Bearnaise Sauce

af | 17. feb 2012 | Nytår, Opskrifter, Saucer, Teknik

Hvordan laver man den perfekte hjemmelavet bearnaise sauce, som ikke skiller når den næsten er ved, at være der? Det kan du læse om i dette indlæg, hvor jeg beskriver, hvor nemt det i virkeligheden kan være, at lave sin egen bearnaise sauce.

BearnaiseSauce

Ovenstående billede er fra opskriften Côtes de Boeuf.

Bearnaise Sauce - Hjemmelavet

Hjemmelavet bearnaise sauce er ikke svær, at tilberede og her er opskriften på, hvordan man laver den perfekte bearnaise sauce.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Sauce, Sovs, Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 1 dl tør hvidvin
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 spsk. vand
  • Frisk hakket estragon
  • Skalotteløg
  • 2 æggeblommer
  • 250 g klaret smør
  • Salt

Sådan gør du

  • Smelt smørret over svag varme til vallen ligger nederst, som en hvid masse. Det øverste er den klarede smør, som skal bruges til saucen. Klaret smør kan desuden bruges til stegning ved meget høje temperaturer, da den ikke bruner.
  • Hak skalotteløget, kom det i en gryde med hvidvin, hvidvinseddike, vand og stænglen fra estragonen. Lad det simre til der ca. er 2 – 3 spsk. tilbage og si det. Lad det køle ned til under 80 grader.
  • Tilsæt de to æggeblommer til bearnaise essensen og pisk alt hvad remmer og tøjler kan bære. Teknikken er at få massen til at skumme, så det bliver til en tynd æggesnaps. Pas dog på med ikke, at have for høj varme. Det er ikke scrambled eggs der skal laves.
  • Når æggene og essensen er blevet til en luftig og tyk masse skal den klarede smør tilsættes.
  • Start med at hælde en tynd stråle klaret smør i æggemassen, mens der fortsat piskes på livet løs. Fortsæt med at hælde smørret i en tynd stråle indtil saucen har den ønskede tykkelse.
  • Tilsæt det hakkede estragon og smag til med salt.

Noter

Bearnaise essensen kan man f.eks. tilberede dagen før og have den klar i køleskabet, hvor den tages ud og lunes op inden tilbredningen af selve bearnaise saucen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Den klarede smør må ikke kommer 70 grader når den piskes sammen med æggene og essensen, da saucen derved skiller. Man kan bruge et vandbad, som kan være en hjælp til, at holde den rette temperatur. jeg bruger dog bare komfuret og føler mig frem til om smørret har den rette temperatur.

Du kan også tilsætte lidt persille i din bearnaise sauce eller kantareller som giver en rigtig lækker smag.

Skilt bearnaise sauce:  Er uheldet ude og saucen skiller kan en isterning samle den igen, men kun såfremt den er lettere skilt. Men er den helt ødelagt er her et lille tip. Hæld ca. 2 spsk 38% fløde i en gryde. Varm det op og hæld langsomt den skilte bearnaise sauce i mens der piskes. Saucen vil langsomt samles igen. 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Erland

    Der er nu ikke noget som en hjemmelavet bearnaise sauce – den er ikke godt for hjertet men humøret 🙂

    Så kan man bare nøjes med at lave den lidt sjældent – så er der noget at glæde sig til.
    Tak for tips til en skilt sauce – jeg piner ofte min med lige en anelse for meget smør så den næstes skiller – ja så er det rart at kunne redde det hele – for smør er ikke billigt

    /Erland

    Svar
    • Søren

      Du har så fuldstændig ret, at den er god for humøret. Som du selv har skrevet på din egen blog kan man droppe smørret på brødet.
      Tippet er næsten guld værd i smør :-).

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kalvehøjreb med Bearnaice Sauce og Pommes Fondante | GASTROmad - [...] Teknik ← Bearnaise Sauce – Hjemmelavet [...]
  2. Rødfisk på safran risotto | GASTROmad - [...] Drys lidt mel på den ene side af rødfiske fileten. Steg den i klaret smør eller olie i 5…
  3. Beouf Stroganoff | GASTROmad - [...] Klaret smør. [...]
  4. Boeuf Bourguignon | GASTROmad - [...] Smør / klaret smør. [...]
  5. Grillede krokodillehaler | - […] 250 g. klaret smør […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!