Grillede Majskolber
Hele grillede majskolber smager fantastisk lækkert som tilbehør til flere skønne sommerretter.
Jeg elsker store søde grillede majskolber der i sensommeren komme i sæson, som passer perfekt til grillet kylling, en god steak og andre skønne grillretter. Samtidig er det en utrolig nem måde at tilberede majs på.
Jeg har altid syntes det var noget af det nemmeste og hurtigste af lave, da majskolber kun skal have 5 – 7 minutter på grillen.
Samtidig med at andet tilbehør og eventuelt kødet grilles færdig bliver det næsten ikke nemmere.
Med hjemmelavet ramsløgssmør bliver de kun endnu bedre.
Man kan både grille majskolberne uden blade eller med bladene på.
Når jeg griller majskolber uden blade, folder jeg bladene på majskolberne tilbage og binde dem sammen i enden. På den måde får man nogle utrolig dekorative majskolber.
Når majskolber grilles med bladene på dampes de færdige inden i bladene.
Metoden er dog en smule mere besværligt, da man første vipper bladene tilbage for at fjerne de lange hår som er under dem.
Dernæst vippes bladene frem og majskolberne kommes i vand i omkring 20 minutter for at bladene ikke brænder når de grilles.
Prøv disse skønne grillretter: Black Angus Cotes de Boeuf // Amerikansk Bacon Explosion // Kylling på Rotisseri – Perfekt grillet kylling // Italienske Grillede Grøntsager
Grillede Majskolber – Skøn og nemt tilbehør til grillretter
Hele grillede majskolber smager fantastisk lækkert om som tilbehør til flere skønne sommerretter som grillet kylling eller steak. En utrolig nem måde at tilberede majs på.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrifter, Grill, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 4 hele majskolber
- Ramsløgssmør eller almindeligt smør
- Flagesalt
Udstyr
Sådan gør du
Grillede majskolber uden blade
- Vip forsigtig bladene tilbage på majskolberne og fjern hårene.
- Samle bladene ved at binde dem sammen i enden.
- Smør hver majskolbe med ramsløgssmør og drys dem med salt.
- Grill majskolberne over direkte varme indtil farven på majsene bliver mere gullige.
- Dette omkring 5 – 7 minutter i alt.
- Server dem dernæst med ekstra ramsløgssmør.
Grillede majskolber med blade
- Vip bladene tilbage og fjern hårene. Buk bladene tilbage igen, og bind dem eventuelt sammen i spidsen.
- Læg majskolberne i vand i 20 – 30 minutter for at bladene ikke brænder.
- Inden tilberedning kan man vippe bladene tilbage hvor majskolberne smøres med smør og drysses med salt.
- Vip bladene på plads igen.
- Grill majskolberne over direkte varme i omkring 15 minutter, hvor de vende af flere omgange. På den måde dampes majsene.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Personligt holder jeg af begge tilberedningsmetoder af grillede majskolber.
Det vigtigste når man griller eller for den sags skyld tilbereder hele majskolber er at de ikke skal have særlig lang tid.
Tilberedes majskolber for længe bliver selve majskornene hårde og kedelige, hvilket er rigtig ærgerligt.
Søde majs som de hedder dyrkes i dag i Danmark. Da de for en del år siden begyndte at komme i handlen, blev de importeret fra USA, hvor de hører til ethvert amerikansk bord. Både kogte, grillede og med og uden blade.
Bind bladene med kødsnor hvis de skal grilles uden blade på.
Smør majskolberne med ramsløgssmør eller almindeligt smør inden de grilles.
0 kommentarer