Stenbiderrogn og flamberet Kammusling

af | 26. feb 2015 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Stenbiderrognen er nu i sæson og der er sikret lidt ekstra til fryseren. Men hvad kan stenbiderrognen bruges til, udover i lidt creme fraiche, med røget sild eller på et stykke blinis. Jeg har i et stykke tid gået og leget med ideen til denne ret, hvor det til sidst blev en både enkel ret med flere ingredienser til.

Kammusling og RognI starten skulle det være stenbiderrogn på ristet kammusling. Efterhånden var jeg kommet frem til, at en avocadocreme tilsat havtorn væde ville gå godt med kammuslingen, både pga. den lette avocadosmag og syren fra havtornen. Men det var ikke nok, så i sidste ende hev jeg en hummer op af fryseren, som jeg havde købt efter nytår (der er de billigere). Kammuslingen besluttede jeg mig til, at flambere i rom, og retningen i retten nærmede sig noget med inspiration fra Sydamerika.

Jeg endte med, at det blev flamberet kammusling og havtorn i rom på avocadocreme med havtornjuice, stenbiderrogn ovenpå kammuslingen og urter af dild, koriander og fennikel og ristet hummerklo. Jeg havde ikke før prøvet kombinationen, men blev glædelig overrasket.

Stenbiderrogn og flamberet Kammusling

Stenbiderrogn med hummer og avocadocreme er en enkelt og skøn forret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Skaldyr, Forret, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 store kammuslinger
  • ½ dl. god rom
  • 2 hummer kløer eller en hel hummer
  • 2 spsk. stenbiderrogn
  • 1 avocado
  • 2 spsk. havtornsaft eller citronsaft
  • 2 spsk. hele havtorn
  • Frisk dild
  • Frisk koriander
  • Frisk fennikel toppe
  • 2 runde radiser

Sådan gør du

  • Start med, at drysse kammuslingerne med salt og sukker og stil dem på køl i 2 timer. Tag dem ud 20 minutter inden tilberedning.
  • Skær radiserne ud i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern og læg dem i isvand.
  • Skær avocadoen over og fjern stenen.
  • Tag kødet ud af avocadoskrællen med en ske.
  • Del den ene halve avocado, som skæres i tynde skiver. Hæld lidt lime over for, at de ikke tager farve.
  • Resten af avocadoen blendes i en minihakker eller blender, hvor havtornsaften tilsættes sammen med lidt salt. Avocadocremen skal være helt glat og flot.
  • Hvis du bruger en hel hummer, skæres den midt over. Bræk halen af og bank kløerne så skallen går itu. Fjern forsigtig skallerne og tag kloen ud.
  • Den halve hummerhale ristes ved 3/4 varme i smør på en pande med kødsiden nedad. Den er færdig efter ca. 4 - 5 minutter.
  • Hummerkløerne ristes ligeledes på panden.
  • Kammuslingerne ristes i smør ved høj varme, når de har fået maksimalt 1 minut på hver side tages panden af varmen og rommen og havtornene hældes udover over kammuslingerne, som antændes. HUSK, IKKE at gøre det under en tændt emhætte. Når flammerne er døde anrettes retten.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Avocadocreme og kammusling

Husk, at slukke for emhætten når noget flamberes, eller tag panden væk fra emhætten.

Flambering

Mal eller smør et tyndt lag avocadocreme ud på tallerken. Læg ved kanten af cremen halvdelen af de tyndt skårne avocadoskiver. Urterne, radiseskiver og de flamberede havtorn placeres pænt rundt om avocadoskiverne, hvorpå kammuslingen placeres. Kom ½ – 1 spsk. frisk stenbiderrogn på kammuslingen og læg hummerkloen ved siden af. Server evt. de resterende hummerkød til.

Stenbiderrogn

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!