Stenbiderrogn i Vandbakkelser

af | 5. apr 2019 | Appetizer, Bagning, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

stenbiderrogn i vandbakkelser

Små sprøde vandbakkelser med frisk stenbiderrogn og en creme af mascarpone er en perfekt snack eller lille forret med stenbiderrogn som er nem at lave.

En lille lækker appetizer bestående af vandbakkelser og stenbiderrogn ovenpå en skøn creme af mascarpone og let cremefraiche er virkelig perfekt som gæstemad.

Det er stadig muligt, at købe frisk stenbiderrogn fra omkring januar eller februar til omkring april.

Cremen kan tilberedes dagen inden, og vandbakkelserne kan godt bages et par timer før gæsterne ankommer inden de skal serveres. Jeg har denne opskrift valgt, at bruge den italienske mascarpone, som kan udskiftes med en federe creme fraiche, hvis ens supermarked af en eller anden grund ikke har mascarpone hjemme.

Snacken kan meget nemt laves helt færdig en lille halv time i forvejen uden at bagværket bliver blødt i køleskabet. Jeg synes selv at det er rarest at jeg ikke styrter for meget rundt i køkkenet når vi får gæster.

Er man nu udenfor sæsonen for stenbiderrogn kan man i stedet bruge ørredrogn eller lignende rogn, selv om jeg personligt foretrækker den ægte vare. Selvfølgelig kan ægte Caviar bruges, selv om jeg synes det vil være synd.

Små snacks som denne gør underværker på en lørdag uanset om man har gæster eller ej. Langt de fleste vil elske de små vandbakkelser og sammen med et godt glas hvidvin eller champagne er det en perfekt start på en middag. Hvem elsker ikke det?

Creme i vandbakkelser med stenbiderrogn

Stenbiderrogn i Vandbakkelser

En lille lækker appetizer bestående af stenbiderrogn og små skønne vandbakkelser, der kan bruges til gæstemad.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Skaldyr, Forret, Bagværk, Opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • Vandbakkelser
  • 100 g. stenbiderrogn
  • 150 g. mascarpone
  • 50 g. creme fraiche 9 %
  • 1 – 2 rødløg
  • Skallen fra 1 økologisk citron
  • 1 bundt purløg
  • 6 – 8 blade Ramsløg (hvis det er sæson, eller udelades de)
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland mascarponen med creme fraichen.
  • Fjerne skallen fra rødløget og hak det meget fint, og blandes med cremen.
  • Hak ligeledes purløget, som blandes med cremen. Gem lidt purløg til anretning.
  • Hak ramsløgbladene, som vendes i cremen.
  • Riv citronskal i cremen.
  • Smag cremen til med salt og peber. Såfremt den mangler syre kommes lidt citronsaft i.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Cremen kan tilberedes dagen inden, og vandbakkelserne kan godt bages et par timer før gæsterne ankommer eller de skal

Ligger man inde med et overskud af vandbakkelser kan de nemt bruges til kaffen eller teen senere. Lav en lækker sød creme som fyldes i dem. Du finder en opskrift HER på sådan en creme. Jeg ved at børn også er helt vilde med vandbakkelser.

Husk at vandbakkelser desværre kun holder i nogle dage før de bliver kedelige. Lad dem endelig ligge i en tæt beholder.

Prøv Også disse opskrifter: Rimmet Torsk med Salsa // Saltede Mandler // Pariserbøf som Slider

Creme i vandbakkelser med stenbiderrogn

Kom mascarpone cremen i vandbakkelserne og en lille spiseskefuld stenbiderrogn på toppen.

Appetizer af stenbiderrogn i vandbakkelser

Server de små vandbakkelser som en snack eller lille forret.

Nemme vandbakkelser

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. LaCucinaNada

    SÅ fin en idé ! Perfekt til påskefrokostbordet.
    Tænker man også kan komme f eks røget fisk i eller måske rygeostcreme …. mums.

    Tak for inspirationen, Søren.

    Svar
    • Søren

      Hej Nada
      Tusinde tak for rosen, og ja man kan sagtens bruge andet. Tak for tippet :-).
      God påske
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!