og

Stenbiderrogn og pocheret æg

af | Fisk og Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Opskrifter

Stenbiderrogn med pocheret æg

Stenbiderrogn og pocheret æg er en nem og let frokostret eller forret der med frisk stenbiderrogn hylder forårets første måned.

Det er nu havets nye frugter, som stenbiderrogn kan købes. Man kan kalde det dansk caviar.
Lidt lige som haven, hvor de første skud ramsløg allerede er dukket op af jorden, hvilket nærmest er uhørt på denne tid her ved det lidt koldere og blæsende Vadehav.

Jeg har vist skrevet om det mange gange tidligere, men jeg er fuldstændig vild med stenbiderrogn i alle afskygninger.
Jeg vil foreslå dig, at du søger på stenbiderrogn eller går ind under forår på bloggen. Du vil der få mange forskellige opskrifter med stenbiderrogn.

I begyndelsen af sæsonen er stenbiderrognen dyr, men begynder som regel i løbet af en måned at falde i pris. Som en af fiskehandlerne nævnte for mig, afhænger det også af vind og vejr og antal stenbidere der fanges og efterspørgsel.
Så hvornår prisen falder er alligevel svær at forudsige.

Opskrift på stenbiderrogn og pocheret æg

Retten med stenbiderrogn, pocheret æg og nordsørejer eller fjordrejer er meget nem at lave. Nordsørejerne og stenbiderrognen kan købes ved mange fiskehandlere.

Jeg har til opskriften lavet en anden og lettere pocherings metode, hvor ægget slås ud på husholdningsfilm. På den måde kan man drysse krydderurter og andet over. Disse pakkes ind og simrer i næsten kogende vand.

Hvis du pochere et æg på almindelig vis har jeg et par små tricks. Det er bedst at bruge så friske æg som muligt. Dernæst skal man være tålmodig, da ægget skal have lov at samle sig i gryden. Det kan være en god ide, at lave en hvirvel i vandet, men den må ikke være for kraftig. Æggehviden kan gå i stykker i stedet for at samle sig.

Brug en hulske til at tage det pocheret æg op.

Prøv disse retter med stenbiderrogn: Stenbiderrogn i Vandbakkelser // Stenbiderrogn og flamberet Kammusling

Stenbiderrogn og pocheret æg

En nem og let frokost- eller forret der med frisk stenbiderrogn hylder forårets første måned.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Frokost, Fisk, Skaldyr,
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 æg
  • Frisk hakket bronzefennikel eller toppen af en fennikel
  • 2 blade frisk hakket ramsløg
  • 4 tsk. hvidvins balsamico
  • Røget salt eller sort salt
  • 2 spsk. renset stenbiderrogn
  • 2 spsk. nordsørejer, fjordrejer vadehavsrejer eller små rejer i lage
  • husholdningsfilm gerne til microovn

Sådan gør du

  • Riv et pænt stykke husholdningsfilm af og smør den med lidt madolie.
  • Slå ægget ud, midt på husholdningsfilm.
  • Drys ægget med frisk hakket bronzefennikel og ramsløg.
  • Hæld hvid balsamico over og drys med salt.
  • Fold alle hjørner af husholdningsfilmen op og bind eller bind noget rundt om toppen, så det danner en lille pakke.
  • Sæt en gryde over med vand, som koges op.
  • Læg pakkerne med æggene i vandet, og lad dem simre i 3 – 5 minutter.
  • Du kan følge med i processen, hvor hviden skal være fast men en blød blomme i midten.
  • Når de er færdige pakkes de ud og placeres på en tallerken.
  • Ønsker du at pochere på almindelig vis slås ægget ud i en skål.
  • Varm vandet op så det næsten koger. Brug en ske eller piskeris til at lave en hvirvel i vandet.
  • Vip forsigtig ægget ned i vandet og lad det nu være indtil æggehviden har samlet sig om blommen.
  • Kom rejerne på ægget og stenbiderrognen.
  • Server eventuelt med ristet rugbrød til.

Noter

Man kan også blanchere friske grønne asparges, og placere dem først på tallerkenen og dernæst det pocherede æg ovenpå.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Pocheret æg med stenbiderrogn og nordsø rejer

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!