og
Opskrift på coleslaw

Coleslaw er en af disse fantastiske tilbehørsretter som passer super godt til rigtig mange forskellige retter.
Den kan selvfølgelig også bare spises uden noget til som en salat, eller smides i en beholder og tages med til frokost, sammen med eksempelvis lidt stegt kylling blandet i.
På min arbejdsplads er den utrolig populær blandt rigtig mange af mine kolleger, og i mange afskygninger af grøn eller rød spidskål med og uden gulerødder, eller fintsnittet hvidkål som den mere traditionelle coleslaw.

I supermarkedernes grøntafdeling findes den også færdig lavet og med en lille pose dressing til.

En coleslaw salat er utrolig nem, at lave af enten spidskål eller hvidkål. Det tager ikke langt tid at spidskål eller hvidkål og rive lidt gulerødder, og dernæst blande det med ens egen favorit dressing, og på den måde have sin egen lækker coleslaw salat.

Prøv den til disse lækker retter: Hjemmelavede spareribs // Hanger Burger

Opskrift på Coleslaw

Jeg plejer som regel at bruge spidskål, da jeg synes at denne kåltype smager bedre end hvidkål til en coleslaw. Den er desuden mere fin i strukturen end det grovere hvidkål. Men dette er kun smag og behag.
Nem coleslaw dressing laver jeg af enten en hjemmelavet eller god købe mayonnaise som eksempelvis Helmanns eller Heinz. Grunden er at de faktisk bruger æg i deres mayonnaiser. Udover en mayonnaise bruger jeg både fransk dijon sennep og amerikansk sød sennep, lidt æbleeddike og rørsukker.
Meget nemmere er dette ikke at lave sin egen coleslaw salat, og det smager afsindig godt til eksempelvis mad fra grillen på en sommeraften.

Prøv disse lækre salater: Mormorsalat // Melonsalat

Opskrift på coleslaw

Coleslaw

Coleslaw er en tilbehørsret som passer super godt til rigtig mange forskellige retter og er nem, at tilberede. Den holder sig nemt i køleskabet til næste dag.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 Spidskål eller hvidkål
  • 3 – 4 Gulerødder
  • 1 Løg
  • 4 spsk. Mayonnaise
  • 4 spsk Creme Fraiche, Youthurt eller A38
  • 1 – 2 spsk Sennep, som French´s gul sennep
  • 2 tsk Æbleeddike eller hvidvinseddike
  • ½ tsk Sukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland cremefraiche, mayonnaise, sennep, rørsukker og æbleeddike eller hvidvinseddike sammen, og smag til med salt og peber.
  • Snit kålen i tynde strimler, evt. på et mandolin jern.
  • Riv gulerødderne og løget.
  • Bland alle delene sammen i en stor skål.

Noter

Hvis man hellere vil have en købe mayonnaise kan jeg anbefale Hellmann´s.
Coleslaw kan holde sig ca. 4 – 5 dage i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

For os hører coleslaw ikke kun til sommer og grill, selv om den er en fast del til Pulled Pork se opskriften HER. Hjemmelavet Coleslaw kan også bruges som tilbehør til eller i en burger med pulled pork, eller andet kød fra grillen. Det smager også forrygende til en god hjemmelavet Burger hvor opskriften er HER.
I perioder laver vi her hjemme salaten ret tit, og kan have den stående i en stor skål med låg på i 4 – 5 dage i køleskabet, hvor vi bruger den som lidt tilbehør og til frokost.

Spidskål til coleslaw

Frisk lavet coleslav af spidskål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!