Dampet pighvar

af | 30. jul 2015 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Efter lidt stille her i ferie perioden er det nu tid til, en super lækker opskrift på pighvar, som samtidig er nem, at tilbederede. Pighvarrens kød er utrolig lækkert og fast med masser af smag, og en af de store delikatesse fisk.

 

Gå direkte til opskriften

 

Desværre er pighvaren ikke i den billige ende, hvilket må skyldes den høje kvalitet og smag. Derfor er det heller ikke en fisk jeg så tit køber, men når jeg gør det skal der kræses om den. Så jeg valgte, at fokusere på pighvaren og ikke så meget andet.

Den blev kun pakket ind i stanniol med masser forskelle krydderurter, citronskiver og smør ovenpå og smidt på grillen. Alt den lækre væde der ligger sig i bunden blev suget op med et godt stykke brød til. Mere besværligt behøves det ikke være, når bare råvaren er i top.

En pighvar kan blive op til 1 m lang og veje op til 25 kg. Den jeg fangede hos fiskehandleren vejede lidt over et kg, hvilket var fint til en let hovedret. Retten kan sagtens serveres som en forret eller frokost med evt. nye kartofler, nye grønne asparges og spæde nye gulerødder til. Har du mulighed for, at få fingrene i en pighvar bør du ikke snyde dig selv. Prisen er ikke meget højere end et par gode rib eyes fra slagteren.

Du kan tilberede pighvaren på grillen eller i ovnen, alt efter hvad du har lyst til.

Pighvar i folie

Dampet pighvar en fantastisk opskrift

Her er en af de bedste og mest velsmagende opskrifter på pighvar, som tilmed er super nem, at tilberede.
4 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Fisk, Grill, Opskrift
Køkken: Dansk, Nordisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 1 hel pighvar
  • 1 citron skåret i skiver
  • 1 dl. god hvidvin
  • Et stort bundt friske krydderurter som f.eks. oregano, timian, dild eller hvad du har i haven
  • 100 g smør
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Rens pighvarren og tør den godt af. Lav et snit i skindet langs rygbenet, langs findere og ved hovedet.
  • Drys både over- og underside af pighvarren med groft salt.
  • Læg pighvarren på flere lag stanniol, og læg krydderurterne ovenpå, dernæst citronskiver og til sidst kommes smørret på i små stykker.
  • Fold stanniolen op om pighvaren, og hæld hvidvin ved. Luk til sidst stanniolen til, så væden forbliver i stanniolen.
  • Sæt pighvarren i ovnen eller på grillen ved 180 grader i 30 - 45 minutter afhængig af størrelsen. Du kan tjekke om den er færdig ved, at stikke en kødnål ned i kødet. Sæt kødnålen på din læbe. Er den varm, er pighvarren færdig.

Noter

Åbn pakken fra oven, og lad pighvarren ligge i stanniolen som vist på billedet. Skrab skindet af med en ske og gaffel, og du kan fjerne kødet fra benene. Når kødet fra oversiden er fjernet, fjernes ben og hoved, hvorved resten af kødet lægges frit.
Server små nye kogte kartofler til og evt. en tomatsalat. Mere behøves ikke.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Vægten på den pighvar jeg brugte til 2 personer vejede 1,3 kg, hvilket passede fint til en hovedret.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. ole andersen

    jeg skærer den op i begge sider. kommer løgringe, tomatringe, champingnon skiver og jomfruhummerhaler samt smør klatter, derefter lukker med stanniol, og så i ovnen til den er færdig smager særdeles godt.

    Svar
    • Søren

      Hej Ole
      Tak for tippet, lyder som en herre god ret :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.