Stenbiderrogn og pocheret æg
En nem og let frokost- eller forret der med frisk stenbiderrogn hylder forårets første måned. Det er nu havets nye frugter, som stenbiderrogn høstes og kan købes.
Lidt lige som haven, hvor de første skud ramsløg allerede er dukket, hvilket nærmest er uhørt på denne tid her ved det lidt koldere og blæsende Vadehav.
Jeg har vist skrevet om det mange gange tidligere, men jeg er fuldstændig vil med stenbiderrogn i alle afskygninger.
Jeg vil foreslå dig, at du enten søger på stenbiderrogn eller under tags klikker på stenbiderrogn. Du vil få mange forskellige opskrifter med stenbiderrogn.
Lige nu er stenbiderrognen dyr, men begynder som regel i løbet af en måned at falde i pris. Som en af fiskehandlerne nævnte for mig, afhænger det også af vind og vejr og antal stenbidere der fanges.
Så hvornår prisen falder er alligevel svær, at forudsige.

Stenbiderrogn og pocheret æg
Ingredienser
- 2 æg
- Frisk hakket bronzefennikel eller toppen af en fennikel
- 2 blade frisk hakket ramsløg
- 4 tsk. hvidvins balsamico
- Røget salt eller sort salt
- 2 spsk. renset stenbiderrogn
- 2 spsk. fjordrejer vadehavsrejer eller små rejer i lage
- Husholdningsfilm gerne til microovn
Sådan gør du
- Riv et pænt stykke husholdningsfilm af og smør den med lidt madolie.
- Slå ægget ud, midt på husholdningsfilm.
- Drys ægget med frisk hakket bronzefennikel og ramsløg.
- Hæld hvid balsamico over og drys med salt.
- Fold alle hjørner af husholdningsfilmen op og bind eller bind noget rundt om toppen, så det danner en lille pakke.
- Sæt en gryde over med vand, som koges op.
- Læg pakkerne med æggene i vandet, og lad dem kog i 3 – 5 minutter.
- Du kan følge med i processen, hvor hviden skal være fast men en blød blomme i midten.
- Når de er færdige pakkes de ud og placeres på en tallerken.
- Kom rejerne på ægget og stenbiderrognen.
- Server evt. med ristet rugbrød til.
Noter
Kommentarer
Stenbiderrogn og pocheret æg — Ingen kommentarer