Stenbiderrogn og pocheret æg

af | 10. mar 2017 | Fisk og Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Opskrifter

En nem og let frokost- eller forret der med frisk stenbiderrogn hylder forårets første måned. Det er nu havets nye frugter, som stenbiderrogn høstes og kan købes.
Lidt lige som haven, hvor de første skud ramsløg allerede er dukket, hvilket nærmest er uhørt på denne tid her ved det lidt koldere og blæsende Vadehav.
Jeg har vist skrevet om det mange gange tidligere, men jeg er fuldstændig vil med stenbiderrogn i alle afskygninger.
Jeg vil foreslå dig, at du enten søger på stenbiderrogn eller under tags klikker på stenbiderrogn. Du vil få mange forskellige opskrifter med stenbiderrogn.

Lige nu er stenbiderrognen dyr, men begynder som regel i løbet af en måned at falde i pris. Som en af fiskehandlerne nævnte for mig, afhænger det også af vind og vejr og antal stenbidere der fanges.
Så hvornår prisen falder er alligevel svær, at forudsige.

Stenbiderrogn og pocheret æg

En nem og let frokost- eller forret der med frisk stenbiderrogn hylder forårets første måned.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Frokost, Fisk, Skaldyr,
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 æg
  • Frisk hakket bronzefennikel eller toppen af en fennikel
  • 2 blade frisk hakket ramsløg
  • 4 tsk. hvidvins balsamico
  • Røget salt eller sort salt
  • 2 spsk. renset stenbiderrogn
  • 2 spsk. fjordrejer vadehavsrejer eller små rejer i lage
  • Husholdningsfilm gerne til microovn

Sådan gør du

  • Riv et pænt stykke husholdningsfilm af og smør den med lidt madolie.
  • Slå ægget ud, midt på husholdningsfilm.
  • Drys ægget med frisk hakket bronzefennikel og ramsløg.
  • Hæld hvid balsamico over og drys med salt.
  • Fold alle hjørner af husholdningsfilmen op og bind eller bind noget rundt om toppen, så det danner en lille pakke.
  • Sæt en gryde over med vand, som koges op.
  • Læg pakkerne med æggene i vandet, og lad dem kog i 3 – 5 minutter.
  • Du kan følge med i processen, hvor hviden skal være fast men en blød blomme i midten.
  • Når de er færdige pakkes de ud og placeres på en tallerken.
  • Kom rejerne på ægget og stenbiderrognen.
  • Server evt. med ristet rugbrød til.

Noter

Man kan også blanchere friske grønne asparges, og placere dem først på tallerkenen og dernæst det pocherede æg ovenpå.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!