Grillede Majskolber

af | 15. jun 2021 | BBQ/Grill, Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

Hele grillede majskolber smager fantastisk lækkert om som tilbehør til flere skønne sommerretter som grillet kylling eller steak. En utrolig nem måde at tilberede majs på.

Jeg elsker store søde majskolber der i sensommeren komme i sæson.
Jeg har altid syntes det var noget af det nemmeste og hurtigste af lave, da de kun skal have 5 – 7 minutter på grillen.
Samtidig med at andet tilbehør og eventuelt kødet grilles bliver det næsten ikke nemmere.
Med hjemmelavet ramsløgssmør bliver de kun endnu bedre.

Man kan både grille dem uden blade eller med bladene på.

Når jeg griller majskolber uden blade, folder jeg bladene på majskolberne tilbage og binde dem sammen i enden. På den måde får man nogle utrolig dekorative majskolber.

Når majskolber grilles med bladene på dampes de færdige inden i bladene.
Metoden er dog en smule mere besværligt, da man første vipper bladene tilbage for at fjerne de lange hår som er under dem.
Dernæst vippes bladene frem og majskolberne kommes i vand i omkring 20 minutter for at bladene ikke brænder når de grilles.

 

 

Grillede Majskolber - Skøn og nemt tilbehør til grillretter

Hele grillede majskolber smager fantastisk lækkert om som tilbehør til flere skønne sommerretter som grillet kylling eller steak. En utrolig nem måde at tilberede majs på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrifter, Grill, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
20 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 hele majskolber
  • Ramsløgssmør eller almindeligt smør
  • Flagesalt

Sådan gør du

Grillede majskolber uden blade

  • Vip forsigtig bladene tilbage på majskolberne og fjern hårene.
  • Samle bladene ved at binde dem sammen i enden.
  • Smør hver majskolbe med ramsløgssmør og drys dem med salt.
  • Grill majskolberne over direkte varme indtil farven på majsene bliver mere gullige.
  • Dette omkring 5 – 7 minutter i alt.
  • Server dem dernæst med ekstra ramsløgssmør.

Grillede majskolber med blade

  • Vip bladene tilbage og fjern hårene. Buk bladene tilbage igen, og bind dem eventuelt sammen i spidsen.
  • Læg majskolberne i vand i 20 – 30 minutter for at bladene ikke brænder.
  • Inden tilberedning kan man vippe bladene tilbage hvor majskolberne smøres med smør og drysses med salt.
  • Vip bladene på plads igen.
  • Grill majskolberne over direkte varme i omkring 15 minutter, hvor de vende af flere omgange. På den måde dampes majsene.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Prøv disse skønne grillretter:  Black Angus Cotes de Boeuf // Amerikansk Bacon Explosion // Kylling på Rotisseri – Perfekt grillet kylling

 

Personligt holder jeg af begge metoder.
Det vigtigste når man griller eller for den sags skyld tilbereder hele majskolber er at de ikke skal have særlig lang tid.
Tilberedes majskolber for længe bliver selve majskornene hårde og kedelige, hvilket er rigtig ærgerligt.

Søde majs som de hedder dyrkes i dag i Danmark. Da de for en del år siden begyndte at komme i handlen, blev de importeret fra USA, hvor de hører til ethvert amerikansk bord. Både kogte, grillede og med og uden blade.

 

Bind bladene med kødsnor hvis de skal grilles uden blade på.

 

Smør majskolberne med ramsløgssmør eller almindeligt smør inden de grilles.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.