Små sprøde vandbakkelser med frisk stenbiderrogn og en creme af mascarpone er en perfekt snack eller lille forret
En lille lækker appetizer bestående af stenbiderrogn i vandbakkelser med en skøn creme af mascarpone og let cremefraiche er virkelig perfekt som gæstemad.
Det er stadig muligt, at købe frisk stenbiderrogn fra omkring januar eller februar til omkring april.
Cremen kan tilberedes dagen inden, og vandbakkelserne kan godt bages et par timer før gæsterne ankommer inden de skal serveres. Jeg har denne opskrift valgt, at bruge den italienske mascarpone, som kan udskiftes med en federe creme fraiche, hvis ens supermarked af en eller anden grund ikke har mascarpone hjemme.
Nem opskrift på stenbiderrogn i vandbakkelser
Snacken af stenbiderrogn i vandbakkelser kan meget nemt laves helt færdig en lille halv time i forvejen uden at bagværket bliver blødt i køleskabet. Jeg synes selv at det er rarest at jeg ikke styrter for meget rundt i køkkenet når vi får gæster.
Er man nu udenfor sæsonen for stenbiderrogn kan man i stedet bruge ørredrogn eller lignende rogn, selv om jeg personligt foretrækker den ægte vare. Selvfølgelig kan ægte Caviar bruges i stedet for stenbiderrong, selv om jeg synes det vil være synd.
Små snacks som denne gør underværker på en lørdag uanset om man har gæster eller ej. Langt de fleste vil elske de små vandbakkelser og sammen med et godt glas hvidvin eller champagne er det en perfekt start på en middag. Hvem elsker ikke det?
Prøv Også disse opskrifter: Stenbiderrogn og pocheret æg // Stenbiderrogn på bladselleri
Stenbiderrogn i Vandbakkelser
Ingredienser
- Vandbakkelser
- 100 g. stenbiderrogn
- 150 g. mascarpone
- 50 g. creme fraiche 9 %
- 1 – 2 rødløg
- Skallen fra 1 økologisk citron
- 1 bundt purløg
- 6 – 8 blade Ramsløg (hvis det er sæson, eller udelades de)
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland mascarponen med creme fraichen.
- Fjerne skallen fra rødløget og hak det meget fint, og blandes med cremen.
- Hak ligeledes purløget, som blandes med cremen. Gem lidt purløg til anretning.
- Hak ramsløgbladene, som vendes i cremen.
- Riv citronskal i cremen.
- Smag cremen til med salt og peber. Såfremt den mangler syre kommes lidt citronsaft i.
Cremen kan tilberedes dagen inden, og vandbakkelserne kan godt bages et par timer før gæsterne ankommer eller de skal
Ligger man inde med et overskud af vandbakkelser kan de nemt bruges til kaffen eller teen senere. Lav en lækker sød creme som fyldes i dem. Du finder en opskrift HER på sådan en creme. Jeg ved at børn også er helt vilde med vandbakkelser.
Husk at vandbakkelser desværre kun holder i nogle dage før de bliver kedelige. Lad dem endelig ligge i en tæt beholder.
Kom mascarpone cremen i vandbakkelserne og en lille spiseskefuld stenbiderrogn på toppen.
Server de små vandbakkelser som en snack eller lille forret.
SÅ fin en idé ! Perfekt til påskefrokostbordet.
Tænker man også kan komme f eks røget fisk i eller måske rygeostcreme …. mums.
Tak for inspirationen, Søren.
Hej Nada
Tusinde tak for rosen, og ja man kan sagtens bruge andet. Tak for tippet :-).
God påske
Søren