Stenbiderrogn i Vandbakkelser

af | 5. apr 2019 | Appetizer, Bagning, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

En lille lækker appetizer bestående af stenbiderrogn og små skønne vandbakkelser, der kan bruges til gæstemad.
Det er stadig muligt, at købe frisk stenbiderrogn, og hvorfor ikke bruge det sammen med en creme af mascarpone, rødløg, purløg der er lagt i vandbakkelserne og toppet med stenbiderrognen. Super nemt, og super lækkert.
Hvis man i samme ombæring har ekstra vandbakkelser kan de fyldes med en sød creme til kaffen.

 

 

Stenbiderrogn i Vandbakkelser

En lille lækker appetizer bestående af stenbiderrogn og små skønne vandbakkelser, der kan bruges til gæstemad.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Skaldyr, Forret, Bagværk, Opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • Vandbakkelser
  • 100 g. stenbiderrogn
  • 150 g. mascarpone
  • 50 g. creme fraiche 9 %
  • 1 – 2 rødløg
  • Skallen fra 1 økologisk citron
  • 1 bundt purløg
  • 6 - 8 blade Ramsløg (hvis det er sæson, eller udelades de)
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland mascarponen med creme fraichen.
  • Fjerne skallen fra rødløget og hak det meget fint, og blandes med cremen.
  • Hak ligeledes purløget, som blandes med cremen. Gem lidt purløg til anretning.
  • Hak ramsløgbladene, som vendes i cremen.
  • Riv citronskal i cremen.
  • Smag cremen til med salt og peber. Såfremt den mangler syre kommes lidt citronsaft i.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Cremen kan tilberedes dagen inden, og vandbakkelserne kan godt bages et par timer før gæsterne ankommer eller de skal serveres.
Jeg har denne opskrift valgt, at bruge mascarpone, som kan udskiftes med en fed creme fraiche, hvis ens supermarked af en eller anden grund ikke har mascarpone hjemme.

 

Prøv Også: Rimmet Torsk med Salsa // Saltede Mandler // Pariserbøf som Slider

 

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. LaCucinaNada

    SÅ fin en idé ! Perfekt til påskefrokostbordet.
    Tænker man også kan komme f eks røget fisk i eller måske rygeostcreme …. mums.

    Tak for inspirationen, Søren.

    Svar
    • Søren

      Hej Nada
      Tusinde tak for rosen, og ja man kan sagtens bruge andet. Tak for tippet :-).
      God påske
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!