og

Skindstegt Kulmule med Stenbiderrogn

af | 12. mar 2021 | Fisk og Skaldyr, Forår, Forretter, Hovedretter, Nytår, Opskrifter

Skindstegt Kulmule filet med stenbiderrogn

Skindstegt kulmule med lækker frisk stenbiderrogn med den skønneste syrlige beurre blanc sauce, som passer perfekt til en kulmule filet. En skøn forret.

En skøn måde at lave den perfekte forret på kan være af fisk med en ægte fransk sauce til.
I denne opskrift på en lækker og nem forret har jeg brugt kulmule fileter som får selskab af frisk stenbiderrogn og en dejlig syrlig smørsauce beurre blanc.

Kulmule fileterne er skindstegte for at give fisken en sprødhed og noget modspil til kødet.

En af de ting ved fisk jeg virkelig elsker, er når man lader skindet sidde på kulmule ved stegning.
Udover sprødheden giver det samtidig ekstra smag.

En beurre blanc saucer er en fransk smørsauce, hvor jeg har laver den med fiskefond, da det passer utrolig godt sammen med skindstegt kulmule.
Saucen kan laves i god tid eller dagen inde, og samles med en stavblender.

I for sig er retten super nem og enkel, at lave, men smager vanvittig godt.
Kan man ikke få frisk stenbiderrogn kan ørredrogn eller lakserogn bruges i stedet for.

Andre lækre fiskeopskrifter: Dampet Pighvar // Skindstegt Kuller på dampet porre // Rødspætte med asparges og stenbiderrogn

Skindstegt Kulmule filet med stenbiderrogn

Skindstegt Kulmule med stenbiderrogn og beurre blanc sauce

Skindstegt kulmule med lækker frisk stenbiderrogn med den skønneste syrlige beurre blanc sauce, som passer perfekt til en kulmulefilet. En skøn forret.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Forret, Hovedret
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær nogle tynde riller i kulmuleskindet.
  • Drys kødsiden med lidt fint salt for at gøre fileterne mere faste 1 time inden tilberedning.
  • Lav i mellem tiden 1 portion Fiske Beurre Blanc Sauce som holdes lun.
  • Opvarm en stegepande til middelhøj varme.
  • Kom rapsolien på panden som varmes op.
  • Steg kulmulefileterne med skindsiden ned af i omkring 3 – 4 minutter.
  • Kom smørret på panden.
  • Når smørret er, smeltet kan man med en ske hælde noget af det over kulmulefiletens kødside.
  • Vend kulmulefileten om på kødsiden i 1 minut og tag dem af panden.

Noter

Anret ved at komme ½ – 1 dl. Fiske beurre blanc sauce i en dyb tallerken.
Placer en skindstegt kulmulefile med kødsiden ned på midten af tallerknen.
Kom en til to spsk. stenbiderrogn ovenpå kulmulefileten.
Anret med friske ærteskud eller brøndkarse ovenpå.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har skrevet opskriften på skindstegt kulmule med stenbiderrogn som en forret.

Man kan uden problemer nemt lave den som hovedret ved at bruge mere kulmule eventuelt 125 – 150 g. pr. person, og servere grøntsager og eventuelt kartofler til.
På den måde bliver en lækker forret til en lige lå skøn hovedret.

Da jeg synes at retten er ret hurtig at lave kan den både tilberedes som weekendmad og som hverdagsmad.

Fisken kulmule er i familie med torsken, men er mere aflang og slank end torsken. Kulmulens kød er faster og saftigere end torskens, hvilket gør det velegnet til at stege eller grille, da det ikke tørre ud.
Kulmule er ret almindeligt ved fiskehandlere og fiskebiler.

Man kan godt bruge andre fiskearter, hvis det ikke er muligt at købe kulmule. Det kan være kuller, torsk, lange, sej eller hvilling. Alle fisk der hører til torskearten.

Stegt kulmule filet med beurre blanc sauce

Anret den skindstegte kulmule som på billedet.

En side fersk kulmule

Del en side kulmule i fileter, som saltes 1 time inden tilberedning.

Skindstegt fisk

Steg kulmulefileterne i olie og smør indtil skindet er sprødt.

Stegt kulmule med stenbirderrogn og sauce

Hæld fiske beurre blanc ved kulmulen

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!