Den japanske kartoffelsalat pote tosarada er utrolig populær i Japan. Den bruges som hverdagsmad og tilbehør, i madpakker og frokost, og som fyld i sandwich og barsnack. Man skulle ikke tro at den slags retter laves i Japan, men deres køkken er meget alsidig og har andet end ris og sushi.
Som mange andre typer kartoffelsalat er den hurtig og nem at lave og kan serveres til rigtig mange ting. Brug den eksempelvis til små japanske Teriyaki Kødboller eller Svinekotelet med skaft. Begge dele passer utrolig godt til denne japanske kartoffelsalat.
Japansk Kartoffelsalat opskrift
Denne japanske kartoffelsalat indeholder færre ingredienser end den klassisk danske. Udover selvfølgelig kartofler skal der gulerødder, agurker og løg i en japansk kartoffelsalat, hvilket er anderledes end den traditionelle danske. En anden vigtig ting som gør den friskere og knap så tung er en japansk eller asiatiske eddike. Det kan være Mirin, Mizkan eller sushi eddike. Eddiken tilsættes de lune kartoffel- og gulerødder stykker, som trækker ind i grøntsagerne.
Agurke- og løgskiver vendt i japansk eddike giver ligeledes noget syre og lækker knas til kartoffelsalaten.
Jeg har i opskriften brugt en japansk mayonnaise Kewpi, som jeg køber i min lokale asiatiske butik. Den fås i flere store supermarkeder.
Du kan i den korte video se, hvor nemt det er at vende en japansk kartoffelsalat med de få ingredienser der skal til.
Prøv også: Varm Kartoffelsalat // Bønnesalat med kartofler // Kartoffelsalat
Japansk Kartoffelsalat
Ingredienser
- 400 g. kartofler
- 60 g. gulerødder
- 1 spsk. risvinseddike
- 1 spsk. olie
- 150 g. agurk
- 100 g. løg
- ½ tsk. fint salt
- 2 tsk. risvinseddike som Mirin Mizkan eller sushi eddike.
- ½ æble
- 1 dl. japansk mayonnaise Kewpi Heinz eller Hellmann´s.
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder som koges al dente i saltet vand under låg.
- Hæld kogevandet fra og damp dem ved lav varme.
- I mellemtiden skæres agurk og løg i skiver som overhældes med salt og får lov at trække i en sigte.
- Når de er kølet lidt af, skæres kartofler og gulerødder i passende mundrette stykker.
- Vend risvinseddike og olie rundt i kartofler og gulerødder.
- Skyl saltet agurk og løg og pres så meget væde ud som muligt.
- Drys det med risvinseddike.
- Skær det halve æble i tern som vendes med kartofler, agurk og løg.
- Vend salaten med mayonnaisen og smag til med salt og peber.
Noter
Tips til opskriften
- Brug helst store og faste kartofler, og undgå kartofler til mos.
- Kan man ikke købe japanske eller asiatiske eddike kan en almindelig anvendes.
- Japansk kartoffelsalat kan holde sig ca. 4 – 5 dage i køleskabet.
- I stedet for den japanske Kewpi kan man bruge en hjemmelavet mayonnaise, Hellmann’s eller Heinz.
Du kan selvfølgelig servere din japanske kartoffelsalat til de ting du synes den passer bedst til.
0 kommentarer