og

Beurre Blanc Sauce

af | 9. mar 2021 | Fisk og Skaldyr, Nytår, Opskrifter, Saucer

Opskrift på Beurre Blanc Sauce

Beurre Blanc sauce eller fransk smørsauce på fiskefond er perfekt til nærmest alt slags fisk. Den skønne syrlige smag og cremetheden passer utrolig godt sammen.

Denne klassisk franske smørsauce beurre blanc passer som sagt perfekt til nærmest alle fiskearter og kan godt minde en anelse om store broderen Hollandaise sauce, men uden æg.

Hvad gør at fedme og citrus passer så godt sammen med fisk?

Mange fiskearter er delikate i smagen i modsætning til eksempelvis kød og fjerkræ.
En enkel smør sauce som beurre blanc passer derfor perfekt til fisk med dens cremede konsistens og smag af syre. I denne version bruger jeg fiskefond for at give saucen den helt rigtige smag, når den serveres til fisk.

En beurre blanc sauce er fantastisk nem at lave så længe man har lidt hvidvin, eddike, koldt smør og gerne fiskefond i køleskabet.

Hemmeligheden bag en fiske beurre blanc sauce er at man først koger hvidvinseddike ned, dernæst en god sjat hvidvin og til sidste tilsættes en lækker fiskefond som også koges ned.
Den kombination er fantastisk, og super lækker sammen med hvid fisk.

Andre skønne saucer: Hollandaise// Bearnaise // Rødvins Sauce // Brunet Smør

Opskrift på Beurre Blanc Sauce

Beurre Blanc Sauce på Fisk Fransk Smørsauce

Beurre Blanc sauce eller fransk smørsauce på fiskefond er perfekt til nærmest alt slags fisk. Den skønne smag af den cremede syrlige smag og fedmen passer utrolig godt sammen.
3.75 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrifter, Fisk, Saucer
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • ½ dl. hvidvinseddike
  • 5 dl. hvidvin
  • 2 dl fiskefond
  • 250 g koldt smør i tern
  • 1 spsk. rapsolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Løget pillet og skæres i mindre tern.
  • Varm en mindre gryde op ved svag varme og kom olien i.
  • Sautér skalotteløget i 3 – 5 minutter i olien, det må ikke tage farve.
  • Hæld hvidvinseddiken i gryden, som koges ned til omkring 3 tsk. væde.
  • Hæld dernæst hvidvinen i, som ind til omkring 1½ dl.
  • Kom fiskefonden i. Kog ned omkring 2 dl.
  • Tag gryden af varmen og lad den køle ned til under kogepunktet.
  • Tilsæt smørtern lidt ad gangen af 2 x 2 cm direkte fra køleskabet, men der piskes i saucen.
  • Når alt smørret er monteret i saucen skrus der ned for varmen, så saucen ikke koger, da den ellers vil skille.
  • Bliv ved med at tilsætte smørtern indtil saucen tykner lidt og får en lækker cremet smag med syre.
  • Tag en stavblender og blend saucen igennem, da den derved vil samle sig.
  • Smag til med salt og peber.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Server saucen til disse retter: Skindstegt Kulmule // Stegt Torsk med Asparges

Jeg laver også en anden variation af beurre blanc sauce, hvor jeg bruger en fiskefond kogt på ben fra bakskuld.

Bakskuld er Saltet, tørret og røget ising, som er en traditionel spise omkring Esbjerg og Fanø.
Når man tilsætter ben fra bakskuld, giver det en utrolig skøn umami smag til fiskefonden som man kan ane i den færdige beurre blanc sauce.

Brug eventuelt kun ben fra 1 til 2 bakskuld, da det ellers kan overdøve smagen i saucen.

Saucen på fisk kan laves dagen i forvejen og kan ligeledes fryses ned og varmes op igen.
For at den ikke skiller dagen efter blendes den med en stavblender, hvilket samler saucen igen.
Jeg har brugt denne metode mange gange.

Løg til smørsauce

Skær et skalotteløg i fine tern.

Hvidvins eddike til beurre blanc sauce

Hæld hvidvinseddike i gryden med løgene som koges ned.

Hvidvin i fransk smør sauce

Hæld hvidvin ved som igen koges ned.

Nedkogt hvidvin til beurre blanc

Kom fiskefond i som ligeledes koges ned.

Monter smør i beurre blanc

Monter saucen det vil sige at man kommer små smør tern i som piskes indtil saucen tykner og får en lækker cremet konsistens.

Opskrift på beurre blanc sauce

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!