færdige. Er den til gengæld brændende varm har de fået rigeligt.
  • Server evt. med fyldte squash.

Noter

Har din fiskehandler ikke dorader, så bed dem få det hjem.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvor stammer fisken dorade fra?

Dorade bliver i dag opdrættet i havbrug i flere lande som f.eks. Frankrig og Italien, hvilket kan være et minus. Havbrug er ikke altid det mest miljøvenlige for andre fisk, hvilket jeg havde med i tankerne, da jeg købte dem. Selv om doraderne smagte fantastisk godt er det ikke sidste gang jeg skal tilberede en dorade. Jeg er endnu ikke stødt på dem, hvor de ikke er opdrættet i åbne burer i Middelhavet. Jeg kan forestille mig at prisen på en ikke opdrættet vil være betydelig højere. Lidt af et dilemma, når jeg elsker fisk, og ikke er millionær.

Dorade fisk

Dorader på grill

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Michael Søborg

    Hej Søren
    Det lyder lækkert med grillet dorade og fyldte squash,- men du skriver ikke opskriften på de fyldte squash?
    Mvh Michael

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!