og
Kyllingelår på grill Nem opskrift

Skal aftensmaden være hurtig og eventuelt billig er kyllingelår på grill en oplagt mulighed. Smurt med en lækker barbeque sauce er hele kyllingelår på grillen et perfekt sommerhit.

Hvem elsker ikke, især ungerne et par lækre drumsticks med det møreste og saftigste kyllingekød?

Samtidig er kyllingelår på grill en ret billig aftensmad uanset om du bruger over eller underlår. Du kan nemt grille dem på gasgrill eller kulgrill. Har du ikke en grill eller den er på vinterpause, kan du nemt lave dem i ovnen.

Kyllingelår på grill

Kyllingeunderlår eller hele kyllingelår er utrolig nemme at grille som familiemiddag på en travl hverdag. Det tager omkring 20 minutter til de er smidt på grillen og er færdige. Meget hurtigere kan det næsten ikke gøres. Du skal endda ikke gøre noget særlig ved dem inden. Udover at tage kyllingelårene ud af køleskabet 30 minutter inden de grilles. Husk at give dem noget salt.

Sådan laver du grillede kyllingelår

Grill stegetiden til kyllingelår på grill er omkring 20 minutter. Husk først brune dem kort af over direkte varme. Det betyder over ilden eller kullene. Det tager omkring 5 minutter, hvor du vender dem. Dernæst skal de tilberedes færdig indirekte, ikke over ilden i omkring 15 minutter.

Mens kyllingelårene færdig grilles er det en god ide at pensle dem med mere af den lækre barbeque sauce. Husk også at vende dem cirka hver 5 minut.

Prøv også: Kyllingebryst på Grill // Fyldt kyllingebryst med fetaost

Kyllingelår på grill Nem opskrift

Kyllingelår på grill – Opskrift på lækre grillede underlår

Hurtig opskrift på grillede kyllingelår med en lækker marinade som tager 15 minutter at grille.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Grill, Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 12 stk. kyllingelår
  • Olivenolie
  • Fint salt

Barbeque Sauce

  • ½ dl. olivenolie
  • 1 dl. ketchup
  • 1 tsk. colemans sennepspulver
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 stk. lime saften deraf
  • 3 spsk. soya
  • 2 spsk. hoisinsauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 3 fed presset hvidløg
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 1 stk. birdseye chili
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. sød paprika

Sådan gør du

Barbeque sauce

  • Bland alle ingredienser godt sammen.
  • Bedste måde er at koge det op i 10 minutter og efterfølgende lad det køle lidt ned.

Kyllingelår på grill

  • Tag kyllingelårene ud af køleskabet 30 minutter inden de grilles.
  • Pensl dem med olivenolie og drys dem med salt og peber.
  • Start grillen op til medium høj varme, omkring 180 grader.
  • Steg alle direkte over grillen så de brunes.
  • Pensle lårene på begge sider og lad dem grille indirekte i omkring 15 minutter, hvor de vendes hver 5 minut.
  • En god ide er at pensle dem hver gang de vendes med barbeque saucen.

Noter

Tag dem af grillen og server dem sammen med eksempelvis grille majskolber og bagte kartofler.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Kyllingeunderlår på grill

Tips til opskriften

Husk at tage kyllingelårene ud af køleskabet omkring 30 til 60 minutter før de grilles og drys dem med fint salt. Saltet giver både smag og trækker en smule væde ud af skindet. Du kan også drysse med tør krydderier enten noget du selv blander eller en købe. Det kan sagtens være cajun krydderi eller lignende. Hvad angår barbeque saucen synes jeg du skal ofre en god, hvis du ikke vil bruge min version.  

Grillede kyllingelår er super lækre at køle ned og bruge til frokost eller en picnic. Lav kyllingelår på grill dagen inden, så du kan koncentrere dig om at pakke picnic tasken.

Tilbehør til grillet kyllingelår

Tilbehøret til grillet kyllingelår behøves ikke være kompliceret og du kan lige så godt tilberede det hele på grillen mens du har denne tændt. Jeg elsker at Grille hele Majskolber eller lave Bagte Kartofler på grillen. En hjemmet lavet Coleslaw salat smager fantastisk til kylling, og desuden får du en ret stor portion ud af et spidskål.

Kyllingelår på grill

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!