Skindstegt kulmule med lækker frisk stenbiderrogn med den skønneste syrlige beurre blanc sauce, som passer perfekt til en kulmule filet. En skøn forret.
En skøn måde at lave den perfekte forret på kan være af fisk med en ægte fransk sauce til.
I denne opskrift på en lækker og nem forret har jeg brugt kulmule fileter som får selskab af frisk stenbiderrogn og en dejlig syrlig smørsauce beurre blanc.
Kulmule fileterne er skindstegte for at give fisken en sprødhed og noget modspil til kødet.
En af de ting ved fisk jeg virkelig elsker, er når man lader skindet sidde på kulmule ved stegning.
Udover sprødheden giver det samtidig ekstra smag.
En beurre blanc saucer er en fransk smørsauce, hvor jeg har laver den med fiskefond, da det passer utrolig godt sammen med skindstegt kulmule.
Saucen kan laves i god tid eller dagen inde, og samles med en stavblender.
I for sig er retten super nem og enkel, at lave, men smager vanvittig godt.
Kan man ikke få frisk stenbiderrogn kan ørredrogn eller lakserogn bruges i stedet for.
Andre lækre fiskeopskrifter: Dampet Pighvar // Skindstegt Kuller på dampet porre // Rødspætte med asparges og stenbiderrogn
Skindstegt Kulmule med stenbiderrogn og beurre blanc sauce
Ingredienser
- 4 stk. kulmule fileter med skind af 100 g
- Fint salt
- 3 spsk. rapsolie til stegning
- 3 spsk. smør til stegning
- 1 portion Fiske Beurre Blanc Sauce
- 150 – 200 g. renset stenbiderrogn
- Friske ærteskud eller brøndkarse
Sådan gør du
- Skær nogle tynde riller i kulmuleskindet.
- Drys kødsiden med lidt fint salt for at gøre fileterne mere faste 1 time inden tilberedning.
- Lav i mellem tiden 1 portion Fiske Beurre Blanc Sauce som holdes lun.
- Opvarm en stegepande til middelhøj varme.
- Kom rapsolien på panden som varmes op.
- Steg kulmulefileterne med skindsiden ned af i omkring 3 – 4 minutter.
- Kom smørret på panden.
- Når smørret er, smeltet kan man med en ske hælde noget af det over kulmulefiletens kødside.
- Vend kulmulefileten om på kødsiden i 1 minut og tag dem af panden.
Noter
Placer en skindstegt kulmulefile med kødsiden ned på midten af tallerknen.
Kom en til to spsk. stenbiderrogn ovenpå kulmulefileten.
Anret med friske ærteskud eller brøndkarse ovenpå.
Jeg har skrevet opskriften på skindstegt kulmule med stenbiderrogn som en forret.
Man kan uden problemer nemt lave den som hovedret ved at bruge mere kulmule eventuelt 125 – 150 g. pr. person, og servere grøntsager og eventuelt kartofler til.
På den måde bliver en lækker forret til en lige lå skøn hovedret.
Da jeg synes at retten er ret hurtig at lave kan den både tilberedes som weekendmad og som hverdagsmad.
Fisken kulmule er i familie med torsken, men er mere aflang og slank end torsken. Kulmulens kød er faster og saftigere end torskens, hvilket gør det velegnet til at stege eller grille, da det ikke tørre ud.
Kulmule er ret almindeligt ved fiskehandlere og fiskebiler.
Man kan godt bruge andre fiskearter, hvis det ikke er muligt at købe kulmule. Det kan være kuller, torsk, lange, sej eller hvilling. Alle fisk der hører til torskearten.
Anret den skindstegte kulmule som på billedet.
Del en side kulmule i fileter, som saltes 1 time inden tilberedning.
Steg kulmulefileterne i olie og smør indtil skindet er sprødt.
Hæld fiske beurre blanc ved kulmulen
0 kommentarer