og
Melonsalat

Melonsalat med feta er en vanvittig lækker sommer salat med den søde melon og salte fetaost.

For nyligt fortalte en kollega mig om en opskrift på melonsalat, som jeg ikke kendte til eller havde hørt om. Tanken om en salat, hvor melon er omdrejningspunktet tiltalte mig, især her om sommeren. Melonsalat har jeg sidenhen tilberedt til gæster på Sankt Hans aften , hvor det var thumbs up fra dem. Den er rigtig dejlig let, og passer godt til sommerens andre grillretter.

Melonsalat opskrift

Den søde smag fra melonen kombineret med den salte feta passer forrygende godt sammen. Jeg har i denne opskrift brugt en frøskinds melon, der i smag og sødme minder lidt om en cantaloupe melon. Du kan bruge den form for melon du holder mest af, eller tænker passer bedst til dine gæster. Det kan anbefales at melonen er moden og ikke hård. Samtidig synes jeg at den skal have en tilpas frisk sødme i smagen, pga. den salte ost.

I opskriften på en melonsalat har jeg brugt få ingredienser, men du kan altid bruge min opskrift som inspiration. Jeg synes personligt, at rødløg og feta passer godt sammen. Hvor igen fetaen er ideel til melonen. Derfor består salaten af kun melon, feta, rødløg og frisk koriander.

Læs også om: Rosenkålsalat

Melonsalat

Den søde smag fra melonen kombineret med den salte feta passer forrygende godt sammen som en salat.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Tilbehør, Salat, Grøntsager, Hovedret, Opskrift
Køkken: Middelhavskøkkenet
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 melon efter smag og behag
  • 50 g feta ost
  • 2 rødløg
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Befri melonen for skrallen og skær den i tern af ca. 2 x 2 cm.
  • Korianderen skylles og 2/3 hakkes groft.
  • Feta osten skæres ligeledes i tern og løgene pilles og hakkes fint.
  • Bland det hele sammen og drys til resten af de hele koriander blade over salaten.

Noter

Melonsalaten kan holde sig ca. 3 dage i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Tips til opskriften

  • En melonsalat kan holde sig omkring 3 dage i køleskabet. Husk altid at tjekke den.
  • Den er ligeledes god i en madpakken.
  • Brug eventuelt kerner som pinjekerner, pekannødder og lignende for mere fylde.
  • I stedet for lignende meloner kan man godt bruge en vandmelon. Jeg vil anbefale en kernefri.
  • Kan man bruge andre oste? Ja du kan f.eks. bruge en gedeost eller parmesan i tynde strimler.

Retter til melonsalat

Tilbehøret til denne salat kan være rigtig mange forskellige ting. En salat med melon er frisk og passer derfor perfekt til lidt tunge grill retter og andet.

Nogle af retterne kan være som disse:

Opskrift på melonsalat med feta

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!