Det er sommer og tid til kartoffelsalaten med ny opgravede kartofler til, som bare smager skønt til eksempelvis grillpølser, små frikadellerne, grillet kylling eller bare som lækkert tilbehør til en god frokost sammen med famillien. Der findet et utal af opskrifter på kartoffelsalat, men denne her er med garanti en af de allerbedste.
Jeg bruger altid små syrlige cornichoner i min kartoffelsalat da de giver et utrolig lækkert bid og syrlighed til dressingen. Denne blander jeg sammen af mayonnaise og enten 9% creme fraiche eller A-38. Du kan godt bruge en creme fraiche istedet for.
Sammen med lidt dijonsennep får man sikkerhed en skøn dressing til kartoflerne.
En god kartoffelsalat hører sig selvfølgelig til, når de nye kartofler kan købes ved vejkanten og du ønsker noget andet en kogte med smør og persille over. Med denne opskrift på kartoffelsalat er du sikker på, at du får en der ikke er indsvøbt i for meget fed dressing, hvor kartoflerne knap nok kan ses eller smages. Jeg er med tiden blevet utrolig glad for denne kartoffelsalat opskrift, og det samme er mine gæster.
Prøv også disse salater: Coleslaw // Mormorsalat
Kartoffelsalat Verdens bedste
Ingredienser
- 800 g nye små kartofler
- ½ dl. mayonnaise
- 1 dl. cremefraiche 5% eller A-38 1 5%
- 2 spsk. dijonsennep
- 1 – 2 rødløg
- 5 – 8 små cornichoner
- 4 forårsløg
- 6 radiser
- Purløg
- Salt og peber
Sådan gør du
- Vask kartofler, og kog dem i masser af vand og salt. Husk, at vandet skal være lige så salt som havvand. Kog dem i 10 minutter, hvorefter de tages af varmen indtil de er færdige.
- Lad dem dernæst køle ned og skær dem i skiver.
- Bland mayonnaise, cremefraiche og sennep. Smag til om der evt. skal mere sennep i, og tilsæt salt og peber.
- Skræl løget, som skæres i små tern.
- Cornichonerne skæres ligeledes i tern.
- Forårsløgene vaskes og det øverste af det grønne skæres af og smides ud. Skær resten i tynder skiver.
- Radiserne skæres i skiver og purløget hakkes fint.
- Bland alle ingredienserne i en skål og vend dressingen i.
Noter
En kartoffelsalat kan holde sig ca. 3 – 4 dage køleskabet, hvis man ikke kan lade den være i fred. Den passer nemlig rigtig godt til madpakken dagen efter.
Skær løg og cornichoner i mindre tern. Radiser og forårslæg skæres i skiver. Vend det hele sammen med dressingen og smag det til med salt og peber.
Server kartoffelsalaten med frisk hakket purløg over.
Ny for mig. Glæder mig til at prøve den.
Hej Ebbe
Jeg synes selv den er rigtig god pga. de syrlige ingredienser i den.
Glæder mig til at høre hvad du synes om den.
Bedste hilsner
Søren