og

Kartoffelsalat

af | 17. jul 2015 | Frokost, Hovedretter, Opskrifter, Salater, Sommer, Tilbehør

Opskrift på kartoffelsalat

Det er sommer og tid til kartoffelsalaten med ny opgravede kartofler til, som bare smager skønt til eksempelvis grillpølser, små frikadellerne, grillet kylling eller bare som lækkert tilbehør til en god frokost sammen med familien. Der findes et utal af opskrifter på kartoffelsalat, men denne her er med garanti en af de allerbedste.

En god kartoffelsalat hører sig selvfølgelig til, når de nye kartofler kan købes ved vejkanten og du ønsker noget andet en kogte med smør og persille over. Med denne opskrift på kartoffelsalat er du sikker på, at du får en der ikke er indsvøbt i for meget fed dressing, hvor kartoflerne knap nok kan ses eller smages. Jeg er med tiden blevet utrolig glad for denne opskrift, og det samme er mine gæster.

Opskrift på kartoffelsalat

Jeg bruger altid små syrlige cornichoner i min kartoffelsalat da de giver et utrolig lækkert bid og syrlighed til dressingen. Radiser er ligeledes en af mine favoritingredienser i denne kartoffelsalat. Denne blander jeg sammen af mayonnaise og enten 9% creme fraiche eller A-38. Du kan godt bruge en creme fraiche i stedet for, selv om dressingen bliver lidt mere tyk. Sammen med lidt dijonsennep får man sikkerhed en skøn dressing til kartoflerne.

Når jeg koger kartoflerne til denne kartoffelsalat kommer jeg løvstikke ved, da denne urt giver en utrolig dejlig smag til selve kartoflerne. Brug ligeledes små kartofler, og gerne uskrællede.

Prøv også disse salater: Coleslaw // Mormorsalat

Kartoffelsalat Verdens bedste

Hjemmelavet kartoffelsalat er nu en gang det bedste. Her er en virkelig skøn og nem opskrift på kartoffelsalat med masser af smag.
4.13 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Salat, Tilbehør, Grøntsager, Hovedret, Frokost
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 800 g nye små kartofler
  • ½ dl. mayonnaise
  • 1 dl. cremefraiche 5% eller A-38 1 5%
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 – 2 rødløg
  • 5 – 8 små cornichoner
  • 4 forårsløg
  • 6 radiser
  • Purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Vask kartofler, og kog dem i masser af vand og salt. Husk, at vandet skal være lige så salt som havvand. Kog dem i 10 minutter, hvorefter de tages af varmen indtil de er færdige.
  • Lad dem dernæst køle ned og skær dem i skiver.
  • Bland mayonnaise, cremefraiche og sennep. Smag til om der evt. skal mere sennep i, og tilsæt salt og peber.
  • Skræl løget, som skæres i små tern.
  • Cornichonerne skæres ligeledes i tern.
  • Forårsløgene vaskes og det øverste af det grønne skæres af og smides ud. Skær resten i tynder skiver.
  • Radiserne skæres i skiver og purløget hakkes fint.
  • Bland alle ingredienserne i en skål og vend dressingen i.

Noter

En kartoffelsalat kan man godt tilberede dagen inden, og den kan holde sig ca. 3 – 4 dage i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

En kartoffelsalat kan holde sig ca. 3 – 4 dage køleskabet, hvis man ikke kan lade den være i fred. Den passer nemlig rigtig godt til madpakken dagen efter. Holdbarheden afhænger primært af dressingen.

Hakkede løg og cornichoner til kartoffelsalat

Skær løg og cornichoner i mindre tern. Radiser og forårslæg skæres i skiver. Vend det hele sammen med dressingen og smag det til med salt og peber.

Hjemmelavet kartoffelsalat

Server kartoffelsalaten med frisk hakket purløg over.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. ebbe madsen

    5 stars
    Ny for mig. Glæder mig til at prøve den.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Ebbe

      Jeg synes selv den er rigtig god pga. de syrlige ingredienser i den.
      Glæder mig til at høre hvad du synes om den.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!