og

Stenbiderrogn og flamberet Kammusling

af | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Kammusling og Rogn

Stenbiderrognen tilberedt med flamberet kammusling og hummerklør er en utrolig skøn forret med alt det bedste fra havet.

Denne forret er ret nem at lave, og egentlig også enkel. Det virkelig skønne er at man får nogle af det bedste ting fra havet på en og samme tallerken.

Stenbiderrognen er nu i sæson først på året og jeg har sikret lidt mig lidt ekstra til fryseren. Men hvad kan stenbiderrognen bruges til, udover i lidt creme fraiche, med røget sild eller på et stykke blinis. Jeg har i et stykke tid gået og leget med ideen til denne ret, hvor det til sidst blev en både enkel ret med flere ingredienser fra havet.

I starten skulle det være stenbiderrogn på ristet kammusling. Efterhånden var jeg kommet frem til, at en avocadocreme tilsat havtorn væde ville gå godt med kammuslingen, både på grund af den lette avocadosmag og syren fra havtornen. Men det var ikke nok, så i sidste ende hev jeg en hummer op af fryseren, som jeg havde købt efter nytår , hvor de er billigere. Kammuslingen besluttede jeg mig til, at flambere i rom, og retningen i retten nærmede sig noget med inspiration fra Sydamerika.

Jeg endte med, at det blev flamberet kammusling og havtorn i rom på avocadocreme med havtornjuice, stenbiderrogn ovenpå kammuslingen og urter af dild, koriander og fennikel og ristet hummerklo. Jeg havde ikke før prøvet kombinationen, men blev glædelig overrasket.

Prøv disse opskrifter: Kammusling og Røg // Stenbiderrogn på Torskekæber

Stenbiderrogn og flamberet Kammusling

Stenbiderrogn med hummer og avocadocreme er en enkelt og skøn forret.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Skaldyr, Forret, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 store kammuslinger
  • ½ dl. god rom
  • 2 hummer kløer eller en hel hummer
  • 2 spsk. stenbiderrogn
  • 1 avocado
  • 2 spsk. havtornsaft eller citronsaft
  • 2 spsk. hele havtorn
  • Frisk dild
  • Frisk koriander
  • Frisk fennikel toppe
  • 2 runde radiser

Sådan gør du

  • Start med, at drysse kammuslingerne med salt og sukker og stil dem på køl i 2 timer. Tag dem ud 20 minutter inden tilberedning.
  • Skær radiserne ud i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern og læg dem i isvand.
  • Skær avocadoen over og fjern stenen.
  • Tag kødet ud af avocadoskrællen med en ske.
  • Del den ene halve avocado, som skæres i tynde skiver. Hæld lidt lime over for, at de ikke tager farve.
  • Resten af avocadoen blendes i en minihakker eller blender, hvor havtornsaften tilsættes sammen med lidt salt. Avocadocremen skal være helt glat og flot.
  • Hvis du bruger en hel hummer, skæres den midt over. Bræk halen af og bank kløerne så skallen går itu. Fjern forsigtig skallerne og tag kloen ud.
  • Den halve hummerhale ristes ved 3/4 varme i smør på en pande med kødsiden nedad. Den er færdig efter ca. 4 – 5 minutter.
  • Hummerkløerne ristes ligeledes på panden.
  • Kammuslingerne ristes i smør ved høj varme, når de har fået maksimalt 1 minut på hver side tages panden af varmen og rommen og havtornene hældes udover over kammuslingerne, som antændes. HUSK, IKKE at gøre det under en tændt emhætte. Når flammerne er døde anrettes retten.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Flamberet kammusling

Husk, at slukke for emhætten når kammuslingerne flamberes, eller tag panden væk fra emhætten.

Flambering af muslinger

Pensl eller smør et tyndt lag avocadocreme ud på tallerken. Læg ved kanten af cremen halvdelen af de tyndt skårne avocadoskiver. Urterne, radise skiver og de flamberede havtorn placeres pænt rundt om avocadoskiverne, hvorpå kammuslingen placeres. Kom ½ – 1 spsk. frisk stenbiderrogn på kammuslingen og læg hummerkloen ved siden af. Server eventuelt det resterende hummerkød til.

Stenbiderrogn på kammusling og hummer

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!